Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Meniu dropdown
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Feb 11, 2005 10:29 am    Titlul subiectului: Meniu dropdown  

Am nevoie si eu de un tutorial sau un script pentru un meniu drop down care sa mearga pe orice browser nu doar pe ie (eventual sa pot adauga submeniuri)... ceva idei sau link-uri?
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Vin Feb 11, 2005 12:07 pm    Titlul subiectului:  

Cel mai simplu ar fi sa folosesti XARA WEBSTYLE, din cate am observat meniurile create de acest program merg foarte bine pe majoritatea browserelor.
Sus  
beginner18

Data înscrierii: 30/Aug/2004

Trimis: Vin Feb 11, 2005 2:31 pm    Titlul subiectului:  

nu sunt sigur ca raspund la intrebare, dar si in fireworks se mai poate...si e chiar lejer...
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Vin Feb 11, 2005 3:07 pm    Titlul subiectului:  

http://phplayersmenu.sourceforge.net/ ar fi interesant...

Sau daca nu vrei sa ai treaba cu php si sa iasa repede si frums: Sothink DHTMLMenu. Are si o extensie pt dreamweaver.
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004

Trimis: Vin Feb 11, 2005 5:48 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc de sugestii, sunt interesante, o sa vad ce aleg pana la urma...
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Vin Feb 11, 2005 6:11 pm    Titlul subiectului:  

Nu stiu...cu java script se pot face multe meniuri de acest gen interesante...dar dupa parerea mea este mult timp irosit si mult cod scris pentru un meniu(la urma urmei)...stau in ultimul timp si ma gandesc la un astfel de meniu dropdown folosind doar css si layere...trebuie avut doar grija la pozitionare sa nu-ti fuga cand schimbi rezolutia...dar cred ca ar fi mai eficient...parerea mea...
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Vin Feb 11, 2005 10:56 pm    Titlul subiectului:  

http://www.alistapart.com/articles/dropdowns
http://www.alistapart.com/articles/horizdropdowns
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004

Trimis: Lun Feb 14, 2005 10:03 am    Titlul subiectului: Re: Meniu dropdown  

Birkoff a scris: ... sau un script pentru un meniu drop down care sa mearga pe orice browser nu doar pe ie (eventual sa pot adauga submeniuri)... ceva idei sau link-uri?

Eu intotdeauna am folosit coolmenus...

Pe el si multe altele le gasesti la DHTML Central
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Lun Feb 14, 2005 4:06 pm    Titlul subiectului:  

majoritatea merg pe orice meniu ... daca au javascript activat .
Sus  
amazing_andr3

Data înscrierii: 04/Mar/2005
Locație: Pitesti

Trimis: Sâm Mar 05, 2005 12:14 pm    Titlul subiectului: Re: Meniu dropdown  

Birkoff a scris: Am nevoie si eu de un tutorial sau un script pentru un meniu drop down care sa mearga pe orice browser nu doar pe ie (eventual sa pot adauga submeniuri)... ceva idei sau link-uri?

Problema e exact invers, ca drop-downurile merg pe orice browser INAFARA de IE. (de fapt ce merge bine in IE?!)

Cred ca standardul e Suckerfish Drop-downs pe care l-a sugerat ExcalIbvr. Dar nu merge in IE fara Javascript. Sa zic 5% din vizitiatori? E destul de mult. Deci trebuie facut si un meniu alternativ ne-drop-down.

Sincer, nu prea se merita efortul sa faci doua versiuni de meniu, unul pentru IE fara JavaScript si unul pentru restul lumii. Mai bine faci un meniu normal structurat ca lumea.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Dum Mar 20, 2005 2:00 pm    Titlul subiectului:  

Iti dau eu o idee...ai un div in care se afla link-ul din meniu...dedesupt se afla un div cu display:none...faci un script simplu jva script care sa ruleze atunci cand faci click pe link astfel incat sa fie afisat div-ul care se afla dedesupt...intelegi ce spun? este vorba de 3-4 randuri java script iar restul este html si css
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Dum Mar 20, 2005 2:37 pm    Titlul subiectului:  

bld a scris: Iti dau eu o idee...ai un div in care se afla link-ul din meniu...dedesupt se afla un div cu display:none...faci un script simplu jva script care sa ruleze atunci cand faci click pe link astfel incat sa fie afisat div-ul care se afla dedesupt...intelegi ce spun? este vorba de 3-4 randuri java script iar restul este html si css

m-am gandit si eu la un dropdown css dar cum pui linkul vizibil peste cel cu
display:none; ? daca reusesti , e ca si facut .. faci din css tot si la hover bagi
display:block; si ai meniu calumea , crossbrowser , independent ;)
Sus  
amazing_andr3

Data înscrierii: 04/Mar/2005
Locație: Pitesti

Trimis: Dum Mar 20, 2005 2:56 pm    Titlul subiectului:  

http://www.htmldog.com/ptg/archives/000050.php
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1