|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
biban
Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu
|
| Trimis: Lun Mar 28, 2005 9:50 pm Titlul subiectului: Discutie "stupida" |
|
|
De curand am avut o discutie cu un amic de "profunzimea" cuvantului webdesigner.
desenator de pagini web/desenator de web(adica pe ansamblu de persoana care pune umarul la constructia webului)
Ce parere avetzi? |
|
| Sus |
|
NDC
Data înscrierii: 19/Feb/2005
|
| Trimis: Mar Mar 29, 2005 1:54 am Titlul subiectului: Re: Discutie "stupida" |
|
|
biban a scris: De curand am avut o discutie cu un amic de "profunzimea" cuvantului webdesigner.
desenator de pagini web/desenator de web(adica pe ansamblu de persoana care pune umarul la constructia webului)
Pai eu as zice ca webdesigner != webdeveloper, ca semnificatie. Desigur ca multi sunt si una si alta, si e destul de greu sa fii si programator si sa ai si simt artistic. Unii te vor judeca dupa aspectul unui site, altii dupa continut, scop si securitate. E o diferenta enorma. |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mar Mar 29, 2005 8:48 am Titlul subiectului: |
|
|
| Eu consider ca primul care incepe treaba la o pagina web e desenatorul si dupa aceea programatorul, bine sunt unii care stiu sa le faca pe amandoua... Cred ca e mai bine sa stii una si bine decat amandoua si prost... (sau una si bine (programarea) si din celelalte cate putin (desen) :P ) |
|
| Sus |
|
boo
Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti
|
| Trimis: Mar Mar 29, 2005 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Arata-i unui amic de al tau care nu prea are treaba cu webdesignul/webprogrammingul un site realizat complet in flash sau un site html cu grafica de exceptie. Va spune: UAUU, ce ma marfa, uite cum se misca floricica aia. Apoi arata-i un site bine pus la punct dpdv al programarii, o chestie facut in php, un formular de login, un forum... etc. Raspunsul persoanei va fi, mai mult ca sigur: Si... ce stie sa faca? Da de ce nu e animata aia? Da nu era mai bine un sunet pe fundal?
O sa ramai terifiat cand ai sa vezi ca cei mai multi judeca un site dupa aspectul grafic, si apoi cei care mai au ceva habar de porgramare o sa incerce sa iti caute hibe.
Cu asta vreau sa demonstrez ca TOTI se pricep la design si majoritatii le plac siteurile "cu colori vii si miscatoare", asa ca oricine da cu bidineua cu flash pe un site se cheama WEB DESIGNER, iar programatorii nu vor fi apreciati decat in cercul lor. |
|
| Sus |
|
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
|
| Trimis: Mar Mar 29, 2005 3:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Webdesigner e cel care face layout-ul site-ului. Punct. Programatorul e cel care scrie parte de server-side, client script, etc.
E normal ca un client sa judece un site dupa aspectul grafic. Este "ambalajul".
Eu cand ma uit la o masina nu spun mama ce sistem marfa are la motor ci "Wow ... ce frumos arata!". Poate sa mearga masina cat vrea ea de bine, daca e zgariata sau nasoala nu o cumpar!
De regula clientul e in stare sa cumpere orice porcarie daca arata bine. |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
|
| Trimis: Mar Mar 29, 2005 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uitati un link interesant: