Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

sql
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
z.m

Data înscrierii: 25/Feb/2005

Trimis: Lun Mar 07, 2005 3:27 pm    Titlul subiectului: sql  

Vreau sa fac un select dintr-o baza de date.Lucrurile stau asa:Preiau un camp dintr-un tabel,apoi folosesc acest camp,de ex. $row[simbol] ca argument intr-un alt $row2[],pentru o interogare la un alt tabel.Problema e ca nu imi afiseaza rezultatul celei de a 2-a interogari..Imi afiseaza doar primul camp,nu toate.
pentru primul:
$query2="SELECT simbol FROM tabel1 WHERE activa='true'";
$result2=mysql_query($query2) or die ("Unable to do query 2");
while($row2=mysql_fetch_array($result2))
{

$simbole=$row2[0];
$simbol=strtolower($simbole);
print "<td align=center>$simbol</td>";
}
pentru al 2-lea
$query3="SELECT * FROM tabel2";
$result3=mysql_query($query3) or die ("Unable to do query 3");
while($row3=mysql_fetch_array($result3))

{
if($row3[$simbol]=='') {}
else{
print $row3[$simbol];

}
}
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Lun Mar 07, 2005 3:50 pm    Titlul subiectului:  

Este normal sa iti afiseze decat un camp pentru ca valoarea variabilei $simbol se schimba de fiecare data cand este apelat while, deci tu vei avea x $simbol, unde x corespunde cu atatea inregistrari gasite in comanda sql. La finalul primului while o sa ai variabila $simbol egala cu ultima valoare gasita, iar tu o folosesti in al doilea while ceea ce iti returneaza o singura valoare.
Iti recomand un while in while.
Bafta
Sus  
z.m

Trimis: Lun Mar 07, 2005 3:56 pm    Titlul subiectului:  

Si cum fac acel while in while?
Sus  
boo

Trimis: Lun Mar 07, 2005 4:10 pm    Titlul subiectului:  

Ti-am pus eu "while in while", nu stiu la ce folosesti tu codul asta, deci s-ar putea sa spui ca nu iti merge dar in fine, uite si codul:
<? $query2="SELECT simbol FROM tabel1 WHERE activa='true'";  $result2=mysql_query($query2) or die ("Unable to do query 2");  $query3="SELECT * FROM tabel2";  $result3=mysql_query($query3) or die ("Unable to do query 3");   while($row2=mysql_fetch_array($result2)){      $simbole=$row2[0];      $simbol=strtolower($simbole);      print "<td align=center>$simbol</td>";      while($row3=mysql_fetch_array($result3)){          if($row3[$simbol]!='') { print $row3[$simbol]; }      } }  ?>
Sus  
z.m

Trimis: Lun Mar 07, 2005 4:39 pm    Titlul subiectului:  

Am incercat codul tau,dar tot o singura valoare imi afiseaza.Nu mai exista vreo varianta in afara de while in while,pentru ca
eu la afisare trebuie sa mai introduc niste date intre cele doua interogari?
Sus  
boo

Trimis: Lun Mar 07, 2005 4:42 pm    Titlul subiectului:  

Fi atent ca $row3[$simbol] iti afiseaza valoarea campului $simbol.
Sus  
z.m

Trimis: Lun Mar 07, 2005 5:04 pm    Titlul subiectului:  

Nu,imi afiseaza datele si nu valoarea variabilei.Afiseaza valoarea doar in cazul in care ai $row3[$simbol] in interiorul interogarii,de exemplu
"SELECT '".$row3[$simbol]."' FROM tabel".Revin cu intrebarea de a face in alt mod.Am incercat si cu un for in interiorul celui de al doi-lea while,dar nu merge.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1