Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

asa nu se mai poate, trebuie sa existe si altceva la zlib
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
adyphp

Data înscrierii: 23/Dec/2004

Trimis: Joi Mar 24, 2005 11:19 am    Titlul subiectului: asa nu se mai poate, trebuie sa existe si altceva la zlib  

Sa va spun cum comprimam fisierele de pe serverul de web cu zlib. Puneam urmatorul cod sursa la inceputul unui fisier php:
<?php
ob_start( 'ob_gzhandler' );
?>
Comprima tot fisierul php dar nu si cssurile externe sau javascripturile externe (uneori astea sunt cele mai mari). Ca sa ma descurc am pus tot ce era extern in interiorul paginii. Merge, dar arata ca dracu si e greu de facut completari la pagina. Ar fi de dorit sa nu trebuiasca ca .js si .css externe sa trebuiasca sa fie puse ca scripturi interne. Strica toata functia scripturilor externe de a facilita lucrul la pagina web.

Intrebarea mea: Stie cineva cum pot sa fac ca atunci cand zlib comprima un fisier php sa tina cont de toate scripturile externe ale acestuia (.css si .js) si sa le comprime si pe acestea?
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 24, 2005 3:13 pm    Titlul subiectului:  

Pentru ca fisierele CSS si JS nu sunt "trecute" prin PHP... acea setare trebuie sa o faci in Apache (sau in serverul de WEB...)...

Altfel nu merge... uite-te la documentatia serverului WEB... PHP-ul nici macar nu se uita pe acele fisiere... deci nu are cum sa fie comprimate cu PHP... in plus... nu mai trebuie sa te lupti tu cu<?php  ob_start( 'ob_gzhandler' );  ?> exista zlib.output_compression care daca il pui pe ON face el treaba pentru tine... adica nea PHP cere headerele de la Apache si daca haseste pe acolo Accept-Encoding: gzip ... atunci raspunsul in va comprima... daca nu gaseste acel Accept-Encoding: xxx atunci raspunsul il va da plain...

Daca nu poti modifica setarea in php.ini vezi poate reusesti cu ini_set() daca nici asa... poate reusesti cu .htaccess

Revenid la cererea pentru CSS si JS... asa cum am spus mai sus documentatia serverului WEB
Sus  
adyphp

Data înscrierii: 23/Dec/2004

Trimis: Joi Mar 24, 2005 6:29 pm    Titlul subiectului:  

Merci de raspuns. M-am uitat si
Directive Local Value Master Value
zlib.output_compression Off Off

astea sunt setarile la zlib.
Din pacate nu stiu la ce se refera "Local Value" si "Master Value", dar sunt pe off ambele.

Problema la mine e ca nu este serverul meu si in cazul asta cred ca numai adminul are dreptul sa modifice setarile astea. Cel putin nu mi-a spus ca mi-ar fi dat drepturi de administrare sa schimb setarile php.ini pentru toti utilizatorii. De fapt nici nu am acces la fisierul php.ini.

Ce pot sa fac in cazul asta? Exista vreo alta solutie sa modific setarile doar la nivel de utilizator fara sa accesez php.ini? Poti sa modifici environmentul php si ca simplu user? Daca stiti va rog sa-mi spune-ti si mie cum se face.
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Joi Mar 24, 2005 10:39 pm    Titlul subiectului:  

Da, folosind .htaccess
Amanuntele le gasesti aici: http://ro.php.net/configuration.changes
Pe coloana Local Value o sa vezi setarea din .htaccess, iar pe Master Value pe cea din php.ini. Citeste ce e la adresa de mai sus cu atentie.

Ca sa treci js-urile si css-urile prin php ai putea sa folosesti mod_rewrite. Le treci printr-un php care da un header('Content-Type: text/javascript') sau text/css si scuipa continutul cu readfile()
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1