Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

cautare intr-o tabela
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
geronimoy

Data înscrierii: 08/Mar/2005
Locație: Constanta

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:20 pm    Titlul subiectului: cautare intr-o tabela  

Am si eu o problema...nu ma prea pricep la php, dar cum pot sa fac sa caut dupa un anumit camp intro tabela si sa afisez celelalte caracteristici ce apartit campului gasit?
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:26 pm    Titlul subiectului:  

an style="color: #000000"><?php $query = mysql_query("select * from tabel where camp_1 = 'conditie'"); while($rez = mysql_fetch_array($query)) {      echo $rez['camp_1'];      echo $rez['camp_2'];      ...      echo $rez['camp_n']; } 

ma rog, intelegi tu ce-am vrut sa zic...
Sus  
geronimoy

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:28 pm    Titlul subiectului:  

da, dar problema e ca conditia o baga cel care vrea sa caute in tabela
Sus  
lostone

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:31 pm    Titlul subiectului:  

nu conteaza, select * inseamna scoate toate campurile pentru "randul" ce se potriveste conditiei. (daca am inteles bine - daca nu, mai explica-mi odata mai pe larg ce vrei sa faci)
Sus  
geronimoy

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:35 pm    Titlul subiectului:  

deci: am o tabela in mysql (3 randuri, 3 coloane : id, nume, detalii). Vreau sa fac printr-un form php, daca introduci un nume, el sa caute dupa numele dat in tabela si sa imi afiseze doar randurile care se potrivesc cu ceea ce am scris eu in form. Id este cheie primare
Sus  
geronimoy

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:37 pm    Titlul subiectului:  

ceea ce am incercat eu sa fac arata asa, dar imi da eroare

<body text="#FFFFFF" bgcolor="#003366" style="text-align: center">^M
^M
<form action="find.php" method="post">
<table height="1" cellSpacing="1" border="0" width="200">^M
<tbody>^M
<tr>^M
<td class="TC" width="100" bgColor="#333399" height="1">^M
<font size="2" face="Arial"><b>&nbsp;Agent</b></font></td>^M
<td class="T1" height="1" bgcolor="#3366CC" align="center" width="110"><font size="2"><b><font face="Arial" size="2" color="#000000">^M
<input type="text" name="agent" size="15" class="bar" style="border: solid 1px black;"></font></b></font></td>^M
</tr>^M

</tbody>^M
</table>^M
<p align="center">^M
<input type="submit" value="Search" name="B1" class="bar" style="border: 1px solid #000000;; font-family:Arial; font-size:10pt; font-weight:bold; background-color:#666666" >^M
<input type="reset" value="Clear" name="B2" class="bar" style="border: 1px solid #000000;; font-family:Arial; font-size:10pt; font-weight:bold; background-color:#808080"></p>^M
</form>^M
</body>
Sus  
geronimoy

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:40 pm    Titlul subiectului:  

sorry, asta de fapt e php-ul de cautare :?

$result=mysql_select_db($adrese);
if($sort<>null){$qwerty=mysql_query("ALTER TABLE agenti ORDER BY $sort");}
$result=mysql_query("SELECT * FROM agenti");

?>

<br><br>
<table border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" width="100%" bordercolor="#000000">^M
<tr style="cursor:hand;">^M
<a href="find.php?<?php echo "B1=Search&agent=$agent&sort=agent";?>">
<td width="8%" align="center" bgcolor="#333333"><b>^M
<font face="Arial" style="font-size: 9pt" color="#FFFFCC">Agent</font></b></td>^M</a>
</tr>^M

<?php
while($row=mysql_fetch_object($result))
{
if (
(($agent<>null and substr_count($row->agent,$agent)<>0)or($agent==null))
)
{$gasiti++;
?>
<tr >
<td width="8%" align="center" bgcolor="#C0C0C0"><font face="Arial" style="font-size: 8pt" color="#000000"><a href="vizualizare.php?id=<?php echo $id; ?>" target="_blank"><?php echo$id; ?></a></font></td>^M
<td width="8%" align="center" bgcolor="#C0C0C0"><font face="Arial" style="font-size: 8pt" color="#000000"><?php echo $row->agent; ?></font></td>^M
<td width="8%" align="center" bgcolor="#C0C0C0"><font face="Arial" style="font-size: 8pt" color="#000000"><?php echo $row->descriere; ?></font></td>^M
</tr>
<font face="Arial">
<?php
}

echo "Found: $gasiti";
} ?>^M
</font>
</table>^M
<?php if ($B1=="Search"){mysql_close($link); } ?>^M
</HTML>
Sus  
lostone

Trimis: Mar Mar 08, 2005 1:42 pm    Titlul subiectului:  

pai si ce-i asa greu sa adaptezi scriptul de mai sus?

tie iti vine in script ca parametru sa zic $nume, cu get sau post, e treaba ta. si atunci, avem:
an style="color: #000000"><?php $query = mysql_query("select * from tabel where nume = '".$nume."'"); while($rez = mysql_fetch_array($query)) {      echo "ID: ".$rez['id']."<br />";      echo "Nume: ".$rez['nume']."<br />";      echo "Detalii: ".$rez['detalii']."<br />"; } 
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1