Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

cum sterg un fisier?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 6:36 pm    Titlul subiectului: cum sterg un fisier?  

ma intereseaza sa sterg o imagine..care este functia?
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 7:02 pm    Titlul subiectului:  

unlink()

http://ro.php.net/manual/en/function.unlink.php
Sus  
beginner18

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 7:32 pm    Titlul subiectului:  

o intrebare posibil banala insa eu nu m-am prins: cum sterg dintr-un anume director?
am incercat:

$fisier="animatii/$imagine";//$imagine=135087.JPG
unlink($fisier);

si primesc eroarea:
unlink(avataruri/135087.JPG) [function.unlink]: No such file or directory in E:\server\Apache2\htdocs\homedesign\forum\index.php on line 2

Cum anume fac?
merci anticipat
Sus  
mihnea sim

Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 8:29 pm    Titlul subiectului:  

Mesajul de eroare e clar .. nu exista acel fisier. Daca tu esti sigur ca exista acolo si are acel nume, atunci e problema ca nu il prea vede. Incearca:
unlink("/".$dosar."/".$nume_fisier);

adica unlink("/avataruri/135087.JPG");

Ar tb sa mearga, adica si eu am mai folosit asa functia asta. Daca nu merge.. poate ca tb sa apelezi la cai mai complicate, dar mai sigure (cu ftp_login si ftp_delete)
Sus  
beginner18

Trimis: Dum Mar 06, 2005 11:18 am    Titlul subiectului:  

daca imaginea e in acelasi director cu fisierul php care foloseste unlink, se poate sterge, insa cand imaginea e in animatii, nu prea....
Sus  
beginner18

Trimis: Dum Mar 06, 2005 11:19 am    Titlul subiectului:  

daca imaginea e in acelasi director cu fisierul php care foloseste unlink, se poate sterge, insa cand imaginea e in avataruri, nu prea....
Sus  
MasterPhoton

Data înscrierii: 06/Mar/2003

Trimis: Dum Mar 06, 2005 11:20 am    Titlul subiectului:  

Trebuie sa stii calea fizica catre fisierul pe care vrei sa-l stergi (adica pt windows c:/servere/apache/htdocs/siteultau/avataruri/imagine.gif - sau *nix: /var/www/html/siteultau/avataruri/imagine.gif).

O poti afla aceasta cale cu $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']
la care adaugi calea catre directorul care contine imaginea.
Sus  
mihnea sim

Trimis: Dum Mar 06, 2005 11:22 am    Titlul subiectului:  

Stiu, asa e, insa ar trebui sa mearga si prin specificare relativa. Asigura-te ca ai permisiune de stergere in acel dosar (chmod 777 parca). In ultima instanta incearca si functiile ftp.
Sus  
beginner18

Trimis: Dum Mar 06, 2005 11:44 am    Titlul subiectului:  

am facut asa:
$cale=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
unlink("$cale\homedesign\forum\avataruri\mail.jpg");

Va multumesc la amandoi!(eu m-am grabit repede sa postez, fara sa incerc intreaga cale a fisierului...)
Sus  
beginner18

Trimis: Dum Mar 06, 2005 3:01 pm    Titlul subiectului:  

revin cu o intrebare legata de ce a zis mihnea sim:
"Asigura-te ca ai permisiune de stergere in acel dosar (chmod 777 parca). "
de exemplu, site-ul meu este facut pe un sistem de operare windows Xp, cu apache instalat. Unde se verifica permisiunea pentru fisiere? Dupa cate stiam este pentru linux(asa mi-a zis cineva)
Mi se pare ca ce ai zis tu, este doar pentru serverul unde va fi gazduit site-ul. Totusi, vreau sa te intreb, pentru ca, am folosit:
list($width,$height)=GetImageSize("$cale/homedesign/forum/avataruri/$imagine"); si imi da eroarea:
Warning: getimagesize(E:/server/Apache2/htdocs/homedesign/forum/avataruri/) [function.getimagesize]: failed to create stream: Permission denied in E:\server\Apache2\htdocs\homedesign\forum\forum_profil.php on line 294

...nu inteleg ce "permission" vrea! iar acest lucru imi apare uneori :)
Sus  
mihnea sim

Trimis: Dum Mar 06, 2005 3:13 pm    Titlul subiectului:  

da, le vezi cu un program de tip cute-ftp.. dar mi se pare ca exista si in php functii specializate pentru modificari drepturi asupra fisier. Nu stiu ce e cu permisiunea aia .. dar mi se pare ca scrie prin manualul php ca nu merge mereu functia getimagesize. Oricum .. nu cred ca tine de chmod problema ta. Mie mi se pare mai repede ca nu prea ti-a functionat variabila $image.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1