|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 11:56 pm Titlul subiectului: Design div vs design table |
|
|
In ultima vreme am observat ca din ce in ce mai multe website-uri renunta la un design axat pe tabele pentru a migra pe cel axat pe layout-uri.
Aceasta tendinta este incurajata de foarte multe carti.
Problema este ca tendinta asta arunca in aer conceptul de template-uri. In acest moment un motor de template-uri (fie el opensource sau facut in-house) tinde sa scrie content-ul progresiv, de la mai mic la mai mare. Teoretic (a se vedea pe csszengarden), schimabarea de design trebuie sa o faca css-ul.
Acum, dupa umila mea parere, exista avantaje si dezavantaje. Dezavantajul in design css este ca nu poti aduce o schimbare de design majora si nici nu o poti controla prin cod. Practic designer-ul este cel care va face schimbarea si nu programatorul. Am oaresce dubii in a lasa designerii liberi pe site :)
Nu ma convinge prea tare ideea de a modifica tot design-ul prin css. Totusi e o "moda" din ce in ce mai adoptata. Sa fi trecut oare vremea tabelelor? |
|
| Sus |
|
aolex
Data înscrierii: 17/Dec/2004
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
eh , stii tu cum e ... nu trec tabelele pana nu trece ie de la putere , pana nu
trece windows de la putere , pana nu trece amd de la putere etc. ... majoritatea
le folosesc pt ca sunt usor de folosit . trantesti 2 tabele si gata , ai site ...
am votat div-uri pt ca asa si le fac . css-ul e o unealta foarte puternica pentru
cine o stie folosi (eyecon) si asa si este . de cand am trecut pe divuri nu vad o
solutie pt a ma mai putea descurca cu tabele si nici nu vreau ;) |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat:
Problema este ca tendinta asta arunca in aer conceptul de template-uri. In acest moment un motor de template-uri (fie el opensource sau facut in-house) tinde sa scrie content-ul progresiv, de la mai mic la mai mare. Teoretic (a se vedea pe csszengarden), schimabarea de design trebuie sa o faca css-ul.
Uite un articol interesant:
http://phpvolcano.com/articles/epcpage/epcpage.php
Cu toate ca nu fac si design web (nu am imaginatie) am votat cu divurile, imi e mai usor sa urmaresc un cod scris cu divuri decat unul cu tabele. |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Sâm Feb 26, 2005 3:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tabelele au rolul lor, n-o sa dispara niciodata.
Sfatul (citit pe undeva, nu mai stiu unde... dar e bun) e: daca lucrurile pe care le prezinti in pagina au un caracter tabelar intrinsec, foloseste <table>.
Dar nu folosi table pentru layout, d-abia acolo trebuie sa vina <div>-ul :). Problemele cele mai mari (din experienta-mi proprie, nu foarte mare) sunt de fapt la float-uri (un milion de bug-uri IE, juma' de milion Mozilla, Opera et al)... si mai e si nevoia de ceva atribute CSS2 (min-width, de exemplu, care e esential pentru un layout corect - table like).
Oricum, viitorul e sumbru pentru <table>... de altfel am convingerea ca si CSS e o chestiune tranzitorie. Cum vad eu lucrurile, intr-o lume ideala serverul ar livra continutul XML + transformarea XSLT pe care sa o interpreteze browserul (sau ceva asemanator). Ramane de vazut.
Am votat cu <div>.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
bld
Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska
|
| Trimis: Dum Feb 27, 2005 9:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Problema aceasta s-a dezbatut pe mult prea multe forumuri...faza este ca multi oameni cand se gandesc la html se gandesc la tabele...iar css-ul este asociat cu div-urile...in fine...toate au scopul lor...treaba noastra este sa gasim solutia cea mai buna...layout-ul pe baza de tabele ar trebui eliminat...de ce? cititi pe alte forumuri :) ...iar daca problema consta in ce ar trebui sa folosim dintre div-uri si tabele eu unul zic ca ambele daca nu suntem de stanga...dau , daca suntem de stanga putem folosi si div-uri daca nu ne place netscape 4.0 :) ...nu am votat ca nu-s major :) |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Lun Feb 28, 2005 12:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Au trecut vremurile in care faceam un site in Fireworks si il exportam .html ca sa-l lucrez mai departe in Dreamweaver! Mi-e si jena de codul html generat de Fireworks...
Am votat cu <div>, desi folosesc de multe ori o combinatie intre cele doua alternative. La unele chestii se preteaza <div>uri, pe cand altele le rezolvi mai simplu/repede cu <table>.
Stiti ce e tragi-comic? A face layout corect pentru toate browserele (ei, aproape toate)! Asteptam sa dispara, incet incet, IE. Sau sa vina un IE7 asa cum trebuie un browser sa fie! |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|