| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
iulianpetre
Data înscrierii: 26/Dec/2004
|
| Trimis: Dum Dec 26, 2004 4:37 pm Titlul subiectului: register_globals off |
|
|
Am siteul www.aerconditionat.com.ro gazduit la www.paginaweb.ro. Cel care mi-a facut siteul pe structura oscommerce mi-a conditionat functionarea lui de faptul ca gazda sa permita variabile globale. Am intrebat, adminul paginaweb.ro a zis ca este ok, siteul a :mers". de 2 zile cand accersez siteul apare : "FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini, please enable it!
"
am intrebat la gazda si mi-au spus :" Din motive de securitate am fost nevoiti sa setam register_globals pe off pentru php"
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac pentru ca siteul sa redevina functional. Toate gazdele au operat aceasta modificare? In acest caz mai "merg" siteurile pe strucutura oscommerce?
Va multumesc.
Iulian Petre |
|
| Sus |
|
boo
Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti
|
| Trimis: Dum Dec 26, 2004 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut
Iti spun acum ceea ce as face eu. Daca siteul a fost construit pentru register_globals on ar trebui sa faci un fisier in care sa pui toate variabilele tale dupa care sa faci cate un include in fiecare fisier.
ex:
$var_actuala_din_site = $_POST['var_actuala_din_site'];
// Acum depinde cum faci rost de variabila (POST, GET, SERVER)
iar in fiecare fisier din siteul tau pui cate un include al fisierului in care ai facut variabilele (ca mai sus);
include("fisier.php");
Spor la treaba! |
|
| Sus |
|
iulianpetre
|
| Trimis: Dum Dec 26, 2004 9:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc pt. raspuns. ma intreb ttusi daca toate gazdele au facut sau vor face modificarea asta, daca nu ma intreb daca nu este mai usor sa schimb gazda... cum or rezolva problema toate siteurile construite pe strcuctura oscommerce? nu era oare normal sa fiu si eu avertizat inainte de gazda despre iminenta schimbarii, sa am timp sa fac ceva si sa nu ma trezesc brusc ca siteul nu mai "merge"? daca era un site care primea sute de comenzi pe zi? poate au dreptate si necestiatile de securitate impun modificarile dar de ce sa procedeze asa??? ciudat mod de ati trata clientii, nu crezi? |
|
| Sus |
|
aolex
Data înscrierii: 17/Dec/2004
|
| Trimis: Lun Dec 27, 2004 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
hai ca mai zic si eu de safe_mode on pentru masuri de securitate dar
register_globals ... :roll: |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Lun Dec 27, 2004 3:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
register_globals = On e o MARE problema de securitate pentru scripturile scrise nu-foarte-atent (si d-asta, incepand cu PHP 4.3.0, e implicit Off).
In principiu orice hoster care se respecta va oferi implicit register_globals = Off.
O solutie posibila (daca serverul Web e Apache, ceea ce e foarte probabil) este un fisier .htaccess in radacina site-ului care sa contina: Cod: php_flag register_globals on Dar asta nu va functiona daca PHP e rulat ca CGI.
Numa' bune si sarbatori fericite. |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Dec 27, 2004 5:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Exista o functie:
an style="color: #000000"><?php extract();
http://ro.php.net/manual/ro/function.extract.php
an style="color: #000000"><?php #ideea e ca iti transoforma
$ARRAY = array('var1'=>1,'var2'=>2);
#in
$var1 = 1;
#si
$var2 = 2;
#adica
extract($_GET);
extract($_POST);
extract($_COOKIE);
extract($_SESSION);
#... $_FILES ...
in osCommerce dupa cate imi aduc aminte era un fisier application_top.php in includes. poti sa inserezi acolo o bucata de cod care sa-ti faca asta. |
|
| Sus |
|
andreibrr
Data înscrierii: 02/Oct/2004
|
| Trimis: Mie Dec 29, 2004 7:48 am Titlul subiectului: |
|
|
pune in application_top.php codul de mai jos si totul va reveni la normal insa nu uita sa schimbi provider-ul de host, lucrurile astea trebuie anuntate
an style="color: #000000"><?php if (!ini_get ("register_globals")) {//globals turned Off
extract($HTTP_GET_VARS);
extract($HTTP_POST_VARS);
extract($HTTP_COOKIE_VARS);
extract($HTTP_ENV_VARS);
extract($HTTP_SERVER_VARS);
} |
|
| Sus |
|
iulianpetre
|
| Trimis: Joi Dec 30, 2004 6:57 pm Titlul subiectului: multumesc |
|
|
Va multumesc tuturor pt. amabilitatea de a-mi raspunde. intre timp gazda a anulat modificarea si siteu functioneaza din nou. daca va mai face modificari de acest gen sper sa aiba respectul fata de clienti si sa anunte din timp si atunci voi face cum m-ati sfatuit.
La multi ani! |
|
| Sus |
|
PaginaWeb.ro
Data înscrierii: 11/Ian/2005
|
| Trimis: Mar Ian 11, 2005 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Va ramane mereu la noi ON si safemode OFF
Ce s-a intamplat a fost o regretabila greseala in urma upgrade-ului PHP, deasemenea raspunsul a fost dat fara consultarea unuia dintre administratori de catre cei de la suportul tehnic. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|