| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
jusThink
Data înscrierii: 26/Feb/2005
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 2:37 pm Titlul subiectului: Este php un limbaj de programare? |
|
|
Si daca nu este, atunci ce este? Si de ce nu e limbaj de programare?
Mersi :wink: |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Huh !?
De ce n-ar fi un limbaj de programare ? :) |
|
| Sus |
|
lostone
Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 4:05 pm Titlul subiectului: Re: Este php un limbaj de programare? |
|
|
jusThink a scris: Si daca nu este, atunci ce este? Si de ce nu e limbaj de programare?
Mersi :wink:
am mai vazut prin unele documentatii fiind referit ca "limbaj de scripting". asta pt ca necesita interpretator, nu compilator. |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 8:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Limbajele interpretate nu-s cu nimic mai putin limbaje de programare decat limbajele compilate.
De exemplu, Javascript este un limbaj de programare (si inca unul puternic), ca si C++... dar HTML nu este un limbaj de programare.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
jusThink a pus o problema destul de importanta. Exista persoane care considera PHP doar o tehnologie web, nu un limbaj de programare. Prima data cand m-am lovit de aspectul asta a fost la un interviu in care am mentionat PHP-ul printre limbajele de programare cunoscute, si mi s-a raspuns: "PHP nu este un limbaj de programare ci o tehnologie web".
Pana la urma este vorba de perceperea definitiei a ceea ce inseamna limbaj de programare. Ce functionalitati ar trebui sa aiba un limbaj de programare, ce posibilitati ar trebui sa puna la dispozitia programatorului un limbaj de programare.
PHP este un SSS, adica Server Side Scripting. HTML-ul este un anumit format standardizat de text, bazat pe SGML si interpretat de aplicatii dedicate: browsere.
Ideea e ca eu vad PHP-ul ca un limbaj de programare, dar avand in vedere aplicatiile lui si modul acestuia de rulare se creeaza divergente de idei. |
|
| Sus |
|
punctweb
Data înscrierii: 24/Mar/2004
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
PHP Manual a scris: PHP (recursive acronym for "PHP: Hypertext Preprocessor") is a widely-used Open Source general-purpose scripting language that is especially suited for Web development and can be embedded into HTML.
ar trebui sa nu uitam faptul ca PHP-ul poate fi folosit si altfel nu numai integrat in webdevelopment... Este destul de puternic in lucrul cu socket-uri... |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 7:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oricum ar fi, PHP 3+ e cu siguranta un limbaj de programare.. confuziile cu pricina sunt stupide si denota analfabetism. Cu alte cuvinte, daca scriu un CGI in C, inseamna ca C nu e limbaj de programare ? :)
Get real.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
bld
Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 9:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| javascript in preajma c-ului!? javascript != java! |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hehe.. Javascript chiar e un limbaj puternic, orice s-ar spune. Pacat ca e folosit doar sa coloreze niste link-uri :).
http://wp.netscape.com/eng/mozilla/3.0/handbook/javascript/
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 10:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai ... ce naiba ...
PHP ESTE limbaj de programare
JavaScript ESTE limbaj de programare
gata odata !!! :x |
|
| Sus |
|
w31rd0
Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa imi dau si eu cu parerea:
Sunt limbaje de programare, si php si Javascript, insa NU puternice, nu cred ca cineva poate argumenta ca sunt puternice.
Sa nu uitam ca PHP este interpretat de un engine scris in C, asta e limbaj puternic. :roll: |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 11:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
In acceptiunea mea, "puternic" nu este acelasi lucru cu "rapid". Puternic inseamna, pentru mine, un nivel de abstractizare ridicat si posibilitatea de a modela usor procese complexe.
Din acest punct de vedere, Javascript este cu siguranta mai puternic decat C (atentie, nu C++) desi este (probabil) cu cateva ordine de marime mai lent.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
aolex
Data înscrierii: 17/Dec/2004
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 11:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
este si php-ul un limbaj de programare , e clar ... si e mai puternic decat
cred unii . sper cu sufletul la gura ca php va detrona perl-ul intr-o zi la
functionalitate ... nici acuma nu e de lepadat , dar deh , sunt multi carco-
tasi pe aici . |
|
| Sus |
|
w31rd0
Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Lun Feb 28, 2005 12:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Cu siguranta Javascript nu este mai puternic ca si C. :)
Evident intervine aici definitia pt "puternic", limbajele sunt total diferite ca aplicabilitate, Js este OO, C nu este, insa in C poti face aproape orice, o gama mai mare de aplicatii decat in Js, poti de exemplu sa accesezi perifericele etc, Js este doar un limbaj care este interpretat de un browser, folosit doar ca sporire a functionalitatii elementelor de markup, nu poate fi foarte mult extins, cu librarii de ex, se rezuma la ce stie browser-ul sa faca.
Oricum comparatia mi se pare din start abstracta pentru ca nu is are sensul zic eu, sunt chestii total diferite. |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Lun Feb 28, 2005 1:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Evident, sunt lucruri diferite... concepute pentru a face treburi diferite. Dar discutia are farmec, nevertheless :).
Strict ca limbaj, nici C nu poate accesa periferice, etc/etc. Pentru asta are nevoie de biblioteci care nu fac parte din definitia stricta a limbajului per se.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|