Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

CMS
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
diablo

Data înscrierii: 20/Mai/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Mar 23, 2006 10:50 am    Titlul subiectului: CMS  

puteti sa-mi spuneti care e cel mai bun CMS cu care ati lucrat pana acum? cel mai usor de utilizat cu cele mai mute functii ...pana la urma daac vreau sa fac un magazin virtual ..sa-l fac de mana sau cu un cms? sau un site in general dar mai complex ..in ce masura te ajuta un cms chiar le rezolva pe toate?
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Joi Mar 23, 2006 11:13 am    Titlul subiectului:  

Nici unul:) Ce are unul ii lipseste aluilalt si tot asa.

cel mai 'tare' CMS: typo3 , dar te pierzi in el
cel mai misto (totusi) Drupal , dar o sa plangi la un moment dat (inflexibilitate... totusi, gauri secu dese, dar usor de modificat inside)

am mai auzit lucruri bune despre e107 , sta la mine pe desktop de niste luni si asteapta sa fie testat...

daca vrei un magazin virtual iti recomand insa X-Cart, ii pe bani, da-i fain. ce-i moka si se apropie mult de el e zen-cart

si totusi cel mai bun CMS e ala al tau, care are tz modificari venite de la X clienti, l-ai dezvoltat in x vreme si se cam pupa la cam toate cerintele pietei tale.
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Joi Mar 23, 2006 11:24 am    Titlul subiectului:  

kul a scris:
cel mai 'tare' CMS: typo3 , dar te pierzi in el
asta-i mai mult un framework, e destul de greu de invatat insa... poti face cam orice cu el.

kul a scris:
am mai auzit lucruri bune despre e107 , sta la mine pe desktop de niste luni si asteapta sa fie testat...
il foloses eu, injur in fiecare zi, echipa de dezvoltare e cam reticienta la request-uri/bug-uri. Poate versiunea 0.7 sa fie folosibila.

Se pare ca acum e "la moda" Joomla. Poate "inghiti" usor forumuri (merge si cu smf) si (desi nu am folosit) se pare ca se intelege bine si cu ecommerce-ul.
Sus  
diablo

Trimis: Joi Mar 23, 2006 11:48 am    Titlul subiectului:  

deci typo3 ala ar fi ceva de capul lui...nu neaparat ptr un magazin virtual ..dar ptr un site mai complex asa ..ca un portal
Sus  
carco

Trimis: Joi Mar 23, 2006 11:58 am    Titlul subiectului:  

E destul de greoi, eu l-am folosit pt. site-uri de companie, pt. un portal nu stiu cat de usor de manevrat e. Ceva "mai mai" ar mai fi si xaraya insa tot asa, e biiig, e destul de greoi de invatat.

Pentru o imagine generala (si ai si posibilitatea sa testezi) vezi http://www.opensourcecms.com/
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Joi Mar 23, 2006 12:14 pm    Titlul subiectului:  

Pentru o comparație în funcție de features:
http://www.cmsmatrix.org/
Sau căutare:
http://www.cmsmatrix.org/matrix/cms-matrix?func=search
Sus  
diablo

Trimis: Joi Mar 23, 2006 12:31 pm    Titlul subiectului:  

am intrat acolo si am comaparat Drupal Mambo Typo WEBGUI

WEB GUI are un rating mai mare de vizualizari incep sa cred ca r fi ceva de capul lui

http://www.cmsmatrix.org/matrix/cms-matrix
Sus  
diablo

Trimis: Joi Mar 23, 2006 1:31 pm    Titlul subiectului:  

pana la urma am instalt TYPO 3 si cand dau la phpmyadmin imi zice

Error in init.php: Path to TYPO3 main dir could not be resolved correctly
Sus  
carco

Trimis: Joi Mar 23, 2006 1:37 pm    Titlul subiectului:  

Adica download si vrei sa mearga? No RTFM inainte? Mai bine incearca altceva daca intentionezi sa sari peste partea de documentare. Nu o sa mearga fara sa citeste manualele alea imense.
Sus  
diablo

Trimis: Joi Mar 23, 2006 1:39 pm    Titlul subiectului:  

am citit am instalat ...am intrat ca admin si cand dau in meniul din stanga la phpmyadmin imi da chestia aia

Error in init.php: Path to TYPO3 main dir could not be resolved correctly.

