Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Basket: in Sesiune sau in Baza de date ?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
LAurenZIO_4U

Data înscrierii: 04/Noi/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Mar Mar 29, 2005 5:22 pm    Titlul subiectului: Basket: in Sesiune sau in Baza de date ?  

Voi cum procedati la un site de e-commerce la adaugarea produselor in cos (bineinteles ca ii intreb doar pe cei care au facut un proiect de comert electronic) ?
Mai exact: folositi Sesiuni sau o tabela temporara pentru a stoca produsele adaugate in cos de un anumit cumparator ?

Eu foloseam sesiuni dar am vazut si solutia fara sesiuni dar cu o tabela temporara, cand se adauga produsul in cos se insera produsul in tabela temporara si la check out aceasta se stergea din baza de date.

Ce ziceti, care ar fi avantajele/dezavantajele celor 2 metode? :idea:
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mar Mar 29, 2005 7:56 pm    Titlul subiectului:  

In variabile de sesiune.

Totusi, nu am masurat viteza in ambele variante. Cu sesiune merge totul ok si la multi useri.
MySQL are numar limita de tabele care se pot crea intr-o baza de date? Daca da, atunci solutia ar fi sa verifici de fiecare data nr. de tabele si in cazul in care ajungi la limita sa creezi o noua baza de date in care sa stochezi alte tabele temporare.
Viteza de acces cred ca este cam aceeasi, pentru ca in ambele cazuri e vorba de lucrul cu fisiere.

Foloseste cineva tabele temporare pentru cos? Exista vreun avantaj?
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Mie Mar 30, 2005 1:48 pm    Titlul subiectului:  

Despre viteza: accesul la baza de date inseamna conectarea printr-un socket sau tcp/ip la mysql, trimiterea unui query si preluarea rezultatului.
Sesiunile oricum trebuiesc folosite... dar nu trebuie bagat in sesiune tot (nume, descriere etc.), ci numai id-ul produsului din baza de date.
Sus  
luciansabo

Data înscrierii: 04/Ian/2004

Trimis: Joi Mar 31, 2005 8:36 am    Titlul subiectului:  

Tabelele se folosesc daca este nevoie ca datele din cos sa fie stocate.
Adica daca este un client inregistrat, care adauga la cos si apoi salveaza comanda pt a o trimite mai tarziu, comanda se salveaza.

Tabelele se mai folosesc pentru jurnalizare.

Nu prea are rost (parerea mea) sa folosesti tabele daca nu ai nevoie sa stochezi pt mai tarziu aceste date.

In ceea ce priveste numarul de tabele... de ce sa creezi 1000 de tabele cu cate o inregistrare, cand cand poti crea o tabela cu 1000 de inregistrari ?
Mai pierzi timp si cu crearea structurii...
Sus  
mweb

Data înscrierii: 30/Mar/2005
Locație: RO

Trimis: Joi Mar 31, 2005 8:42 am    Titlul subiectului:  

Salut

Eu de obicei folosesc UN SINGUR tabel temporar. Un field din tabel contine UserId al cumparatorului. Daca se intrerupe procesul, data viitoare userul gaseste ce a lasat in cos, iar la cumparare se sterg rindurile respective.
Pentru ochi de om nu conteaza aia citeva milisecunde in plus/minus :wink:
Sus  
LAurenZIO_4U

Data înscrierii: 04/Noi/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Lun Apr 04, 2005 12:31 pm    Titlul subiectului:  

Logic ca folosesti o singura tabela temporara a 1000 inregistrari (basketuri) si nu 1000 de tabele tempoarare.
Deci avem adepti ai metodei cu tabela drept basket:
mweb, deci tu nu folosesti deloc sesiunile pt. procesul de ecommerce ? (exceptand faptul ca le folosesti probabil pt. autentificare).
Sus  
mweb

Data înscrierii: 30/Mar/2005
Locație: RO

Trimis: Lun Apr 04, 2005 12:47 pm    Titlul subiectului:  

Exact, Sesiunea si in Php pentru mine inseamna un lucru "de musai". In afara de autemntificare nu-l folosesc la nimica. Din experienta proprie pot spune ca se pot intimpla niste lucruri foarte ciudate si nedorite daca ma bazez numai pe sesiuni. Singurul limbaj in care folosesc session-ul e in Java servleturi, acolo sessionul este mult mai stabil.
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Lun Apr 04, 2005 1:33 pm    Titlul subiectului:  

mweb a scris: Din experienta proprie pot spune ca se pot intimpla niste lucruri foarte ciudate si nedorite daca ma bazez numai pe sesiuni.

...cum ar fi, de exemplu?
eu folosesc sesiuni de cand ma stiu pe php, si n-am avut pana acum nici o problema, sincer (in afara de cazurile in care un user e un complete retard, se logheaza, incepe ceva si pleaca juma' de ora la cafea, si cand vine constata cu stupoare ca are sesiunea expirata...)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Pagina 1 din 1