| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
alterego
Data înscrierii: 07/Feb/2005
|
| Trimis: Mar Mar 15, 2005 11:34 am Titlul subiectului: Salvare sir in fiesier, cu diacritice |
|
|
| Am un formular de introducere a datelor de tip "textarea". Datele introduse contin diacritice, in final se salveaza intr-un fisier dar in loc de diacritice imi apare codul caracterului (de exemplu º). Ce trebuie sa setez sau sa fac ca sa imi salveze cum trebuie ? Precizez ca iesirea pe browser nu este afectata. |
|
| Sus |
|
johnutz
Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură
|
| Trimis: Mar Mar 15, 2005 12:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
In pagina in care ai formularul trebuie sa setezi encoding-ul: Cod: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
Daca browser-ul nu poate interpreta caracterele scrise in textarea folosind setul de caractere al paginii (tu probabil ca nu l-ai setat, si de-aia il ia pe cel occidental), foloseste entitati html.
Si inca o precizare: diacritice mi se pare ca sunt de fapt semnele care apar deasupra si dedesubtul literelor, adica virgulitze si caciulitze, si nu literele.. |
|
| Sus |
|
alterego
|
| Trimis: Joi Mar 17, 2005 11:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ceea ce spui tu se afla in cod dar tot nu vrea sa mearga. Am incercat cu toate ISO-urile posibile si imposibile si tot nu merge. |
|
| Sus |
|
johnutz
|
| Trimis: Joi Mar 17, 2005 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Goleste cache-ul, sterge cookies-urile si mai incearca.
Banuiesc ca stii ca meta ala trebuie pus intre <head> si </head> :lol:
In MSIE, vezi la View->Encoding ce e selectat. trebuie sa fie bifat "Central European (ISO)". Debifeaza "Auto Select" daca e bifat si mai incearca.
Are si Firefox ceva asemanator in care sa vezi ce encoding a selectat.
Daca ai charset-ul specificat corect in meta si nu il ia, ar putea sa fie de la apache. E vorba de directiva AddDefaultCharset ISO-8859-1 din httpd.conf. Pune-i un diez in fatza sa o comentezi si restarteaza apache.
Pe win e ISO-8859-1, iar pe linux e utf-8, cred.. Anyway, setarea asta il face pe apache sa dea un header HTTP in care sa specifice ca charset-ul paginii e ala.. Charset-ul specificat in header-ul HTTP primeaza in fatza celui specificat in meta.
Mie imi merge, deci trebuie sa iti mearga si tie. Ia uite aici:<?php
// asta ca sa mearga si daca e setat AddDefaultCharset in httpd.conf
header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2');
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$fp = fopen('test.txt', 'w');
fwrite($fp, $_POST['textul']);
fclose($fp);
readfile('test.txt');
}
else {
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>
<body>
<form method="post">
<textarea name="textul"></textarea>
<input type="submit">
</form>
</body>
</html>
<?php
}
?> |
|
| Sus |
|
alterego
|
| Trimis: Joi Mar 17, 2005 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vrea sa mearga nici asa, dar hai sa-ti spun de unde provine textul cu pricina : este de pe un sistem "antic, vechi si de demult". Nu stiu exact dar poate fi si MS-DOS 6.2 sau Win 3.11
Il folosesc cei de la "Culegere" de la redactia unui ziar si eu trebuie sa-l formatez pentru Quark Xpress. Si singura metoda pe care "stiu" s-o foloseasca aia e copy&paste.
In varianta cu citirea directa a fisierului si prelucrarea sa nu am nici o problema cu diacriticele. |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Mar 17, 2005 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
johnutz a scris: Goleste cache-ul, sterge cookies-urile si mai incearca.
si restarteaza de 2 ori :)) |
|
| Sus |
|
johnutz
|
| Trimis: Joi Mar 17, 2005 3:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa inteleg ca aia au browser de DOS sau win 3.11 si dau paste la text in textarea???
Sau poate fac upload la fisier-ul txt care a fost produs pe acel sistem batran?? |
|
| Sus |
|
alterego
|
| Trimis: Sâm Mar 19, 2005 6:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dau copy&paste, si ma dispera :( |
|
| Sus |
|
alterego
|
| Trimis: Sâm Mar 19, 2005 6:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ...doar textul e editat pe sistemele alea invechite, prelucrarea se face pe un sistem normal |
|
| Sus |
|
johnutz
|
| Trimis: Lun Mar 21, 2005 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu ce sunt deschise textele pe sistemele normale? Notepad? Daca in notepad se vad corect caracterele, atunci trebuie sa mearga. Sigur se vad corect?
Daca textele nu sunt deschise cu notepad: dupa ce dai paste in textarea, acolo se vad corect caracterele cu diacritice? |
|
| Sus |
|
alterego
|
| Trimis: Mar Mar 22, 2005 9:58 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pai caracterele nu se vad corect nici in Notepad si nici in campul TextArea. Oricum le-am lasat asa, am observat ca Quark Xpress le recunoaste, si pentru asta era nevoie. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|