Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Certificate Zend
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Feb 11, 2005 1:49 pm    Titlul subiectului: Certificate Zend  

Daca e cineva care are cunostinta de cauza, sau are asa ceva, as vrea cateva informatii. Am gasit un centru de testare pentru aceste certificate, si acum 5 min le-am trimis mail in legatura cu costul examenului. Intrebarea este, daca iau acest test, la angajare am un avantaj? Este recunoscut de firme?
Si inca ceva, cartea pentru examen se numeste: Zend PHP Certification Guide ? Si ce contine daca stie cineva.
Va multumesc!
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Vin Feb 11, 2005 10:53 pm    Titlul subiectului:  

Teste de testare am vazut pe net ca ar fi prin Cluj, Timisoara, Bucuresti... Unde ai gasit tu?
Eu am comandat cartea (Zend PHP Certification Guide) si astept sa-mi soseasca. Pe site-ul lor ai acces la primul capitol, parca, in format .pdf. Pare interesant.

Referitor la recunoastere, eu gandesc in felul urmator: ceea ce inseamna certificare CISCO in retelistica, inseamna certificare Zend in programare web. Domnilor cu experienta mai vasta in domeniu, va rog confirmati sau infirmati afirmatia mea.

Pe zend.com scrie ca examenul costa $200.
Sus  
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004

Trimis: Vin Feb 11, 2005 11:16 pm    Titlul subiectului:  

pentru testare, am gasit la :
http://www.training.computerland.ro
urmeaza sa imi raspunda astia la mail referitor la costul examenului
cat despre carte, tu de unde ai facut comanda?
si cat te-a costat?
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Sâm Feb 12, 2005 9:31 am    Titlul subiectului:  

Cartea am gasit-o la zend.com (http://www.zend.com/store/books/index.php#Certification_Practice), dar am comandat-o de la informit.com (http://informit.com/title/0672327090).

Tipii nu livreaza in Romania si costa destul de mult (dublu) s-o livreze in Europa, asa ca l-am rugat pe un prieten din State sa mi-o comande acolo si mi-o aduce in cateva saptamani.

Ma gandesc ca poate ar fi util si acel Zend PHP Certification Practice Test Book, pe care doar acum il vad.

La link-ul pe care mi l-ai trimis nu am gasit nimic despre Zend si PHP, doar Microsoft stuff. Esti sigur ca poti sa dai examenul acolo?
Sus  
iepurec

Data înscrierii: 30/Iun/2003
Locație: Timisoara

Trimis: Lun Feb 14, 2005 8:59 pm    Titlul subiectului:  

Am trimis un mail la Gramling S.R.L., care cica sunt "distribuitori" ai cursurilor PHP (ZEND) in Timisoara. De 2 saptmani asteptam mailul de la ei. La telefon ne-au spus ca ni-l trimit in juma de ora. Am tot incercat sa-i sun dar fara succes. Ce sa faci...? Treaba romaneasca!
Sus  
Karyll

Data înscrierii: 27/Mar/2005

Trimis: Dum Mar 27, 2005 12:08 am    Titlul subiectului:  

de curiozitate, ai reusit sa faci rost de carti pana la urma ?
Sus  
amazing_andr3

Data înscrierii: 04/Mar/2005
Locație: Pitesti

Trimis: Mar Iul 12, 2005 10:15 pm    Titlul subiectului:  

de curiozitate, ati aflat cat costa sau ati dat examenul?
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004

Trimis: Mie Iul 13, 2005 10:37 am    Titlul subiectului:  

In Romania din cate stiu, nu exista nici un ZCE... Exista mai multe persoane certificate Brainbench, cu scoruri foarte bune, dar Zend, nu...

Testul Zend se poate da la centre de test certificate VUE... Exista mai multe centre (ProManagement, ComputerLand, etc...)
de la ProManagement, mi-au trimis un mail ca ma costa 300$ parca...

Oricum, nu e nevoie de personal calificat, etc... trebuie doar sa aiba un calculator, conexiune buna la internet si un supraveghetor si sa fie certificati VUE...

Acum revenind la utilitatea acestui examen... In Romania nu prea vad ce ai face cu el... "Esti certificat Zend..Bravo!.... si ce e aia?"... Ca programator php stii ce e Zend, dar te lovesti si de persoane ignorante... Acum, pentru un public educat in privinta asta, o certificare Zend inseamna ceva, dar in Romania eu cred ca acest public inca mai are de invatat...

In schimb, in afara, o certificare Zend poate sa "atarne" greu la CV...
Sus  
amazing_andr3

Data înscrierii: 04/Mar/2005
Locație: Pitesti

Trimis: Mie Iul 13, 2005 10:53 am    Titlul subiectului:  

Sunt sigur ca angajatorii au auzit de Zend. Iar daca nu stiu de test, pot afla de pe net.

Ma gandesc ca poate nu ajuta mult un certificat, dar asigura ca macar CV-ul tau nu se pierde prin cele alte 100 de CV-uri si vei fi chemat la interviu. Oricum, ar fi bine daca e apreciat in strainatate, daca aplici la un job din alta tara pe net, ai nevoie de ceva serios sa iti sustina aplicatia. Probabil nimeni din Romania nu l-a dat pentru ca e prea scump. Cu banii astia faci un semestru la facultate.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1