|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
z.m
Data înscrierii: 25/Feb/2005
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 6:34 pm Titlul subiectului: java |
|
|
Salut
Eu am un option select de genul:
<select name=tip_camp2><option selected name=tip_camp2 value=$tip_camp2>$tip_camp2</option>
<option name=tip_camp1 value=$tip_camp1>$tip_camp1</option><option name=tip_camp3 value=$tip_camp3>$tip_camp3</option></select>
Eu vreau ca atunci cand selectez o alta valoare decat cea afisata,sa faca automat ceva,si anume sa imi introduca noua valoare in baza de date.Presupun ca se face in java,dar nu stiu cum.
Mersi |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 8:48 pm Titlul subiectului: Ma gandeam eu ! |
|
|
/* Sper sa nu ti sa para ca sunt rau... dar asa fac 'antrenorii' le spun 'jucatorilor' ca sunt jalnici.. .ca joaca prost... etc. Hope you get what I mean ! */
1. nu ai ghilimele la atribute... in loc de <select name=tip_camp2> ar trebui sa ai <select name='tip_camp2'> sau <select name="tip_camp2">
2. SELECTul este o forma speciala. Astfel 'name' exista doar la SELECT... OPTION nu poate avea 'name' pentru a genera cuplu 'variabila-valoare' pentru GET se ia 'name'-ul de la SELECT si 'value'-ul de la OPTION. Mai mult daca ceea ce pui intre <option> si </option> este identic cu ceea ce pui in 'value'... nu mai este necesar sa pui atributul value. Poti folosi cu incredere <option>$tip_camp2</option> ca o sa mearga. Pentru forward compatibility ar trebui sa inveti sa scri selected='selected' in loc de selected...
3. Trebuie sa faci neaparat distinctia intre JAVA si JAVASCRIPT. JAVA e una... ceea ce 'bagi' intre <SCRIPT> si </SCRIPT> este JavaScript.
4. in <select ...> mai adaugi onchange='faAutomatCeva(this.options[this.selectedIndex].value);' adica
<select name='tip_camp2' onchange='faAutomatCeva(this.options[this.selectedIndex].value);'>
In pagina mai sus o sa faci o functie numita faAutomatCeva care o sa faca exact ce vrei tu... functia va primi ca argument valoarea optiunii selectate. Daca omul selecteaza <option name=tip_camp1 value=$tip_camp1>$tip_camp1</option> functia va fi apelata cu valoarea $tip_camp1.
Cam atat.
TOT INAINTE. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|