| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
bld
Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska
|
| Trimis: Dum Mar 20, 2005 2:05 pm Titlul subiectului: post neglijent |
|
|
Nu stiu daca este o chetiune php sau doar una html...problema este urmatoarea...introduc intr-un formul un text lung care este afisa intr-un div care are ca width 225px. Problema este ca din cauza acelui sir lung de caractere div-ul meu se intinde si imi strica design-ul in pagina...unde am gresit? cum pot sa fac acele siruri mai scurte sau acel sir sa fie fortat sa se continuie pe un rand urmator dupa ce ajunge la 225px latime?
Multumesc anticipat |
|
| Sus |
|
lostone
Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall
|
| Trimis: Dum Mar 20, 2005 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca div-ul are declarat in css width: 255px, n-ar trebui sa se intample asta, decat daca sirul respectiv nu are nici macar un singur whitespace (pauza), ceva.
altfel, in mod normal, se "duce" pe urmatorul rand cand ajunge sa umple cei 255 pixeli (cel putim mie nu mi s-a intamplat niciodata teaba asta). |
|
| Sus |
|
bld
|
| Trimis: Mar Mar 22, 2005 9:15 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ei uite ca se intampla ... |
|
| Sus |
|
johnutz
Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură
|
| Trimis: Mar Mar 22, 2005 9:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Cumva textul din div-ul ala e bagat intr-un <pre></pre>? Daca da, s-ar explica..
Nu cred ca ce iti trebuie, dar... pune overflow: hidden la stilul div-ului
Sau mai bine vezi functia wordwrap(). PHP Manual a scris: wordwrap
Wraps a string to a given number of characters using a string break character. (PHP 4 >= 4.0.2)
string wordwrap ( string str [, int width [, string break [, boolean cut]]] )
Returns a string with str wrapped at the column number specified by the optional width parameter. The line is broken using the (optional) break parameter.
wordwrap() will automatically wrap at column 75 and break using '\n' (newline) if width or break are not given.
If the cut is set to 1, the string is always wrapped at the specified width. So if you have a word that is larger than the given width, it is broken apart. |
|
| Sus |
|
bld
|
| Trimis: Mar Mar 22, 2005 9:31 am Titlul subiectului: |
|
|
| daca e bagat unde...? :) intr-un spatiu imens gol? :) nu e chiar asa...sunt vreo 4 astfel de div-uri...nu ramanae cine stie ce loc gol...dar problema se rezolva in principiu cu break-all |
|
| Sus |
|
johnutz
Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură
|
| Trimis: Mar Mar 22, 2005 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
| scuze, spatiul ala gol a aparut in post-ul meu in loc de <pre></pre> pt ca nu am bifat [i]Dezactivează codul HTML în acest mesaj[i]. Hai ca acum e corectat :) . Anyway, vezi poate ote ajuta wordwrap() cumva.. |
|
| Sus |
|
NDC
Data înscrierii: 19/Feb/2005
|
| Trimis: Mar Mar 22, 2005 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| vezi sa nu fie setat din CSS "white-space: nowrap;" pt acel DIV |
|
| Sus |