| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Maelstrom
Data înscrierii: 16/Ian/2005
|
| Trimis: Dum Ian 16, 2005 3:48 am Titlul subiectului: Resurse pentru incepatori cu sperante si aspiratii |
|
|
Salutare tuturor !
Cred ca asta e locul potrivit pentru o asemenea cerere.
As vrea din partea unui expert o lista cu cartile pe care trebuie sa le studiez ca sa ajung un programator web de genul "senior programmer".
Ma intereseaza carti legate de PHP, MySQL, XML,XSL, UML, si alte limbaje superioare. Prefer cartile cu exemple, deoarece practic sunt incepator. Am lucrat cu baze de date MySQL si cu functiile din libraria GD, dar cam atat.
Multumesc |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Ian 17, 2005 10:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Uite cateva link-uri de unde poti sa incepi (in romana)
www.php4.as.ro - articole php
www.teora.ro - carti de php / mysql
www.phpromania.net/forum/ - raspunsuri la problemele tale legate de php...
Mai sunt si altele, da intai studiaza astea... |
|
| Sus |
|
Maelstrom
|
| Trimis: Lun Ian 17, 2005 12:08 pm Titlul subiectului: Carti |
|
|
Eu ma refeream la niste carti, ca stiu si eu o gramada linkuri, si am si cativa giga de tutoriale.
Dar vreau ceva concret, o carte pe care sa o tin in mana si sa o studiez oricand, nu doar in fata calculatorului.
Si sa fie si ceva bun, ca PHP4 de la teora nu e prea grozav.
Exemplul cu functiile IMAP ocupa jumate de carte,, iar restul e pentru incepatori. Mai am putin de studiat din ea, dar in principiu e gata.
Vreau ceva mai avansat, si care sa se gaseasca pe la noi.
CARTI ! |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Lun Ian 17, 2005 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din pacate, cartile adevarate pentru php nu sunt traduse si publicate in romana.
Iar cand acest lucru se intampla, deja sunt prea vechi.
In plus nu stiu ce tiraj ar face o asemenea carte (undeva la 100 de exemplare vandute intr-un an?) deci nu stiu cat de profitabil ar fi pentru o editura sa tipareasca asa ceva.
Si eu ma uit cu pofta la cartile astea:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/067232511X/coggeshallorg-20/104-9148515-9699922?creative=327641&camp=14573&link_code=as1
sau:
http://www.phptr.com/title/0130463469
http://www.phptr.com/articles/article.asp?p=101193&seqNum=3
(macar autorii sunt niste nume cunoscute in comunitatea php)
si imi aduc aminte ca traim in Romania si inaintasi nostri au (sau au avut) obiceiuri nefiresti cu cartile de credit pe la sfarsitul secolului XX. |
|
| Sus |
|
Maelstrom
|
| Trimis: Lun Ian 17, 2005 4:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cam asa e din pacate cu cardurile.
Nu am prea multe pretentii de la compatriotii mei, care uneori ma fac sa ma simt nasol ca sunt roman.
Macar daca am avea si noi PayPal....Atunci ar fi alta treaba. Sau daca banii si lucrurile care intra si ies din tara ar fi mai bine urmarite.
Pai Fiscul din state are mai multi agenti decat cia si fbi la un loc. La noi, ca se fure mai usor de cei de sus, fiscul e practic inexistent.
Oricum, cartile de care zici se gasesc pre net prin locuri mai obscure, dar cine ar vrea sa le printeze...Eu vreau ceva serios, ca asa am destule materiale de printat, sute de mii de pagini, dar nu se compara cu o carte.
Oricum, mersi pentru linkurile de referinta.
Si chiar daca nu se gasesc la noi, tot mai astept o lista cu cartile care sunt celemai bune din domeniile din care am cerut.
Mersi |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
aurelian a scris: Din pacate, cartile adevarate pentru php nu sunt traduse si publicate in romana.
Iar cand acest lucru se intampla, deja sunt prea vechi.
In plus nu stiu ce tiraj ar face o asemenea carte (undeva la 100 de exemplare vandute intr-un an?) deci nu stiu cat de profitabil ar fi pentru o editura sa tipareasca asa ceva.
Si eu ma uit cu pofta la cartile astea:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/067232511X/coggeshallorg-20/104-9148515-9699922?creative=327641&camp=14573&link_code=as1
sau:
http://www.phptr.com/title/0130463469
http://www.phptr.com/articles/article.asp?p=101193&seqNum=3
(macar autorii sunt niste nume cunoscute in comunitatea php)
si imi aduc aminte ca traim in Romania si inaintasi nostri au (sau au avut) obiceiuri nefiresti cu cartile de credit pe la sfarsitul secolului XX.
Core PHP programming 3rd Ed o gasesti (tot in stil romanesc) pe E-mule.
Si eu mor dupa: PHP 5 Power Programming, Advanced PHP Programming (de Schlossenagle) si PHP Anthology (de H Fuecks) :(
Later edit: Yummy, magarul electronic (e-mule) e bine dispus azi, tocmai am gasit PHP Anthology toate volumele...:mrgreen:.
Totusi, as prefera sa am versiunile printate... insa what the hell, romanashii programatori (sh e pt efect) au crescut majoritatea cu PDF-uri, "asta avem cu asta defilam".
Sper sa-l conving pe sefu' sa-mi cumpere cartile care le vreau din US...
:roll: |
|
| Sus |
|
aurelian
Data înscrierii: 01/Iun/2003
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 10:27 am Titlul subiectului: |
|
|
E ok. Core PHP programming 3rd Ed si gasesti repede lucruri utile acolo (din cauza asta e Core :) si alte carti din seria asta sunt scrise in acelasi stil -> Core Python sau Core Servlets and JSP).
Probelma cu cartile in format electonic:
1. nu le pot citi in troleu in drum spre munca (locul meu preferat de citit)
2. la un moment dat incep sa iti fuga ochii in fata monitorului. |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 10:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Corect, si cine nu iubeste sa citeasca pe WC...(my fav place) :mrgreen:
Am facut altceva: Am configurat telecomanda de la tuner tv pentru Acrobat Reader si acum stau in pat.. la un monitor de 19" cu ceva zoom, e perfect :) |
|
| Sus |
|
strategy
Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| emil .. daca tot esti asa de norocos .. baga un ftp cu cartile alea .. si lasa`le cateva zile :D sa nu fii singurul detinator :) |
|
| Sus |
|
beginner18
Data înscrierii: 30/Aug/2004
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu pun la dispozitie ftp-ul..numa ca el sa-mi dea cartile sa le pun... :D |
|
| Sus |
|
strategy
Data înscrierii: 19/Noi/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Vin Feb 25, 2005 11:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
| super ;) .. so ? |
|
| Sus |
|
zeltera
Data înscrierii: 18/Mai/2005
|
| Trimis: Dum Iun 05, 2005 5:09 am Titlul subiectului: Am ceva carti de php sau mysql - email me |
|
|
beginner18 a scris: eu pun la dispozitie ftp-ul..numa ca el sa-mi dea cartile sa le pun... :D
lasa-mi un mail pe zeltera no_spam pls yahoo.com si iti trimit eu cate ceva! |
|
| Sus |
|
beginner18
Data înscrierii: 30/Aug/2004
|
| Trimis: Joi Iun 09, 2005 8:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| Eudemos@yahoo.com |