Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

x-cart pro vs oscommerce
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Feb 20, 2005 12:14 am    Titlul subiectului: x-cart pro vs oscommerce  

Dupa cum sugereaza titlu as dori sa aflu opiniile celor care au lucrat cu aceste doua solutii. Argumente pro si contra...

x-cart pro
Demo x-cart pro
osCommerce
osCommerce online demonstration

As dori sa aflu care sunt nemultumirile pentru aceste aplicatii si neajunsurile lor [limitari: backend slab, lipsa unor functionalitati, flexibilitate, securitate].

Daca doriti puteti mentiona ce ati dori de la o solutie de acest gen, care sunt asteptarile voastre.

Eu am lucrat cu ambele solutii pentru implementarea lor. oscommerce are o abordare procedurala a codului, care mie personal nu ma atrage, iar cand am fost nevoit sa implementez cateva module specifice, as fi preferat sa aiba o altfel de abordare. la x-cart mi-a placut utlizarea templateurilor si generarea catalogului static "friendly for search engines" :) . acestea sunt doar cateva aspecte, nu sunt chiar cele mai esentiale si nu vreau sa influentez opinii.

Multumesc
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Lun Feb 21, 2005 2:13 pm    Titlul subiectului:  

Am votat oscommerce.

ptr. x-cart trebuie sa platesc sau sa ma inregistrez pentru 30 de zile de trial.
Banuiesc ca nu prea e legal sa il folosesti fara licenta.

Oscommerce este un proiect foarte popular, insa stilul de programare folosit lasa de dorit.
Trebuie sa fii foarte atent pentru a instala o anumita contributie, control dificil al templateului (cu toate ca exista o cotributie bunicica).
Faza cu register_globals e iar un mare minus.
La plusuri: suport excelent (forumul lor), open source (GPL), localizare in diferite limbi.
Sus  
DotCommerce

Data înscrierii: 21/Ian/2005

Trimis: Lun Feb 21, 2005 2:50 pm    Titlul subiectului: Re: x-cart pro vs oscommerce  

Am votat X-Cart deoarece este bine dezvoltat in zona de raportari financiare. Are insa probleme grave cu templateurile si la fiecare update grafica se cam duce drak. Alta problema este ..smarty? Din fericire insa am colaborat cu cei de la X-Cart ( Russia) si au creat un modul special care interfateza cu gatewayul nostru astfel incit starea shoppingcartului sa treaca automat din pending in processed. Alta problema (sa nu e ?) = totul se plateste la X-Cart. Fiecare modificare ceruta = noua factura ( media este de 250 USD/ modificare medie spre mica).
OsCommerce are si el multe buguri.
Niciunul din ele nu este gindit sa lucreze cu templateuri.
Votez in continuare solutiile in-house.
Sus  
DotCommerce

Data înscrierii: 21/Ian/2005

Trimis: Lun Feb 21, 2005 2:51 pm    Titlul subiectului:  

aurelian a scris: Am votat oscommerce.

ptr. x-cart trebuie sa platesc sau sa ma inregistrez pentru 30 de zile de trial.
Banuiesc ca nu prea e legal sa il folosesti fara licenta.

Oscommerce este un proiect foarte popular, insa stilul de programare folosit lasa de dorit.
Trebuie sa fii foarte atent pentru a instala o anumita contributie, control dificil al templateului (cu toate ca exista o cotributie bunicica).
Faza cu register_globals e iar un mare minus.
La plusuri: suport excelent (forumul lor), open source (GPL), localizare in diferite limbi.
XCart chiar "comunica" cu serverul lor central si te trezesti repede cu un email de la X-Cart prin care ti se cere nr licentei.
Merita insa utilizat. In prima faza.
Sus  
johnny

Trimis: Mar Iun 28, 2005 2:24 pm    Titlul subiectului:  

Banati pe Xuluking pentur spam!
Glumesc, o atentionare, ceva macar...

Topicu asta e mort de 4 luni de zile.

Inteleg ca omul vrea sa-si promoveze produsul, dar a postat la evaluare site, aproape toate topicurile de Comert electronic, si inca mai citesc posturile noi...
Sus  
vitea

Data înscrierii: 10/Ian/2006

Trimis: Joi Ian 12, 2006 7:20 pm    Titlul subiectului:  

Intre x-cart si oscommerce aleg solutia de magazin virtual dezvoltata de Vital Soft (Made in Romania), adica de mine!!!

Cu x-cart nu am lucrat, dar osCommerce-ul imi este destul de bine cunoscut. Si trebuie sa recunosc ca am luat niste lectii bune in timpul cercatarii codului de la osCommerce. L-am implementat si eu pentru unul dintre clientii mei. Ceea ce nu mi-a placut la el este legat de faptul ca au codul cam stufos si foarte imprastiat. Apoi pe partea de administrare lipsesc anumite lucruri foarte esentiale cum ar fi autenficarea pe baza de nume de utilizator si parola (cu scopul de a urmari mai apoi toate miscarile fiecarui operator).

