Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

MySQL pe windows xp sp2
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
NDC

Data înscrierii: 19/Feb/2005

Trimis: Sâm Feb 19, 2005 11:19 pm    Titlul subiectului: MySQL pe windows xp sp2  

of... am si eu o problema idioata.

am instalat apache 1.3.33, php 4.3.10 si mysql 4.1 pe windows xp cu sp2. Le-am configurat, totul merge excelent, nu exista nici o problema, decat ca nu vrea cu nici un chip sa insereze diacritice in tabele, folosind scripturi php.

Totusi daca folosesc phpMyAdmin si fac de acolo inserare ele se insereaza!!!

Si totusi, dintr-un script php de 6 randuri, ce contine doar conectarea la baza de date si o inserare, nu se insereaza diacriticile. Ceva de genul:

daca vreau sa inserez 'test șțăî abcd' in tabel se insereaza doar 'test '
daca vreau sa inserez 'ăîșț' nu se insereaza nimic

ati inteles ideea. Totusi, folosind interfata phpMyAdmin se insereaza perfect!!!

Imi vine sa ma dau cu capul de pereti, am incercat sa periez codul sursa din phpMyAdmin, insa nik interesant de vazut pe acolo 8O .

E frustrant, deoarece am observat problema incercand sa inserez un text de vreo 10 paragrafe care incepea cu "Informațiile următoare..." și nu s-a inserat decat "Informa" :(

Any ideas?

PS: pe server totul merge brici (e linux). Setul de caractere; utf-8.. adica default... am incercat sa schimb setul de caractere dar fie se comporta tot asa fie apar semne de intrebare, deci ma gandesc ca ar trebui sa folosesc vreo functie php printr-un header.. de vreme ce merge cu phpMyAdmin.
Sus  
SHORTY-X

Data înscrierii: 17/Feb/2005
Locație: Ro/Bacau

Trimis: Sâm Feb 19, 2005 11:42 pm    Titlul subiectului: Re: MySQL pe windows xp sp2  

NDC a scris:
daca vreau sa inserez 'test șțăî abcd' in tabel se insereaza doar 'test '
daca vreau sa inserez 'ăîșț' nu se insereaza nimic

Ai incercat sa schimbi ă Ă â Â ș Ș ț Ț î Î cu: &# 259; &# 258; & acirc; & Acirc; &# 351; &# 350; &# 355; &# 354; & icirc; & Icirc; ? Ia incearca sa le schimbi ! (le-am pus in ordine adica pentru ă va fi primul &#259, etc.)
ATENTIE: Simbolurile trebuiesc scrise fara spatii exact asa cum sunt: exemplu: &# 259; (ai grija la ; sa il pui si pe ala ...), fara spatiu dintre # si 259
Sus  
NDC

Trimis: Dum Feb 20, 2005 12:53 am    Titlul subiectului:  

Asa cum spui tu va merge si va fi inserat in baza de date, insa simbolurile & acirc; & Acirc; & icirc; & Icirc NU SUNT ACELEASI cu diacriticile din limba română. Exemplul elocvent este ă. În loc să apară ă normal va apărea a-ul din limba spaniola, cu un tilda deasupra, nu cu caciulita.

Mersi oricum pentru straduinta.
Sus  
NDC

Trimis: Mie Mar 09, 2005 3:43 pm    Titlul subiectului:  

Ok.. deci problema nu s-a rezolvat :(

M-am uitat azi din curiozitate la ce zice phpMyAdmin si am pus sa-mi afiseze variabilele mySQL... si zice acolo ceva de genul:

Cod: Variabil       Valoare sesiune       Valoare globala

character set client    utf8    latin1
character set connection    utf8    latin1
character set database    latin1    latin1
character set results    utf8    latin1
character set server    latin1    latin1
character set system    utf8    utf8

deci sunt absolut sigur ca pot rezolva problema asa cum o rezolva si phpMyAdmin... dar nu stiu ce query trebuie sa folosesc ca sa setez aceste variabile pentru sesiunea curenta.. sau mai bine ar fi perfect sa le pot seta cum trebuie direct ca valori globale... pliiiiiizzz need some serious help here.

