|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
z.m
Data înscrierii: 25/Feb/2005
|
| Trimis: Vin Mar 04, 2005 6:00 pm Titlul subiectului: donno |
|
|
Salut
Am de afisat un camp dintr-un tabel in functie de niste criterii.Un criteriu ar fi criteriul de ordonare,care este un select cu valori de la 1 la cate linii are campul de afisat.In functie de valoarea pe care o aleg eu,vreau sa imi afiseze campurile.De exemplu,daca pentru campul al trei-lea aleg valoarea 4 si pentru campul al doi-lea valoarea 6,trebuie sa imi afiseze prima data campul 3,si apoi 4.Selectul arata in felul urmator(avand in vedere ca numarul de inregistrari pe care il voi afisa este mare,nu am preluat campurile separat,ci pe toate odata):
print "<td><select name=criteriu$i>";
for($nra=0;$nra<=$nrfield;$nra++)
{
print "<option value=$nra>$nra</option>";
}
print "</select></td>";
unde $nrfield este numarul de inregistrari.
Apoi am
if(isset($_POST["submit"]))
{
for ($i=1;$i<$nrfield;$i++) {
$criteriu[$i]=$_POST["criteriu$i"];
}.
Este bine cum le-am preluat?Si problema este ca nu stiu cum sa fac interogarea pentru a imi afisa campurile in ordine.Sau nu e doar interogare,mai trebuie facut cate ceva?.. |
|
| Sus |
|
mihnea sim
Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria
|
| Trimis: Vin Mar 04, 2005 6:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca nu prea se intelege ce vrei sa faci .. vrei sa setezi un fel de importanta din acele selecturi? Adica ..sunt mai multe selecturi, nu? Din preluarea datelor reies mai multe .. iar in generarea formularului ai doar unu' .. poate nu ai pus tot din economie. Daca m-am prins de ceea ce vrei sa faci .. e ok.
Acuma ... ai un vector $criteriu care are ca indice indicele selectului, iar ca valoare, .. ceea ce ai setat in formular. Acum le parcurgi cel mai frumos asa:, si faci apoi ce vrei tu cu ele:
an style="color: #000000"><?php foreach ($criteriu as $select => $option)
{
}
sau, ca sa intelegi mai bine:
an style="color: #000000"><?php foreach ($array as $index => $value)
{
} |
|
| Sus |
|
z.m
Data înscrierii: 25/Feb/2005
|
| Trimis: Vin Mar 04, 2005 8:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am un singur select,pentru toate inregistrarile din camp,sa zicem 20(probabil nu am preluat eu bine cu POST,cum ar trebui sa preiau pentru un singur select scris ca mai sus?).Inregistrarile le preiau cu :
for($i=1;$i<=$nrfield;$i++){
print "<table><td>".$object[$i]['nume_camp']."";.
}
Apoi am selectul.
In pagina ar arata asa:
nume camp1 selectarea valorii(de la 1 la 20)
nume camp 2 selectarea valorii(de la 1 la 20)
Si tot asa pentru 20 de campuri.Si daca eu aleg pentru campul 2 valoarea 3 si pentru campul 1 valoarea 4,eu trebuie sa afisez mai intai campul 2,si apoi campul 1 din tabel,un fel de importanta cum ai zis tu.Nu imi dau seama cum ar trebui scrisa o interogare care sa faca asta. |
|
| Sus |
|
mihnea sim
Data înscrierii: 20/Aug/2004
Locație: Alexandria
|
| Trimis: Vin Mar 04, 2005 8:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
z.m a scris:
In pagina ar arata asa:
nume camp1 selectarea valorii(de la 1 la 20)
nume camp 2 selectarea valorii(de la 1 la 20)
Pai vezi ca ai mai multe selecturi?
Si in pagina rezultata ordonezi vectorul $criteriu (cred ca e procedura de-a gata de la php parca, altfel faci una | atentie sa treci parametrul de vector prin referinta cu & in fata variabile de parametru .. insisti daca nu stii cum|)
Dupa ce il ai ordonat faci foreach-ul ala cum ti-am spus. Iar in foreache faci un sql dupa indicele variabilei. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|