|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
ovodesign
Data înscrierii: 19/Mar/2005
|
| Trimis: Sâm Mar 19, 2005 10:47 am Titlul subiectului: Prea multe IFuri |
|
|
buna...zilele acestea m-am comfruntat cu o problema...
pentru ca sa fac o selectie dintr un tabel dupa o multime de criterii(am un big,big formular) folosesc o multime de if....
Spune ti , va rog, oare alta metoda nu este...kiar trebuie sa fac atatea if unul in altul...pana imi vine sa urlu??
pls help!! 8O |
|
| Sus |
|
bld
Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska
|
| Trimis: Sâm Mar 19, 2005 2:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
| depinde...ce fel de criterii? ofera o bucata de cod sa vedem |
|
| Sus |
|
bond
Data înscrierii: 15/Dec/2004
|
| Trimis: Sâm Mar 19, 2005 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ai un formulare mare-mare si vrei sa faci validarea datelor introduse, asta o faci cel mai bine in Javascript. Adica: numerele contin numai cifre, data e o data valida, adresa de email e valida, etc.
Si inca ceva: nu lasa omul sa bage date de mina cind ar putea sa aleaga dintr-o lista (combo-box, radio-button, check-box). |
|
| Sus |
|
punctweb
Data înscrierii: 24/Mar/2004
|
| Trimis: Sâm Mar 19, 2005 9:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| si sa mai ai in vedere si faptul ca ustilizatorul poate dezactiva JavaScript in browser... si la revedere validare de date (acolo unde este cazul). Intotdeauna sa dublezi validarea input-ului in JavaScript si cu validare server-side... |
|
| Sus |
|
ovodesign
Data înscrierii: 19/Mar/2005
|
| Trimis: Lun Mar 21, 2005 8:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
in linkul urm este o parte din formular
http://www.ovodesign.go.ro/poza.jpg
(siteul este o baza de date cu masini)
.....eu cand caut o masina,am mai multe criterii(marca,culare,pret......etc....ca in formular)deci query pentru select...va fi destul de mare si obtinut in urma multoar ifuri
de ex(ce i drept cam prostesc)
if($cauta_marca!="")
if ($cauta_model!="")
if ($cauta_categorie!="")
if ($cauta_culoare!="")
if ($cauta_combustibil!="")
if ($cauta_usi!="")
if ($cauta_cilindree!="")
if ($cauta_consum!="")
if ($cauta_an!="")
if ($cauta_pret2!="")
if ($cauta_pretin!="")
$conditie1="marca='$cauta_marca' and model='$cauta_model'and categorie='$cauta_categorie'and culoare='$cauta_culoare' and combustibil='$cauta_combustibil' and usi='$cauta_usi'and cilindree <= $cauta_cilindree and consum <= $cauta_consum and an >= $cauta_an and pret <= $cauta_pret2 and pretin='$cauta_pretin'";
else
$conditie1="marca='$cauta_marca' and model='$cauta_model'and categorie='$cauta_categorie'and culoare='$cauta_culoare' and combustibil='$cauta_combustibil'and usi='$cauta_usi'and cilindree <= $cauta_cilindree and consum <= $cauta_consum and an >= $cauta_an and pret <= $cauta_pret2 ";
...............................................
$query= "SELECT * FROM auto WHERE " . $conditie ; |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|