Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Salvare sir in fiesier, cu diacritice
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
alterego

Data înscrierii: 07/Feb/2005

Trimis: Mar Mar 15, 2005 11:34 am    Titlul subiectului: Salvare sir in fiesier, cu diacritice  

Am un formular de introducere a datelor de tip "textarea". Datele introduse contin diacritice, in final se salveaza intr-un fisier dar in loc de diacritice imi apare codul caracterului (de exemplu &#186). Ce trebuie sa setez sau sa fac ca sa imi salveze cum trebuie ? Precizez ca iesirea pe browser nu este afectata.
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Mar Mar 15, 2005 12:56 pm    Titlul subiectului:  

In pagina in care ai formularul trebuie sa setezi encoding-ul: Cod: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
Daca browser-ul nu poate interpreta caracterele scrise in textarea folosind setul de caractere al paginii (tu probabil ca nu l-ai setat, si de-aia il ia pe cel occidental), foloseste entitati html.

Si inca o precizare: diacritice mi se pare ca sunt de fapt semnele care apar deasupra si dedesubtul literelor, adica virgulitze si caciulitze, si nu literele..
Sus  
alterego

Trimis: Joi Mar 17, 2005 11:05 am    Titlul subiectului:  

Ceea ce spui tu se afla in cod dar tot nu vrea sa mearga. Am incercat cu toate ISO-urile posibile si imposibile si tot nu merge.
Sus  
johnutz

Trimis: Joi Mar 17, 2005 1:57 pm    Titlul subiectului:  

Goleste cache-ul, sterge cookies-urile si mai incearca.
Banuiesc ca stii ca meta ala trebuie pus intre <head> si </head> :lol:

In MSIE, vezi la View->Encoding ce e selectat. trebuie sa fie bifat "Central European (ISO)". Debifeaza "Auto Select" daca e bifat si mai incearca.
Are si Firefox ceva asemanator in care sa vezi ce encoding a selectat.

Daca ai charset-ul specificat corect in meta si nu il ia, ar putea sa fie de la apache. E vorba de directiva AddDefaultCharset ISO-8859-1 din httpd.conf. Pune-i un diez in fatza sa o comentezi si restarteaza apache.
Pe win e ISO-8859-1, iar pe linux e utf-8, cred.. Anyway, setarea asta il face pe apache sa dea un header HTTP in care sa specifice ca charset-ul paginii e ala.. Charset-ul specificat in header-ul HTTP primeaza in fatza celui specificat in meta.

Mie imi merge, deci trebuie sa iti mearga si tie. Ia uite aici:<?php // asta ca sa mearga si daca e setat AddDefaultCharset in httpd.conf header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'); if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {    $fp = fopen('test.txt', 'w');    fwrite($fp, $_POST['textul']);    fclose($fp);    readfile('test.txt'); } else { ?> <html> <head>  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body>       <form method="post">             <textarea name="textul"></textarea>             <input type="submit">       </form> </body> </html> <?php } ?>
Sus  
alterego

Trimis: Joi Mar 17, 2005 2:08 pm    Titlul subiectului:  

Nu vrea sa mearga nici asa, dar hai sa-ti spun de unde provine textul cu pricina : este de pe un sistem "antic, vechi si de demult". Nu stiu exact dar poate fi si MS-DOS 6.2 sau Win 3.11
Il folosesc cei de la "Culegere" de la redactia unui ziar si eu trebuie sa-l formatez pentru Quark Xpress. Si singura metoda pe care "stiu" s-o foloseasca aia e copy&paste.

In varianta cu citirea directa a fisierului si prelucrarea sa nu am nici o problema cu diacriticele.
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 17, 2005 2:46 pm    Titlul subiectului:  

johnutz a scris: Goleste cache-ul, sterge cookies-urile si mai incearca.
si restarteaza de 2 ori :))
Sus  
johnutz

Trimis: Joi Mar 17, 2005 3:09 pm    Titlul subiectului:  

Sa inteleg ca aia au browser de DOS sau win 3.11 si dau paste la text in textarea???

Sau poate fac upload la fisier-ul txt care a fost produs pe acel sistem batran??
Sus  
alterego

Trimis: Sâm Mar 19, 2005 6:27 pm    Titlul subiectului:  

Dau copy&paste, si ma dispera :(
Sus  
alterego

Trimis: Sâm Mar 19, 2005 6:27 pm    Titlul subiectului:  

...doar textul e editat pe sistemele alea invechite, prelucrarea se face pe un sistem normal
Sus  
johnutz

Trimis: Lun Mar 21, 2005 3:43 pm    Titlul subiectului:  

Cu ce sunt deschise textele pe sistemele normale? Notepad? Daca in notepad se vad corect caracterele, atunci trebuie sa mearga. Sigur se vad corect?
Daca textele nu sunt deschise cu notepad: dupa ce dai paste in textarea, acolo se vad corect caracterele cu diacritice?
Sus  
alterego

Trimis: Mar Mar 22, 2005 9:58 am    Titlul subiectului:  

Pai caracterele nu se vad corect nici in Notepad si nici in campul TextArea. Oricum le-am lasat asa, am observat ca Quark Xpress le recunoaste, si pentru asta era nevoie.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1