Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Ajutor!! Va rog!
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP & Flash
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
destiny

Data înscrierii: 09/Mar/2005
Locație: bistrita

Trimis: Mie Mar 09, 2005 2:16 am    Titlul subiectului: Ajutor!! Va rog!  

Am o problema care ma seaca.
Am facut un chat in flash ->PHP->Mysql.
Functia de afisare a mesajelor am facut-o dar nu reusesc sa fac lista de useri online.
Am incercat prin Sesiuni dar daca un user iese apasand pe butonul 'x' updatetul se face f greu la clienti :(
Va rog sa ma ajutati cu un indiciu sau script(daca aveti asa ceva as fi foarte fericit) care sa imi spuna useri online.
Useri ii am pusi intr-o baza de date. M-am gandit ca sa pun useri online tot intr-un tabel...dar nu pot sa imi dau seama cand un user paraseste chatul....:(
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Mie Mar 09, 2005 7:30 am    Titlul subiectului:  

faci o tabela separata pentru sesiuni curente si pui un camp care se updateaza la fiecare "miscare" a unui user, camp ce contine un timestamp (microtime(), sau getmicrotime() din manualul de php) si afisezi doar userii care au activitate in ultimele 10 minute, sau ceva... altceva nu-mi vine in minte kiar la ora asta :)
problema e, intr-adevar, daca un user sta si nu scrie nimik timp de 10 minute dispare din lista de "users online" pana face iar o miscare p-acolo... da' it's a start :)
Sus  
destiny

Data înscrierii: 09/Mar/2005
Locație: bistrita

Trimis: Mie Mar 09, 2005 1:17 pm    Titlul subiectului: Nu stiu ce fac!  

Nu ma poate ajuta nimeni ...mersi pt raspunsul anterior dar nu pot sa fac asa...pt ca chat e pt un joc online cu loby :(
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mie Mar 09, 2005 1:24 pm    Titlul subiectului:  

O solutie care imi vine in minte este sa iti pui in pagina care te intereseaza un <iframe> mic, gol si invizibil, dar pe care sa-l refresh cu un <meta> din 5 in 5 secunde, de exemplu.

Daca accesele astea dispar, user-ul a plecat sa manance si a inchis browserul :).

Ceva de genul:

...
<iframe src="keealive.php" width="1" height="1"></iframe>
...

si keepalive.php:
<?php
...
aici preiei din sesiune user_id-ul si il marchezi ca inca "viu"
...
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="REFRESH" content="5;url=keepalive.php">
</head>
<body>
</body>
</html>

Evident, pentru a actualiza lista cu userii inca vii iti trebuie un refresh regulat si la pagina care afiseaza aceasta lista... etc/etc. Depinzand de aplicatie, ai putea combina cele doua refresh-uri intr-unul singur si sa renunti la <iframe>...

Numa' bune.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP & Flash
Pagina 1 din 1