Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Design div vs design table
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
TheWanderer

Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Feb 25, 2005 11:56 pm    Titlul subiectului: Design div vs design table  

In ultima vreme am observat ca din ce in ce mai multe website-uri renunta la un design axat pe tabele pentru a migra pe cel axat pe layout-uri.
Aceasta tendinta este incurajata de foarte multe carti.

Problema este ca tendinta asta arunca in aer conceptul de template-uri. In acest moment un motor de template-uri (fie el opensource sau facut in-house) tinde sa scrie content-ul progresiv, de la mai mic la mai mare. Teoretic (a se vedea pe csszengarden), schimabarea de design trebuie sa o faca css-ul.

Acum, dupa umila mea parere, exista avantaje si dezavantaje. Dezavantajul in design css este ca nu poti aduce o schimbare de design majora si nici nu o poti controla prin cod. Practic designer-ul este cel care va face schimbarea si nu programatorul. Am oaresce dubii in a lasa designerii liberi pe site :)

Nu ma convinge prea tare ideea de a modifica tot design-ul prin css. Totusi e o "moda" din ce in ce mai adoptata. Sa fi trecut oare vremea tabelelor?
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Sâm Feb 26, 2005 12:21 pm    Titlul subiectului:  

eh , stii tu cum e ... nu trec tabelele pana nu trece ie de la putere , pana nu
trece windows de la putere , pana nu trece amd de la putere etc. ... majoritatea
le folosesc pt ca sunt usor de folosit . trantesti 2 tabele si gata , ai site ...

am votat div-uri pt ca asa si le fac . css-ul e o unealta foarte puternica pentru
cine o stie folosi (eyecon) si asa si este . de cand am trecut pe divuri nu vad o
solutie pt a ma mai putea descurca cu tabele si nici nu vreau ;)
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Feb 26, 2005 12:30 pm    Titlul subiectului:  

Citat:
Problema este ca tendinta asta arunca in aer conceptul de template-uri. In acest moment un motor de template-uri (fie el opensource sau facut in-house) tinde sa scrie content-ul progresiv, de la mai mic la mai mare. Teoretic (a se vedea pe csszengarden), schimabarea de design trebuie sa o faca css-ul.

Uite un articol interesant:
http://phpvolcano.com/articles/epcpage/epcpage.php

Cu toate ca nu fac si design web (nu am imaginatie) am votat cu divurile, imi e mai usor sa urmaresc un cod scris cu divuri decat unul cu tabele.
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Sâm Feb 26, 2005 3:46 pm    Titlul subiectului:  

Tabelele au rolul lor, n-o sa dispara niciodata.

Sfatul (citit pe undeva, nu mai stiu unde... dar e bun) e: daca lucrurile pe care le prezinti in pagina au un caracter tabelar intrinsec, foloseste <table>.

Dar nu folosi table pentru layout, d-abia acolo trebuie sa vina <div>-ul :). Problemele cele mai mari (din experienta-mi proprie, nu foarte mare) sunt de fapt la float-uri (un milion de bug-uri IE, juma' de milion Mozilla, Opera et al)... si mai e si nevoia de ceva atribute CSS2 (min-width, de exemplu, care e esential pentru un layout corect - table like).

Oricum, viitorul e sumbru pentru <table>... de altfel am convingerea ca si CSS e o chestiune tranzitorie. Cum vad eu lucrurile, intr-o lume ideala serverul ar livra continutul XML + transformarea XSLT pe care sa o interpreteze browserul (sau ceva asemanator). Ramane de vazut.

Am votat cu <div>.

Numa' bune.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Dum Feb 27, 2005 9:14 pm    Titlul subiectului:  

Problema aceasta s-a dezbatut pe mult prea multe forumuri...faza este ca multi oameni cand se gandesc la html se gandesc la tabele...iar css-ul este asociat cu div-urile...in fine...toate au scopul lor...treaba noastra este sa gasim solutia cea mai buna...layout-ul pe baza de tabele ar trebui eliminat...de ce? cititi pe alte forumuri :) ...iar daca problema consta in ce ar trebui sa folosim dintre div-uri si tabele eu unul zic ca ambele daca nu suntem de stanga...dau , daca suntem de stanga putem folosi si div-uri daca nu ne place netscape 4.0 :) ...nu am votat ca nu-s major :)
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Lun Feb 28, 2005 12:23 am    Titlul subiectului:  

Au trecut vremurile in care faceam un site in Fireworks si il exportam .html ca sa-l lucrez mai departe in Dreamweaver! Mi-e si jena de codul html generat de Fireworks...

Am votat cu <div>, desi folosesc de multe ori o combinatie intre cele doua alternative. La unele chestii se preteaza <div>uri, pe cand altele le rezolvi mai simplu/repede cu <table>.

Stiti ce e tragi-comic? A face layout corect pentru toate browserele (ei, aproape toate)! Asteptam sa dispara, incet incet, IE. Sau sa vina un IE7 asa cum trebuie un browser sa fie!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1