This happens if the last 6 characters of this path, c:/program files/nusphere/apache/nsdocs/typo/typo3/ext/phpmyadmin/modsub/phpmyadmin-2.6.4-pl3/, (\$temp_path) is NOT "typo3/" for some reason.
You may have a strange server configuration. Or maybe you didn't set constant TYPO3_MOD_PATH in your module?

poate inca n-am avut eu suficienta rabdare sa-i dau de cap ca de abia l-am instalat
Sus  
Weapon

Data înscrierii: 12/Dec/2005
Locație: Bucharest

Trimis: Joi Mar 23, 2006 9:18 pm    Titlul subiectului:  

stiu ca ma injurati si ma considerati un incuiat, dar la ce folositi voi exact CMS-urile? sau la ce se folosesc in general...singuru care l-am incarcat vreodata a fost punctweb.SOC care a fost total diferit fata de asteptarile mele, adica eu presupuneam ca un CMS e o "unealta" care te ajuta separarea continutului de design, pe cand punctweb.SOC e mai mult "un site personal predefinit" in opinia mea, si am revenit la Notepad2, cu care ma descurc de minune si la programare, si la design (mai putin cu tabelele, le injur de fiecare data). Astept raspunsuri ON TOPIC, multumesc :)
Sus  
carco

Trimis: Joi Mar 23, 2006 9:32 pm    Titlul subiectului:  

Pai la ce ar fi bun un CMS, nu la managementul continutului?

P.S.1. nu poti astepta raspunsuri ONtopic la un post OFFtopic
P.S.2. notepad2 e pt. amatori, incearca vi pentru senzatii tari
Sus  
Weapon

Trimis: Vin Mar 24, 2006 6:48 am    Titlul subiectului:  

Ok, sorry atunci...

1. NU o sa mai incerc vi probabil niciodata, mi-am smuls parul din cap cand lucram pe Linux cu vi...apoi am trecut la jEdit care e destul de cul :D
2. un nume de CMS pentru incepatori din astia BATA ca mine? :P

PS: CUM anume se face separarea aia? adica ideea de baza e ca pana la urma tot ajungi sa scrii codul, chiar si avand un CMS...am I right? :)

Multumesc anticipat.
Sus  
carco

Trimis: Vin Mar 24, 2006 10:33 am    Titlul subiectului:  

Weapon a scris:
PS: CUM anume se face separarea aia? adica ideea de baza e ca pana la urma tot ajungi sa scrii codul, chiar si avand un CMS...am I right? :)

Hai ca-i stricam threadu' omului dar sa zicem ca e in jurul subiectului.

In principiu la un CMS nu ai ce cod sa scrii, decat daca vrei tu module noi. Adica, acel CMS stocheaza in baza de date paginile si blocurile cu date, iti pune la dispozitie o interfata ce-ti permite sa editezi continutul acestor blocuri (si sa-ti editezi tree-ul cu sectiuni/pagini/...) si un backend care extrage aceste date si le introduce in template-uri.
Asa ca munca ta se rezuma la a-ti construi stuctura site-ului si a adauga continut + crearea unui layout. Deci cod nu ai avea decat la realizarea asa numitei teme (sau temelor).
Sus  
Weapon

Trimis: Vin Mar 24, 2006 3:45 pm    Titlul subiectului:  

mda, mersi m-am lamurit destul (foarte vag oricum) si am ajuns la concluzia finala: mi se pare nefolositor... (in cazul meu)

Nu sunt "tipul" asta de programator, mie mi se pare mai usor sa scriu eu template-ul si continutul decat sa stau sa caut prin sute de tabele ce anume vreau, asa daca il fac eu, stiu exact ce si unde se gaseste...

Multumesc inca odata.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2