Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Hosting provider super bun - sugestii?
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Gazduire Web si Domenii
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
amazing_andr3

Data înscrierii: 04/Mar/2005
Locație: Pitesti

Trimis: Mie Mar 16, 2005 7:49 pm    Titlul subiectului: Hosting provider super bun - sugestii?  

M-am suparat pe actualul hosting provider ca nu ajung toate mailurile pe care le trimit si nici nu imi raspunde decat dupa vreo saptamana cand il intreb ceva.

Acuma e destul de greu sa ma mut, am baza de date, am subdomeniile... o gramada de lucruri de reconfigurat.

Asa ca vreau sa fiu sigur ca data viitoare merge bine.

Vreau 500 mega, vreo 25 domenii, subdomenii nelimitat, .htaccess (fara restrictii sau alte prostii), baze de date nelimitat, uptime aproape de 100%, ip propriu sau chiar mai multe ip-uri

Sugestii?
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Mie Mar 16, 2005 9:56 pm    Titlul subiectului:  

da, be your own provider :) decat sa platesti atat pentru hosting, mai bine dai banii pe o conexiune buna, si daca siturile tale se mai si autofinanteaza, cu atat mai bine! :)
Sus  
amazing_andr3

Trimis: Mie Mar 16, 2005 11:02 pm    Titlul subiectului:  

hmmm... interesant. Ai ideee cam cat ar costa conexiunea?
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Mie Mar 16, 2005 11:25 pm    Titlul subiectului:  

depinde de ce siteuri vrei sa hostezi ...
Sus  
amazing_andr3

Trimis: Joi Mar 17, 2005 12:01 am    Titlul subiectului:  

Pai sa pot face fata la trafic de 25-50 de giga pe luna.
Sus  
lostone

Trimis: Joi Mar 17, 2005 12:06 am    Titlul subiectului:  

mai mult metropolitan, sau extern ?
Sus  
amazing_andr3

Trimis: Joi Mar 17, 2005 12:19 am    Titlul subiectului:  

greu de spus. si-asa traficul e doar o estimare. poate sa varieze mult. daca ofer gazduie la siteurile pe care le fac eu, nevoile o sa creasca continuu. daca fac cine stie ce site mare (si popular) poate numai el sa ia 25-50 giga pe luna.

preturile ma intereseaza mai mult orientativ.
Sus  
elvsoft.com

Data înscrierii: 28/Feb/2005
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Joi Mar 17, 2005 12:33 am    Titlul subiectului:  

Eu zic ca e total nerecomandat sa faci hosting tu acasa daca iei in serios site-urile gazduite.
O firma de gazduire serioasa iti ofera:

- conexiuni internet redundante (pica una, nici nu simti, se face routare automat prin celelalte); plus ca fiecare din conexiuni are 10, 100Mbs sau chiar mai mult

- solutii de siguranta pentru alimentare electrica: UPS care intra in functiune instant in caz de pana de curent (timp de reactie 0 ms), apoi generatoare de curent pe motorina care tin Data Center-ul in picioare cu zilele

- hardware bun si componente de rezerva in caz ca cedeaza o componenta electronica

- backup al datelor; zilnic de preferat

- update-uri de securitate la softul ce ruleaza pe server

- protectii anti flood cu DoS si altele

- monitorizarea serverului

- soft de automatizare a operatiilor ce le ai de facut: CPanel, Plesk, Fantastico etc etc

- Data Center pazit, sa nu intre Xulescu de pe strada sa-ti fure harddiskul cu date

- asistenta tehnica

si lista poate continua...

Daca te apuci acasa sa iti cumperi conexiuni redundante, hardware cu rezerve, solutii de backup (hard si soft), licente pe soft etc etc ai iesi la niste costuri incomparabil mai mari. Si chiar si asa nu ai putea ajunge la un nivel de Data Center adevarat.
Sus  
oiganSTUDIOS

Data înscrierii: 22/Oct/2004

Trimis: Joi Mar 17, 2005 1:05 am    Titlul subiectului:  

Cred ca "elvsoft.com" a spus tot ce era nevoie de spus in acest caz.
Bravos. Punctat la fix.
Sus  
elvsoft.com

Data înscrierii: 28/Feb/2005
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Joi Mar 17, 2005 1:14 am    Titlul subiectului:  

Multumesc, oiganSTUDIOS.

Desi am enumerat cateva puncte importante, tare mi-e teama ca am lasat multe pe dinafara. Mai sunt multe de zis despre ce se intampla "in spatele scenei" :).

Oricum o gazduire acasa ar merge pentru "entuziasti", care vor sa experimenteze pe pielea lor problemele ce pot sa apara. Dar, evident, sa nu aiba nimeni pretentii de disponibilitatea si siguranta datelor...
Sus  
oiganSTUDIOS

Data înscrierii: 22/Oct/2004

Trimis: Joi Mar 17, 2005 2:07 am    Titlul subiectului:  

Corect ...
Si cred ca era nevoie de explicatia ta mai ales ca in problema cu hostingul in romania sa ajuns la "afara e vopsit gardu'... leopardu' "
Sus  
lostone

Trimis: Joi Mar 17, 2005 7:50 am    Titlul subiectului:  

firma unde "activez" in prezent a recurs la metoda asta asta cu hostingul "in-house" pentru siturile proprii, care au un trafic deloc de neglijat (in medie undeva pe la 10.000 vizite (unice) pe zi) in medie. Si functioneaza foarte bine so far, de cativa ani de zile. Administrarea serverelor o facem tot noi, avem conexiuni destul de puternice (sediul unde sunt serverele "sta" pe un 100 mbps metropolitan si cam 5 mbps extern). numai serverul de email are uptime de vreo 500 de zile, deci... se poate

si daca se intampla sa "pice netul"... asta e, asta se poate intampla (si se intampla) si la firmele care numai asta fac, hosting adica...

parerea mea e ca, oricum, e realizabila treaba cu in-house hosting. intr-adevar, apar si probleme, dar e chiar "palpitant" sa inveti sa treci peste ele :)

/lateredit:
dar, cum am spus si in primul post, metoda asta nu este pentru cei care nu sunt dispusi sa investeasca chiar nimic in infrastructura pentru acest lucru. nimeni nu a zis ca o poti face cu 2 mil lei/luna sau ceva...
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 17, 2005 8:26 am    Titlul subiectului:  

ceva colocare in romania estem?
si asta ar fi o solutie bunicica.
ptr. ca:
-> in momentul cand apare php 5.1 o sa il vreau (+pdo si alte dracii)!
-> server SVN/CVS.
etc.
apropos, exista hosting SVN (CVS) in romania?
stiu ca afara exista (si chiar gratuit) insa ma intereseaza la noi in tara si daca se poate oferte mai bune decat cele de afara.
Sus  
lostone

Trimis: Joi Mar 17, 2005 9:13 am    Titlul subiectului:  

parca rds aveau la un mom dat colocare de servere, da' nu ma intreba preturi sau ceva, doar mi-a trecut pe la ureche... not sure though...
Sus  
ADYRS

Data înscrierii: 13/Ian/2005
Locație: Cluj Napoca

Trimis: Dum Apr 03, 2005 12:36 pm    Titlul subiectului: unde gasesc ?  

va rog sa ma ajutatzi..!
unde gasesc un phpmyadmin sau un control panel sau.. ceva manager pt baze dea date mysql pe RDS!???????????
am hosting pe RDS cj!
va multumesc!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Gazduire Web si Domenii Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2