Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Transfer de forum
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Zimbrul

Data înscrierii: 11/Feb/2005

Trimis: Mar Mar 22, 2005 12:38 am    Titlul subiectului: Transfer de forum  

Am un forum pe LAN , instalat pe un calculator , dar , doresc sa il mut cu tot cu conturi , post-uri , topicuri , avataruri , etc. Macar conturile si posturile sa le pot muta.

Cum reusesc asta? Am incercat cu copy paste , :) , dar nu merge

Am instalat Fastwork 2.x , care are apache 2 si MySQL 4 instalat , de asmenea am ultima vers de phpbb.

Va rog sa imi raspundeti , am mare nevoie de acest transfer!
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Mar Mar 22, 2005 3:22 am    Titlul subiectului:  

din cele zise de tine, inseamna ca pana la urma ai instalat un sistem Apache+PHP+Mysql si puteai sa anunti acest lucru in celalat topic deschis de tine... :? Dar nu-i nimic, poate mai au si altii aceleasi probleme.

In speranta ca inca n-ai rezolvat-o si pe asta (ca sa nu imi consum cuvintele de pomana), faci asa la problema actuala:

- intri in panoul de control al phpBB-ului si exporti baza de date (faci back-up)
- instalezi phpBB-ul, pe curat, in noua locatie (sau copii tot directorul actual in nou locatie, pastrand structura de directoare)
- intri in panoul de control al phpBB-ului si restaurezi baza de date (din back-up-ul facut anterior).

Nu bag mana in foc ca va merge, n-am incercat niciodata, dar poti sa incerci...

Enjoy !
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Mar 22, 2005 11:37 am    Titlul subiectului:  

Am patit si eu asta cand m-am mutat de pe un domeniu pe altu... cel mai bine e sa faci backup la baza de date si sa instalezi forumul de la 0 dupa care sa restaurezi back-upul la baza de date... Mai problematic o sa fie la avataruri si la zambarete ca trebuie sa le pui prin ftp la loc ... da testeaza in local intai si dupa ce esti sigur ca iti merge in local fa treaba si pe noul server...
Sus  
oiganSTUDIOS

Data înscrierii: 22/Oct/2004

Trimis: Mar Mar 22, 2005 4:36 pm    Titlul subiectului:  

Eu cand am mutat phpBB de pe un server pe altul am exportat mai intai baza de date (din phpMyAdmin) dupa care am salvat fisierele propriu-zise (ftp)

Am intrat pe noul server, am uploadat fisierele, am instalat baza de date, tot din phpMyAdmin si singurul lucru la care am umblat a fost fisierul de configurare ca nu se mai nimerea dbuserul, pass, etc... cateva mici modificari...

In rest...nimic.. nu stiu daca este cea mai optima metoda, dar nu am pierdut nimic...
Sus  
Zimbrul

Trimis: Mar Mar 22, 2005 4:52 pm    Titlul subiectului:  

Am incercat faza cu MySQL , dar sanchi , nimic nu se intampla , e ca si cum nu as fi facut nimic la forum , ramane la fel , cu forumurile sale "test forum" si cu un singur cont , al administratorului...

O sa incerc si celelalte sugestii , sper sa mearga ...

Va multumesc pt ajutorul acordat

(cumva nu am exportat baza de date cum trebuie?)

PS: Forumul pe care vreau sa il mut , este pe local (LAN) , iar locul unde il mut e tot local , deci...

Inca ceva , cum scap de eroarea aia idioata atunci cand cineva face cont (apare Error Sending e-mail)?
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Mar Mar 22, 2005 6:53 pm    Titlul subiectului:  

Zimbrul a scris: Inca ceva , cum scap de eroarea aia idioata atunci cand cineva face cont (apare Error Sending e-mail)?

Dupa instalare cand intrii in partea de administrare generala la configurare generala ai acolo o chestie sa bifesi Validarea contului activată de ... aici specifici de nimeni si astfel nu se mai trimite mail catre user...

Chestiile astea le aflai oricum si de pe www.phpbb.ro aici mai bine vi cu intrebari strict legate de webprogramming
Sus  
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004

Trimis: Mar Mar 22, 2005 11:27 pm    Titlul subiectului:  

inseamna ca eu nu am sanse de scapare in caz ca vreau sa ma mut pe alt sever, pentru ca forumul este facut de mine. Imi puteti da o idee, cum sa fac acel export, cum e in phpBB ?
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Mie Mar 23, 2005 7:18 am    Titlul subiectului:  

cel mai "sfant" e sa faci exportul direct din mysql, sau din phpMyAdmin.

instalezi forumul pe noul server, inlocuiest baza de date cu exportul tau vechi, si schimbi in tabela phpbb_config directivele pe care trebuie sa la skimbi pentru noul server.

in principiu, that's it.
Sus  
Zimbrul

Trimis: Joi Mar 24, 2005 12:38 am    Titlul subiectului:  

Birkoff a scris: Zimbrul a scris: Inca ceva , cum scap de eroarea aia idioata atunci cand cineva face cont (apare Error Sending e-mail)?

Dupa instalare cand intrii in partea de administrare generala la configurare generala ai acolo o chestie sa bifesi Validarea contului activată de ... aici specifici de nimeni si astfel nu se mai trimite mail catre user...

Chestiile astea le aflai oricum si de pe www.phpbb.ro aici mai bine vi cu intrebari strict legate de webprogramming

Asa este si setat , sa nu trimita nimanui e-mail , dar tot apare tampenie aia...

Alta intrebare: Pot pe LAn sa fac in asa fel incat cand cineva scrie in web browser "www.ceva.ro" sa se duca la IP-ul meu?

unii sunt mai grei de cap si uita IP-ul....
Sus  
lostone

Trimis: Joi Mar 24, 2005 7:17 am    Titlul subiectului:  

da, sa faci pe lan un server dns pe care sa-l puna toti in setarile lor de windows. si pe dns-ul local poti sa pui ce domeniu vrei tu.
Sus  
Zimbrul

Trimis: Joi Mar 24, 2005 5:43 pm    Titlul subiectului:  

Deci trebuie sa isi schimbe setarile la LAN (local area network) la prefered/alternate dns ca sa am domeniu?
Sus  
lostone

Trimis: Joi Mar 24, 2005 11:04 pm    Titlul subiectului:  

trebuie intai sa faci tu un server dns. pe urma, toti cei care vor sa beneficieze de el sa-si seteze la prefered/alternate dns ip-ul serverului dns. si rezolutia de nume de domenii se va ace prin dns-ul tau, si acolo poti sa pui ce domeniu vrei tu, local.
Sus  
Zimbrul

Trimis: Vin Mar 25, 2005 12:30 pm    Titlul subiectului:  

Am rezv problema transferului de forum , dar nu cum ma asteptam , am luat un virus mic numit RORO.U si acuma stau pe bara , am facut alt forum... ce noroc pe mine...
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Mie Apr 06, 2005 7:07 pm    Titlul subiectului:  

Mai poti intr-un fel sa iti pui nume la site-ul de pe PC-ul tau intr-un LAN ..

Cauta C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

Acum pui in fisierul HOSTS urmatoarea linie:

127.0.0.1 www.blablabla.ro

si tu, de pe PC-ul respectiv, o sa poti scrie aia in browser ca sa-ti vizitezi site-ul local.

Acum le povestesti tuturor prin LAN-ul tau sa faca acelasi lucru, unde IP-ul (127.0.0.1) este schimbat cu IP-ul tau local.

o sa ai o surpriza cu ce gasesti in directorul ala :)) All UnixLike ..
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1