Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

get
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
z.m

Data înscrierii: 25/Feb/2005

Trimis: Vin Mar 04, 2005 6:30 pm    Titlul subiectului: get  

Am form-ul:
for ($i = 1; $i <= $secventa; $i++)
{

echo "<INPUT TYPE='text' name='nume_camp$i' value='$n_c[$i]'>&nbsp;";
?>

<?php echo "<select name='optiune_camp$i' size='1'>"; ?>
<option <?php if($o_c[$i] == 'o1') echo "SELECTED"; ?> value='o1'> o1 </option><option <?php if($o_c[$i] == 'o2') echo "SELECTED"; ?> value='o2'> o2 </option><option <?php if($o_c[$i] == 'o3') echo "SELECTED"; ?> value='o3'> o3 </option>
/select><br>
<?php
}
Eu vreau sa trimit variabilele cu GET,dar nu cu buton de submit,ci cu <a href=index.php?>..si nu stiu cum sa fac.
Sus  
mihnea sim

Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria

Trimis: Vin Mar 04, 2005 6:44 pm    Titlul subiectului:  

Poti sa faci asa, dar nu garantez ca merge:

<a href="javascript:submit(this.form);">linkul</a>

iar sus la form scrii asa:
<form action="index.php">

Sau faci o imagine <input type=img name=submit>
Sus  
z.m

Trimis: Vin Mar 04, 2005 7:36 pm    Titlul subiectului:  

Problema este ca de fapt am un form in form,asta de fata ar fi formul inclus,si daca scriu
<form method='get' action='index.php'> pentru asta,nu va mai merge,pentru ca nu poti sa ai form in form.Singura solutie e sa trimit datele din form-ul asta cu GET,fara sa mai scriu <form method='get' action='index.php'>.Eu nu stiu cum sa scriu linia cu <a href=...>
ar trebui sa fie ceva de genul
print "<a href='index.php?secventa=$secventa&nume_camp$i=".$nume_camp$i."
&optiune_camp$i=".$optiune_camp".$i.">";
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Mar 04, 2005 7:53 pm    Titlul subiectului:  

z.m a scris: Problema este ca de fapt am un form in form Cod: <!ELEMENT FORM - - (%block;|SCRIPT)+ -(FORM) -- interactive form -->
<!ATTLIST FORM
  %attrs;                              -- %coreattrs, %i18n, %events --
  action      %URI;          #REQUIRED -- server-side form handler --
  method      (GET|POST)     GET       -- HTTP method used to submit the form--
  enctype     %ContentType;  "application/x-www-form-urlencoded"
  accept      %ContentTypes; #IMPLIED  -- list of MIME types for file upload --
  name        CDATA          #IMPLIED  -- name of form for scripting --
  onsubmit    %Script;       #IMPLIED  -- the form was submitted --
  onreset     %Script;       #IMPLIED  -- the form was reset --
  accept-charset %Charsets;  #IMPLIED  -- list of supported charsets --
  >
Dupa cum se observa avem FORM - - (%block;|SCRIPT)+ -(FORM)... adica FORM poate contine %block sau SCRIPT cel putin odata DAR nu poate contine FORM observati - (minusul) din fata... asa cum <a> NU poate contine un alt <a> asa nici <form> nu poate contine alt <form>...

A si inca ceva... pentru ca am tot vazut pe forum oameni care scriu:
<form action='...IRRELEVANT...' method='GET'>
sau
<form action='...IRRELEVANT...' method='POST'>

Mergem mai departe... definitia pentru method este:

method = get|post [CI]

Unde CI == The value is case-insensitive (i.e., user agents interpret "a" and "A" as the same).

Adica no matter... adica nu este obligatoriu sa le scrieti cu litere mari... merge oricum !

Mai mult GET este valoarea default... adica puteti omite complet atributul method daca vreti a folosi GET ! :D

In concluzie... ar trebui sa revizuiesti cumva codul ca sa nu mai ai FORM-uri imbricate !
Sus  
z.m

Trimis: Vin Mar 04, 2005 8:08 pm    Titlul subiectului:  

Pei tocmai ce am zis si eu,ca nu pot sa scriu linia<form method='get' action='index.php'> ci pur si simplu sa scriu direct linia cu <a href=...>,dupa formul pe care l-am scris,si sa preiau datele.In felul asta pot sa am un fel de form in form.Nu am cum sa modific lucrurile,asa mi se cere sa fac.
Sus  
mihnea sim

Trimis: Vin Mar 04, 2005 8:13 pm    Titlul subiectului:  

z.m, ori nu prea cunosti bine cum se manifesta un formular ori ... sunt eu cam greu de inteles ..

Adica toate input-urile alea le ai intr-o singura incapsulare <form> </form> in care pui si <a> -ul ala de la mine si te asiguri ca primul <form> e asa cum l-am scris eu .. Tu unde consideri ca ai form in form?
Sus  
z.m

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 5:43 pm    Titlul subiectului:  

Am rezolvat pana la urma.
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 10:56 pm    Titlul subiectului:  

ai putea sa si publici aici rezolvarea pentru eventualele probleme asemanatoare ale altor utilizatori... parerea mea...
Sus  
z.m

Trimis: Lun Mar 07, 2005 3:26 pm    Titlul subiectului:  

Am facut pana la urma in alt mod,nu am mai folosit sir de interogare,ci buton de submit,mi-a iesit pana la urma.
Sus  
NDC

Data înscrierii: 19/Feb/2005

Trimis: Lun Mar 07, 2005 10:09 pm    Titlul subiectului:  

mihnea sim a scris: Poti sa faci asa, dar nu garantez ca merge:
<a href="javascript:submit(this.form);">linkul</a>

Gresit. Corect este "javascript:document.numeFormular.submit()" sau mai simplu <a href="#nicaieri" onClick="document.numeForm.submit()">
Sus  
mihnea sim

Trimis: Mar Mar 08, 2005 7:45 am    Titlul subiectului:  

huhh .. se poate sa fie asa, dar eu am mai folosit submit(this.form) (bineinteles, situandu-ma in interiorul formului) si mi-a mers. Vazusem intr-o carte chestia asta. Apropos, eu evit a href="#" deoarece "reseteaza" pozitia de scroll in care era userul in cazul in care linkul nu se incarca in self, si de aceea folosesc uneori a href="javascript:;" (mai folosesc linkuri de genul window.open si atunci fac asa)
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 10, 2005 2:58 pm    Titlul subiectului:  

Citat:
Gresit. Corect este "javascript:document.numeFormular.submit()" sau mai simplu <a href="#nicaieri" onClick="document.numeForm.submit()">

Acum sa incep si eu cu Gresit! ce ai scris tu nu compatibil cu standardele W3C care recomanda folosirea document.getElementById() si document.getElementsByName() si nu ruleaza pe anumite browsere. Daca insisti in apelarea obiectelor in functie de tree-ul DOM-ului, uite un test:
Iei un browser care are si un DOM Inspector si poti sa te uiti unde e pozitionat elementul tau. Deci, nu e recomandat sa exclami gresit! cand nu ai verificat afirmatia ta.

Oricum: daca te multumeste "sa mearga" pe IE si poate pe Mozilla e suficient sa gasesti o solutie "care sa mearga", chiar daca e incompleta/eronata. Daca vrei ceva mai mult, mai consulta din cand in cand www.w3c.org
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1