Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

fubar.ro
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
DeusX

Data înscrierii: 03/Noi/2003
Locație: Timisoara

Trimis: Mar Mar 15, 2005 2:02 pm    Titlul subiectului: fubar.ro  

Nu caut neaparat critici legate de grafica (stiu deja ca se poate muuult mai bine, dar nu ma pricep la design), ci mai mult sugestii legate de functionalitate din partea celor care ar fi interesati in a folosi asa ceva.

Nu mai lungesc vorba degeaba:

http://www.fubar.ro

Ofera posibilitatea celor care se inscrie (formularul e sumar si nu cere informatii personale decat o adresa valida de e-mail) sa-si creeze o colectie online de linkuri.
Poate unii se intreaba la ce-i bun un astfel de site, pentru ca ei isi tin colectia de bookmarkuri integrata in browser sau alt program de acest gen. De exemplu, eu sunt student la calculatoare si eram satul sa-mi trimit linkurile primite la faculta pe e-mail ca apoi sa le salvez acasa. Le cam pierdeam. Asa ca o asfel de solutie mi s-a parut utila (propusa initial de altcineva).

La http://www.fubar.ro/deusx este colectia mea de linkuri (incompleta), asta ca sa vedeti un exemplu cu ce ati putea obtine.

Mai multe detalii dspre ce poate site-ul sunt scrie pe acolo. Alte adaugiri voi face cand voi avea timp, inclusiv sugestii de la utilizatori, daca sunt.

Multumesc.
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Mar 15, 2005 2:57 pm    Titlul subiectului: Re: fubar.ro  

o sa raman la http://del.icio.us nu de alta, dar in linkul pe care l-ai dat nu am gasit nici un link.
de grafica nu zic nimic, insa rosu ala inchis nu merge pe negru (nu vad frate ce scrie acolo :)).

Apropo, colectia mea de linkuri:
http://del.icio.us/locknet
Sus  
aurelian

Trimis: Mar Mar 15, 2005 3:00 pm    Titlul subiectului:  

si inca ceva ce nu am inteles:
am dat sa imi recuperez parola si acolo scrie:
foobar.ro a scris:
Recuperare parola
Parola folosita la inregistrare:

mi s-a parut funny.
Sus  
DeusX

Trimis: Mar Mar 15, 2005 4:18 pm    Titlul subiectului:  

1. Daca n-ai vazut linkurile din linkul meu (http://www.fubar.ro/deusx) inseamna ca nu erai interesat sa le vezi. Puteai observa rapid ca in coloana din stanga apare username-ul "deusx" si sub el categoriile principale. Accseandu-le dadeai de linkuri. Oricum, cu ocazia asta mi-ai dat o idee buna ;), multumesc.

2. Pentru faza de la "recuperare parola" imi asum intr-u totul vina. A fost o gluma fata de cei care m-au ajutat cu testatul site-ului. Atat de bine l-au testat ca n-au prins faza. Iar eu am uitat s-o scot. Evident, acolo trebuie bagata adresa de e-mail. :)
Sus  
aurelian

Trimis: Mar Mar 15, 2005 4:44 pm    Titlul subiectului:  

DeusX a scris: 1. Daca n-ai vazut linkurile din linkul meu (http://www.fubar.ro/deusx) inseamna ca nu erai interesat sa le vezi. Puteai observa rapid ca in coloana din stanga apare username-ul "deusx" si sub el categoriile principale. Accseandu-le dadeai de linkuri. Oricum, cu ocazia asta mi-ai dat o idee buna ;), multumesc.

Pana la urma m-am prins.
totusi cred ca ar fi bine sa fie cu adevar usor sa ajung la linkurile postate de altii. ai vazut cum e la http://del.icio.us/locknet nu trebe sa dau trei clickuri sa ajung la un amarat de link.

