Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

documente mari (cu diacritice) in mysql
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
dawn

Data înscrierii: 28/Feb/2005

Trimis: Lun Feb 28, 2005 5:00 pm    Titlul subiectului: documente mari (cu diacritice) in mysql  

Am o rugaminte. Vreau sa construiesc un sistem de anunturi on-line, articole, cu php+mysql.
Imi puteti sugera care este modul de lucru?
Sa pun documentul in baza de date in intregime, sau doar numele acestuia pe server? (in mod normal, continutul documentului se va lua din .doc -uri)
IMPORTANT: Cum se comporta mysql cu diacriticele, si cum pot face sa se afiseze corect in paginile web? (din cate stiu, in momentul actual exista caractere speciale care inlocuiesc diacriticele in codul HTML)

Multumesc.
Sus  
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Lun Feb 28, 2005 5:09 pm    Titlul subiectului:  

parerea mea e ca poti sa bagi tot textul in mysql, asa nu te mai complici si cu mysql, si cu filesystemul serverului. Campul de tip text iti este de ajuns pt anunturi.

pentru diacritice - str_replace is your friend. iti faci o functie care parseaza tot textul dintr-un camp si abia dupa aia faci output in pagina. sau, alternativ, la introducere in baza de date, daca vrei ca textul sa intre direct cum vrei tu.
adica ceva de genul:

an style="color: #000000"><?php function TextProcess($text) {         $text = str_replace("&#227;","a",$text);     $text = str_replace("â","a",$text);     [....]           return $text; } 

extrapoleaza si tu un pic cu entitatile html ce corespund diacriticelor si there's your answer.
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Lun Feb 28, 2005 5:47 pm    Titlul subiectului:  

Foloseste UTF-8 atat la MySQL cat si la servirea paginilor si nu ar trebui sa ai probleme cu diacriticele.

Numa' bune.
Sus  
lostone

Trimis: Mar Mar 01, 2005 11:57 am    Titlul subiectului:  

ma gadesc ca ar fi mai bine cu entitati html pt diacritice, pt ca sunt destui cei la care utf-8 nu are nici un efect si ce ar trebui sa fie o litera romaneasca apare ca o mare ciudatzenie. nush, zic si io...
Sus  
arond

Trimis: Mar Mar 01, 2005 12:44 pm    Titlul subiectului:  

Care-s aia multi pentru care UTF-8 n-are nici un efect ? :)

Si chiar si asa, poti stoca datele in baza de date cu diacritice UTF-8... iar apoi, cand le afisezi, sa le inlocuiesti cu entitati HTML.

Numa' bune.
Sus  
lostone

Trimis: Mar Mar 01, 2005 2:51 pm    Titlul subiectului:  

eu, de ex. nu am alte seturi de caractere instalate in pc decat cele default... si am probleme cu cele mai multe situri care vor sa-mi dea diacritice in freza...
Sus  
arond

Trimis: Mar Mar 01, 2005 3:50 pm    Titlul subiectului:  

Ce inseamna "probleme" ? Eu la fel... Windows 98 sau XP, instalare default... n-am probleme.

Mai exista si site-uri prost scrise, care nu-si anunta content encoding-ul... cu alea sunt probleme, intr-adevar.

Numa' bune.
Sus  
lostone

Trimis: Mar Mar 01, 2005 4:54 pm    Titlul subiectului:  

"probleme" inseamna cate un "þ" in loc de "t" (tz, adica), stuff like that. intr-adevar, multe nu aveau declarat utf-8, dar am dat si de unele care aveau. am instalat de ex. la un mom dat un phpBB cu un pack de lb romana cu diacritice, si la unii se vedeau cum trebuie, la altii nu (era declarat ca utf8)... shit happens, din cauza multitudinii de sisteme si configuratii, asta e clar.
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Mar 02, 2005 1:32 pm    Titlul subiectului: minimum minimorum  

Eu folosesc pe MySQL latin2 default... si latin2_general_ci...

Iar PHP-ul e setat cu
default_charset = "iso-8859-2"

Pana acuma nu am avut probleme !
Sus  
Zamolxe

Data înscrierii: 14/Ian/2003
Locație: Bucharest

Trimis: Mie Mar 02, 2005 5:01 pm    Titlul subiectului: re  

eu am lucrat mai demult la un site cu baze de date in care imi intrau diacritice la greu (pe mysql 3.x) si stiu ca in momentul in care le afisam pentru browser foloseam

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

in headerul paginii.
Sus  
dawn

Data înscrierii: 28/Feb/2005

Trimis: Mar Mar 22, 2005 3:18 pm    Titlul subiectului:  

multumesc pentru ajutor, o sa incerc variantele propuse... momentan nu am deloc timp, sunt foarte prins la lucru.
Sus  
MasterPhoton

Data înscrierii: 06/Mar/2003

Trimis: Mie Mar 23, 2005 12:35 am    Titlul subiectului: Bloody i18n  

EU sunt unul dintre aceia care au avut probleme cu UTF-8.
Am un site in germana, cu u cu umlaut - iar textele sunt corect retinute in MySQL. Daca pun charset pe utf-8, toate u-urile respective apar ca "?". Daca pun pe western (adica iso-8859-1) totul e ok, dar numai pentru partea "vestica" a problemei, adica pentru caracterele foarte speciale românești cum ar fi â, î nu se mai afiseaza corect.
Alta problema ar fi cu combo-box-urile (<select> ) care NU AFISEAZA cum trebuie caracterele grecesti (de exemplu) chiar daca le vad bine mersi in documente word de exemplu.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1