Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Comanda SQL SELECT
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Joi Ian 20, 2005 2:53 pm    Titlul subiectului: Comanda SQL SELECT  

Salut.
Ma confrunt cu o problema de ceva timp incoace si anume: am un tabel contor de genul:

Cod:
IP                                 DATA
111.111.111.111                    01-01-2005
111.111.111.112                    01-01-2005             
111.111.111.113                    01-01-2005
111.111.111.114                    01-01-2005
111.111.111.111                    02-01-2005
111.111.111.113                    02-01-2005

Nu se repeta nici un IP pentru aceeasi data.
Problema: Doresc sa fac un select care sa-mi intoarca numarul maxim de inregistrari din data respectiva (pe care insa nu o stiu), adica ceva de genul:

Cod:
NUMARA                        DATA
4                             01-01-2005

Adica din toate inregistrarile pe care le am sa imi numere randurile tabelului pentru o data anume (unde gaseste cele mai multe date la fel).
Va multumesc
Sus  
cristi

Data înscrierii: 26/Mai/2002
Locație: Timisoara

Trimis: Joi Ian 20, 2005 3:03 pm    Titlul subiectului:  

Incearca
SELECT DATA , COUNT( IP ) AS total FROM tabela GROUP BY DATA ORDER BY total DESC LIMIT 1
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Joi Ian 20, 2005 3:09 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc cristi, merge.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Sâm Ian 22, 2005 5:21 pm    Titlul subiectului:  

As avea si eu o problema legata de o eroare sql care pur si simplu nu reusesc sa o gasesc...nu-mi dau seama ce ar putea fi gresit...
Prezint codul meu jos:
<?  session_start(); if (@empty($HTTP_POST_VARS['username'])) {echo '<p>Ce user vrei sa adaug in baza de date!?</p>';exit;} elseif (@empty($HTTP_POST_VARS['password'])) {echo '<p>Ce parola vrei sa adaug in baza de date la userul:'.$HTTP_POST_VARS['username'].'</p>';exit;} elseif (@empty($HTTP_POST_VARS['username']) && @empty($HTTP_POST_VARS['password'])) {echo '<p>Nu ai introdus userul si parola care trebuie adaugata in baza de date!</p>';exit;} $username = $HTTP_POST_VARS['username']; $password = md5($HTTP_POST_VARS['password']); include ('../objects/conectaredb.php'); $query =mysql_query ("SELECT * FROM login WHERE username = '$username'"); $result = mysql_query($query) or print_r(mysql_error());exit; if (mysql_num_rows($result) > 0) {echo 'Acest username exista deja in baza de date!';exit;} else {$query = mysql_query("INSERT INTO login (username , password , acc) values ('$username' , '$password' , '1')"); echo '<p>Userul'.'&nbsp;'.$HTTP_POST_VARS['username'].'&nbsp;'.'a fost adaugat in baza de date!</p>'; if (!$query) die('Nu am putut introduce userul si parola in baza de date!');} ?>
Eroare este urmatoarea:
Cod: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Resource id #4' at line 1
Aveti vreo idee?
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Ian 22, 2005 8:24 pm    Titlul subiectului:  

Cod: $query =mysql_query ("SELECT * FROM login WHERE username = '$username'");
$result = mysql_query($query) or print_r(mysql_error());exit;
Pai query=mysql_query(...) si apoi apelezi iar mysql_query... ?

Cod:
$query ="SELECT * FROM login WHERE username = '$username'";
$result = mysql_query($query) or die("Eroare: ".mysql_error());
if (mysql_num_rows($result) > 0) {echo 'Acest username exista deja in baza de date!';exit;}
else
...
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Sâm Ian 22, 2005 8:43 pm    Titlul subiectului:  

mda...greseala mea...am sarit peste acea parte...cred ca am incercat sa peticesc :) ...mersi pentru observatie
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1