Mai mult, am si rss :) poate vrei sa fii la curent cu ultimile bookmarkuri pe care le fac :)

Partea din dreapta a siteului tau e facuta cam varza si sincer nu prea inteleg ce e pe acolo.
De ex. http://www.fubar.ro/tpl/pure/images/screenshot1.png

Si scoate te rog scrisul rosu inchis de pe fundal negru, chiar nu vad ce linkuri sunt acolo sus.
Mi-ar mai placea sa deschizi paginile catre siteurile exterioare in aceisasi pagina.
Sus  
DeusX

Trimis: Mar Mar 15, 2005 4:59 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc pentru sugestii.
Legat de culoare rosie, e schimbabila. Cand am ales culoarea, votul era 2-1 pentru acel rosu, doar un singur ins votand ca e prea inchis. :P Majoritatea si-a spuns cuvantul, se pare ca un cuvant cam gresit.

Legat de nr. de clickuri pana la linkuri: totusi, nu-s 3 (limita maxima de clickuri din care un user trebe sa ajunga la informatia dorita pe un site oarecare) ci numai 1, care e cu bun simt, dar, dupa cum am zis, voi face pe seara o schimbare, incarcand o categorie default.

Pe del.icio.us (de care habar nu aveam inainte sa-mi spui tu) au RSS dar n-au faviconuri :P. Oricum, posibil sa bag si un rss feeder. Pana la urma e un proiect abia la versiunea 1.

Legat de partea din dreapta a paginii de startt: chiar e varza, nu te contrazic, din toti miejii de designeri pe care-i stiu nu am reusit sa conving pe nimeni sa-mi faca un frontpage aratos, asa ca m-a traznit pe mine ideea sa fac 2-3 screenshoturi din site sa le pun cumva acolo. Evident arata extrem de ciudat. Ce sa-i fac daca mama natura nu m-a inzestrat si cu creaticitate artistica? :lol:

Legat de deschisul paginii in aceeasi fereastra (tab), stii si tu cum e, "cate bordeie, atatea obiceiuri", asa ca, probabil voi lasa fiecare user sa aleaga cum se deschid linkurile lui, prin bifarea unui checkbox la el pe pagina de administrare a contului (tot acolo de unde poate alege daca sunt sau nu vizibile linkurile de catre vizitatori).
Sus  
aurelian

Trimis: Mar Mar 15, 2005 5:19 pm    Titlul subiectului:  

Interesanta treaba cu faviconurile.

Referitor la partea dreapta, cred ca mai bine o scoti de tot.

Iar la cele 3 clickuri, cred ca atunci cand intru pe pagina de bookmarkuri a unui user sa apara ultimile linkuri bagate de el ptr. ca ai impresia ca peste tot e la fel din cauza textului ala.

Mi-ar mai placea sa vad pe prima pagina din saite ultimile linkuri adaugate.
O statistica ar mai fi misto (cele mai clickate linkuri :) ) dar fara sa ingreuneze prea mult sistemul.

Well, oricum eu iti doresc mult success.

si sa mai las si pe altii sa isi dea cu parerea.
Sus  
DeusX

Trimis: Mar Mar 15, 2005 8:38 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc pentru sugestii. Am sa implementez in timp cat si cum pot, oricum cand am facut site-ul nu m-am gandit la un mijloc de a face bani ci la face ceva ce unora le-ar putea fi util. De-aia nici nu m-am bagat inm sisteme de banner exchange sau alte belele.
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004

Trimis: Mie Mar 16, 2005 1:41 pm    Titlul subiectului:  

Am observat in sectiunea linkuri ca folosesti overlib, si e mov/negru. Daca vrei sa se afiseze in alta culoare:
in css:
#divOverlib {
background-color:#FFFFCC;
border:1px solid #999999;
color:666666;
padding:0;
margin:0;
}

si in pagina html:
<a href="..." target="_blank" onmouseover="return overlib('<div id=divOverlib>Diferite chestii hard</div>');" onmouseout="return nd();">....
Sus  
DeusX

Trimis: Mie Mar 16, 2005 4:38 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc, probabil voi schimba culoarea ca sa se potriveasca cu schema mea de culori.
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004

Trimis: Mie Mar 16, 2005 7:49 pm    Titlul subiectului:  

Normal, era doar un exemplu. Bafta!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Pagina 1 din 1