[Later edit]
Ok.. am reconfigurat mySQL.. acum toate variabileel alea globale sunt toate utf8... toate tabelele si bazele de date sunt pe default utf8... si totusi inca nu pot insera diacritice in baza de date :(( cu phpMyAdmin merge perfect si la inserare si la afisare!!
Sus  
NDC

Trimis: Mie Mar 09, 2005 3:59 pm    Titlul subiectului:  

Cod: $s = mysql_fetch_array(interog ("SELECT cont FROM resurse;"));
echo $s['cont'];
iese asa in pagina
Citat: �ƣ� ß� � ƣ ßù� ù �ßù ùfsda� fsdßù sf�g fsd �gfsdaù g�dfù f� ƣgfas aùsdfß

in phpMyAdmin acelasi query iese asa
Citat: șță îă ș ț îâă â ăîâ âfsdaă fsdîâ sfșg
fsd ăgfsdaâ gădfâ fș țgfas aâsdfî
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 10, 2005 8:29 am    Titlul subiectului:  

S-ar putea sa sune cam stupid, dar ai incercat in pagina ta sa stabilesti encodingul?
Cod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <!-- sau UTF-8? -->

offtopic:
cum ai reusit sa pui un encodng default in mysql (in cazul tau utf-8) ca eu inca nu am gasit (nici nu prea am cautat, dar e interesant de stiut)?
Sus  
NDC

Trimis: Joi Mar 10, 2005 9:38 am    Titlul subiectului:  

da, e pus encodingul.

Setul default se poate seta cand se face un MySQL Reconfigure instance
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004

Trimis: Vin Mar 11, 2005 11:25 pm    Titlul subiectului:  

In primul rand eu folosesc CHARSET latin2... si COLLATION latin2_general_ci
Care cuprinde si diacriticele romanesti...

Config MYSQL
[mysqld]
default_character_set = latin2
default_collation = latin2_general_ci

Config PHP
default_charset = "iso-8859-2"

Eu sunt fericit pot sa mil schimb... daca nu... dati cu header...

Mai departe dupa conectarea la MySQL (eu... mai nou folosesc MySQLi) emite un:
$mysqli_obj->query("SET NAMES 'latin2'");

Vezi poate rezolvi ceva !!!!! cu cele de mai sus !
Sus  
NDC

Trimis: Sâm Mar 12, 2005 3:44 pm    Titlul subiectului:  

Radical a scris:
Config MYSQL
[mysqld]
default_character_set = latin2
default_collation = latin2_general_ci

Vezi poate rezolvi ceva !!!!! cu cele de mai sus !

Yupiiiiiii! Merge! a fost de ajuns sa editez fisierul my.ini cu datele de mai sus (observatie pt cei cu aceeasi problema: corect este default-charset-set si default-collation, sau oricum asa e la mine :lol: )

Interesant este ca tabelele au ramas setate pe UTF8 si totul merge șnur! cred ca importanta era linia cu "default_collation" (in fisierul ini nici macar nu exista setarea asta :D )
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Sâm Mar 12, 2005 4:24 pm    Titlul subiectului:  

Cred ca era cu adevarat interesant de ce iti mergea in phpMyAdmin si in alta aplicatie nu iti mergea :)
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004

Trimis: Sâm Mar 12, 2005 7:35 pm    Titlul subiectului:  

MySQL recunoaste si default_character_set dar si default-character-set varianta a doua fiind recomandata... prima fiind forma veche...

In privinta phpMyAdmin-ului... presupun... ca detectand limba Romana... o fi setat el charset-ul la iso-8859-2 si sau o fi trimis corect SET NAMES-ul...

E de săpat... pentru cei care au timp !
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1