In concluzie, am preferat sa-mi dezvolt propria versiune de magazin virtual. Mi-a luat ceva timp, dar acum am o versiune care ofera in mare aceleasi facilitati ca si osCommerce-ul, cu diferenta ca:

My virtual shop is built with search engines in mind!

Vreti un exemplu? Iata-l:

Librarie Virtuala
Sus  
johnny

Trimis: Joi Ian 12, 2006 7:49 pm    Titlul subiectului:  

la o analiza sumara, aceasta "solutie" prezentata, pare un oscommerce mascat sub linkuri, probabil un oscommerce modificat sumar.

probabil, un aport o fi faptul ca suporta template-uri, daca nu are nici facilitatea asta, atunci, nu este altceva decat un oscommerce cu un face lift.

cPath, id variabila prezenta in linkuri, intreg fluxul de check-out, listinguri, etc..
sunt comune oscommerce, pagina produsului este mult mai slaba in schimb...

da, ce nu face omul pentru reclama... (invie topicuri de luni de zile)
Sus  
vitea

Data înscrierii: 10/Ian/2006

Trimis: Joi Ian 12, 2006 10:02 pm    Titlul subiectului:  

johnny,

Intr-adevar, pentru reclama, omul poate sa invie si mortii! :)

Lasand insa gluma la o parte, daca ar fi fost un osCommerce cu fatada modificata as fi spus-o franc. Unul dintre lucrurile pe care nu le accept este MINCIUNA. Si nici de reclama nu am nevoie, cel putin in acest moment. Sa-mi dea Dumnezeu sanatate sa duc la bun sfarsit contractele la care lucrez momentan si pe urma vom mai vedea noi ce si cum stau lucrurile!

Solutia este dezvoltata 100% de mine. Si am inceput sa lucrez la ea 5 ani de zile in urma, deci cu mult timp inainte de a fi aflat de existenta osCommerce-ului. Atunci cand am inceput dezvoltarea ei nu aveam nici macar o simpla conexiune la Internet. Si nici de programare nu aveam habar. Am absolvit ASE - Marketing. Un lucru am stiut doar ca vreau sa fac asa ceva si ca se poate! Altii a reusit sa faca acest lucru, de ce nu as reusi si eu?

Nu vreau insa sa neg ca mi-au placut anumite lucruri la osCommerce. De altfel am recunoscut acest lucru chiar in interventia mea de mai inainte atunci cand am spus ca am luat niste lectii bune in urma studierii codului osCommerce-ului. Si din moment ce mi-au placut am incercat sa fac si eu ceva asemanator ca functionalitate. Nu am incercat sa reinventez roata. Nu am timp pentru asa ceva. Tu ai fi facut altfel?
Sus  
euromarketro

Data înscrierii: 26/Ian/2006
Locație: Iasi

Trimis: Joi Ian 26, 2006 4:13 pm    Titlul subiectului: OSC zic eu dar acum mi-am facut softu meu EM-Commerce  

Folosesc de 5 ani os commerce http://gallery.euromarket.ro dar introduc multe piese si fiecare are caracteristici multiple si ca sa il pot folosi si sa nu muncesc toata ziua mi-am facut un excel care imi exporta toate datele asa cum le vreau eu.

Adminul de la el ... naspa si OSC are o carutza de buguri, bine da cine nu are...

Eu am de exemplu 2 tipuri magazine unul este pe portal rpi la http://magazin.rpi.ro care e EM.Commerce 1.0 si pe care il iubesc si al doilea e ceva gen OSC mult mai evoluat un exemplu gasiti la http://www.happyshop.ro Acesta are nivel de admin si operatori, useri, reselleri, wizard, si o sa mai fie o carutza de chestii totul sa fie unu fin clienti care sa il foloseasca la adevarata sa capacitate.... pana la urma am sa fac eu unul demo

Eu de exemplu ma ocup si de marketing, advertising dar pe parte de net prefer sa las userului posibilitatea sa comande si atat.

Eu unul urasc faptul ca trebuie sa ma tot inregistrez peste tot apoi sa confirm si sa reconfirm conturi si adrese de mail. Stiu care este utilitatea si care sunt beneficiile dar de multe ori eu nu am mai cumparat dintr-un site ca imi cerea iar sa ma inregistrez :x

In fine OSCul este ok cica,,,, mie unul nu imi place. Nu am gasit inca o solutie eficienta online free sau paid care sa imi satisfaca mofturile mele asa ca ,,,, a trebuit sa reinventaz roata atat aia cu 4 spitze cat si una de 23 inch (intelegeti voi)

Chiar daca aveti timp poate trageti un ochi critic pe magazinele mele si imi dati ceva sugetii ca tare bine mi-ar prinde.

Thx u all
Sus  
dojo

Data înscrierii: 25/Ian/2006

Trimis: Vin Ian 27, 2006 7:58 pm    Titlul subiectului:  

Eu am lucrat doar cu oscommerce. Asta e rezultatul
Sus  
arhimede

Data înscrierii: 05/Dec/2005

Trimis: Sâm Ian 28, 2006 6:11 pm    Titlul subiectului:  

eu am facut un shopping cart from scratch , aici e de gasit: * Shop
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Pagina 1 din 1