Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

intrebari
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
corina

Data înscrierii: 10/Mar/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 10, 2005 2:25 pm    Titlul subiectului: intrebari  

Salut, ca si incepator absolut in PHP am cateva intrebari:
- cu ce incep/ ce versiuni de PHP, MYSQL si APACHE ar trebui sa instalez? mentionez ca eu am Windows XP.
- ce versiuni de PHP4 exista pana la 4.3.10 si dupa? :?:
Multumesc
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Joi Mar 10, 2005 2:47 pm    Titlul subiectului:  

Am discutat ceva asemanator aici Sper sa te lamuresti.
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Joi Mar 10, 2005 2:52 pm    Titlul subiectului:  

Apache 2.0.53 e ultima versiune.
PHP 4.3.10 e ultima versiune de PHP 4. Daca acum incepi, poate ar fi bine sa incepi direct cu PHP 5.
MySQL 4.1.19 e versiunea cea mai recomandata. MySQL 5.xx este in dezvoltare, iar MySQL 4.0.xx este de moda veche deja. MySQL 4.1.xx e versiunea recomandata de MySQL.
Sus  
corina

Trimis: Joi Mar 10, 2005 3:30 pm    Titlul subiectului:  

multumesc frumos :D ceva carti imi puteti recomanda?
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Joi Mar 10, 2005 4:40 pm    Titlul subiectului:  

PHP 4 de McCarty (TEORA)
Dezvoltarea aplicatiilor web cu PHP si MySQL (TEORA)
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Vin Mar 11, 2005 1:26 pm    Titlul subiectului:  

As mai adauga si chipu-ul special din aprilie 2003 "Web site dinamic cu PHP si MySQL" (daca il mai gasesti pe undeva, poate pe la prieteni.), este cred ca cea mai buna resursa pentru incepatori.
PHP 4 de McCarty (TEORA) - am invatat si eu dupa ea. Destul de buna insa cu mari lacune (o sa iti dai seama la un an dupa ce o citesti).
Ca soft iti recomand EasyPHP (cauta-l pe google), este un "triad" PHP, MySQL, Apache, il instalezi si gata, poti sa te apuci de facut scripturi.
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Vin Mar 11, 2005 4:25 pm    Titlul subiectului:  

boo a scris: As mai adauga si chipu-ul special din aprilie 2003 "Web site dinamic cu PHP si MySQL" (daca il mai gasesti pe undeva, poate pe la prieteni.), este cred ca cea mai buna resursa pentru incepatori.(...)

apropos de ce a zis boo, daca gasesti acel Chip Specil si ai de gand sa ii urmezi sfaturile, sa ai la indemana si manualele, in special cel de PHP, pentru ca in "Libraria Virtuala" (acel script luat drept exemplu) cam ar bug-uri...
Sus  
mihnea sim

Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria

Trimis: Vin Mar 11, 2005 9:00 pm    Titlul subiectului: Re: intrebari  

corina a scris: Salut, ca si incepator absolut in PHP am cateva intrebari

Pentru un incepator absolut .. arma absoluta: Chip Special februarie 2003 sau 2002. Stiu ca se chema Website Dynamic. Acuma revista e cam raritate (s-a dat ca painea calda si atunci.. acum nu mai o au nici in arhiva). Era pretioasa in sensul ca te invata pas cu pas elementele de baza si chiar dupa parcurgerea celor 80 de pagini simteai ca ai phpul in sange. Mi-a zis un coleg ca o sa o scaneze pe a mea odata ..
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Sâm Mar 12, 2005 10:21 am    Titlul subiectului:  

mysql 4.0.* nu e de moda veche ... se foloseste mai mult ca oricare . pt ca
e cel mai stabil . la fel si cu apache : 1.3.33 e ceva mai matur ca 2.* ... asa
ca eu recomand asta :

apache 1.3.33
mysql 4.0.23
php 4.3.10
;)
Sus  
corina

Trimis: Lun Mar 14, 2005 10:00 am    Titlul subiectului:  

Multumesc tuturor pentru raspunsuri:)
Mihnea, daca se hotaraste colegul tau sa scaneze chip-ul...poate ma ai si pe mine in vedere....
Sus  
mihnea sim

Trimis: Lun Mar 14, 2005 10:55 am    Titlul subiectului:  

Pana a facut el rost de scanner mi-am luat eu "pozar". Mai trebuie sa recuperez revista si sa imi vina acumulatorii de la gp. Cam pe duminica fac un pdf si il pun undeva spre download doar pt cei care au citit postul asta .. neah, stiu ca nu prea e legal, asa ca sshhh! :lol: nu stiti nimic!

PS: poate afla Chipul si ma angajeaza asa cum fac cei de la Microsoft cu hackerii :lol:
Sus  
corina

Trimis: Lun Mar 14, 2005 12:28 pm    Titlul subiectului:  

tocmai am cautat pe www.chip. ro si nici o sanasa sa aiba nr. asta in arhiva....asa ca ideea ta e super:) sper sa reusesti sa-ti faci timp sa-l pui spre download ptr. noi astia mai nefericiti:)
Sus  
mihnea sim

Trimis: Mie Mar 23, 2005 5:33 pm    Titlul subiectului:  

Sper sa nu incepeti sa spuneti ca sunt un neserios .. dar am dat sorei mele aparatul foto pt doua saptamani... si-asa voi fi plecat vreo 5 zile, dar acuma PROMIT 1 aprilie cel tarziu 5 apr (nu am incarcator la baterii inca si daca se descarca tb sa apelez la cineva) veti avea pdf-ul (nu e pacaleala).
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1