Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

java
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
z.m

Data înscrierii: 25/Feb/2005

Trimis: Sâm Feb 26, 2005 6:34 pm    Titlul subiectului: java  

Salut
Eu am un option select de genul:
<select name=tip_camp2><option selected name=tip_camp2 value=$tip_camp2>$tip_camp2</option>
<option name=tip_camp1 value=$tip_camp1>$tip_camp1</option><option name=tip_camp3 value=$tip_camp3>$tip_camp3</option></select>
Eu vreau ca atunci cand selectez o alta valoare decat cea afisata,sa faca automat ceva,si anume sa imi introduca noua valoare in baza de date.Presupun ca se face in java,dar nu stiu cum.
Mersi
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Feb 26, 2005 8:48 pm    Titlul subiectului: Ma gandeam eu !  

/* Sper sa nu ti sa para ca sunt rau... dar asa fac 'antrenorii' le spun 'jucatorilor' ca sunt jalnici.. .ca joaca prost... etc. Hope you get what I mean ! */

1. nu ai ghilimele la atribute... in loc de <select name=tip_camp2> ar trebui sa ai <select name='tip_camp2'> sau <select name="tip_camp2">

2. SELECTul este o forma speciala. Astfel 'name' exista doar la SELECT... OPTION nu poate avea 'name' pentru a genera cuplu 'variabila-valoare' pentru GET se ia 'name'-ul de la SELECT si 'value'-ul de la OPTION. Mai mult daca ceea ce pui intre <option> si </option> este identic cu ceea ce pui in 'value'... nu mai este necesar sa pui atributul value. Poti folosi cu incredere <option>$tip_camp2</option> ca o sa mearga. Pentru forward compatibility ar trebui sa inveti sa scri selected='selected' in loc de selected...

3. Trebuie sa faci neaparat distinctia intre JAVA si JAVASCRIPT. JAVA e una... ceea ce 'bagi' intre <SCRIPT> si </SCRIPT> este JavaScript.

4. in <select ...> mai adaugi onchange='faAutomatCeva(this.options[this.selectedIndex].value);' adica
<select name='tip_camp2' onchange='faAutomatCeva(this.options[this.selectedIndex].value);'>
In pagina mai sus o sa faci o functie numita faAutomatCeva care o sa faca exact ce vrei tu... functia va primi ca argument valoarea optiunii selectate. Daca omul selecteaza <option name=tip_camp1 value=$tip_camp1>$tip_camp1</option> functia va fi apelata cu valoarea $tip_camp1.

Cam atat.

TOT INAINTE.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1