| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
strategy
Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Lun Feb 28, 2005 11:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| merci si de proptitudine .. se misca foarte frumos |
|
| Sus |
|
zizou05
Data înscrierii: 25/Feb/2005
|
| Trimis: Joi Mar 03, 2005 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
""cum fac sa nu-mi listeze ca pe un ftp continutul directoarelor acolo unde nu exista index."
Scoti din httpd.conf optiunea Indexes de la directiva Options pentru Document root |
|
| Sus |
|
strategy
|
| Trimis: Joi Mar 03, 2005 11:42 am Titlul subiectului: |
|
|
| zizou .. majoritatea site-urilor pe care le vei face in decursul vietii tale .. nu vor fi pentru tine .. ci pentru un client .. cu un hosting probabil cumparat .. deci .. 100% nu vei avea sansa sa modifici httpd.conf-u .. so .. varianta ar fi cu .htaccess .. si aia daca te lasa adminu serverului |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Joi Mar 03, 2005 12:30 pm Titlul subiectului: NO kiddin |
|
|
Nu zau, daca aplicatia pe care o faci are o oarecare importanta inseamna ca va avea si parte de hosting serios, daca insa nu se preteaza la lucruri mari, inseamna ca e o aplicatie de 200-300 $ care nu face multe deci nici nu ridica pretentii.
Pana acum de cate ori m-am lovit de probleme de hosting, nu limitam aplicatia din cauza hosting-ului ci rezolvam problema cu host company sau adio ! Next company! :)
Si .. daca "in decursul vietii" faci doar site-uri marunte, cu clienti marunti, inseamna ca ori bati pasul pe loc ori esti un developer slab (nu neaparat la programare, ci si la marketing personal) :mrgreen:
Maine daca imi spune compania la care avem hosting (dedicat) "sa nu fac aia", o sa le spunem "bye..cyah...wouldn't wanna be ya" |
|
| Sus |
|
strategy
|
| Trimis: Joi Mar 03, 2005 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
emil .. ia zi aci .. care-i direferenta in seta /* Options -Indexes */ in httpd.conf sau .htaccess .. ? .. poate diferenta ii in asta .. daca un hacker/cracker iti sparge ftp-u iti poate modifica .htaccess .. da la fel de bine iti poate modifica si httpd.conf .. daca o facut prima faza
da ii adevarat ce zici ;) ai dreptate .. |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Joi Mar 03, 2005 7:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, corect, ideea e ca sunt satul de admini paranoici care-mi vin cu idei care mai de care mai zglobii, de exemplu PHP in "safe mode ca alfel e bai" , sau "nu te las faci uploads" sau "nu-ti activez mod_rewrite ca asa mi se scoala" sau "nu iti dau access remote la mysql ..(as adauga eu "ca-s incompetent si nush sa-l configurez")" sau "nu-ti dau access la GD ca mananca putere de procesare" etc.
PHP nu-i Javascript sau CSS sa-l configurez pentru orice browser, cu PHP (sau, whatever, orice alt limbaj) vreau sa fac aplicatii care sa faca ceva, daca-s limitat de SO, inseamna ca SO nu e bun, daca-s limitat de hosting la fel... etc etc. Imi place sa am controlul box-urilor pe care ruleaza aplicatiile ce le fac si linuxistul sa-si faca treaba daca nu sa zboare :).
Si mai offtopic: a configurat cineva DAV pe linux ? need help, pm please. |
|
| Sus |
|
strategy
|
| Trimis: Joi Mar 03, 2005 11:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
n-am configurat .. da vb cu pretenasii din comunitatea linux .. si trimit pe unu aci sa-tzi raspunda la intrebare ...
apropo .. m-o luat azi unu la 11m ca PHP e limbaj de scripting nu de programare .. .. admini: in 2-3 linii o explicatie dC PHP e limbaj de programare sa pot sa fac un link spre post sa vada si baiatu ca pe mine nu ma crede. |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Vin Mar 04, 2005 12:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu zic ca impartirea asta pe doua categorii "limbaj de scripting" si "limbaj de programare" vine din partea unora ce se cred old school ca sa arate ei ce buni sunt la un limbaj care nu e interpretat ci e compilat. blah....
Limbaj de programare e la general, PHP e limbaj de programare care intra in subcategoria limbajelor de scripting asa cum e javascript, vbscript, etc.
Google definitions pentru cei cu orgoliul mare. |
|
| Sus |
|
strategy
|
| Trimis: Vin Mar 04, 2005 10:45 am Titlul subiectului: |
|
|
| bine .. da codul php se executa pe server .. daca nu executi codu .. ii plain text .. tot un fel de compilare ii si asta, nu ? |
|
| Sus |
|
GExGE
Data înscrierii: 06/Feb/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Mar 30, 2005 5:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
strategy a scris: lasa am rezolvat .. nu m-ai inteles :D
.. cum ai rezolvat .... ? |