Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Topdesign.lx.ro - o parere
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Vin Ian 14, 2005 4:24 am    Titlul subiectului:  

Sunteti prea duri cu omul, zau asa.

Nu spun ca <table height="100"> e vreo smecherie buna, dar e evident ca omul (pustiul?) e la inceput si ca site-ul lui e o treaba amatoriceasca, nu se pot aplica standardele profesionale de evaluare.

In alta ordine de idei, domnul Cata ar trebui sa-si insuseasca toate criticile si mai ales pe cele legate de codul HTML (conformanta cu recomandarile w3c ar trebui sa fie prioritara - asta, bineinteles, daca vorbim de abordari profesionale).

Lectura obligatorie:

http://www.w3c.org/MarkUp/#recommendations
http://www.w3c.org/Style/CSS/

http://www.csszengarden.com (asta ca sa vezi ce inseamna CSS, cu adevarat.. poate-ti vine pofta)

Numa' bune.
Sus  
Cata.

Data înscrierii: 11/Oct/2004

Trimis: Vin Ian 14, 2005 9:34 am    Titlul subiectului:  

Nu stiu ce conteaza asa de mult sursa, omul cand intra nu se uita cate spatii am pus eu si cate taguri am folosit. Cat despre css folosesc la butoane si la contact. Cum nu se vede topdesign? Fiti mai expliciti. Da era bine daca nu mai existau programele , dar daca sunt asta este. Invatam fiecare si atunci se vedea care e bun si care intr-adevar este un novice. Cat despre mine inca mai citesc html , adevarul este ca html nu prea stiu asa bine. Da domne eu vreau sa castig clienti au venit ei fara sa am site de design si acum ca am nu vin ? Ce ziceti ma ca nu se vede, ca eu vad toata pagina. Nu vedeti imaginile sau ce? Are dreptate arond ce tot vorbiti asa invatati nene sa criticati, uite un exemplu bun este arond. Hai ca mai ma uit si am sa mai vad ce-i mai fac desi nu vad ladesign prea mari greseli. Defapt nu vad deloc. Fate e alte site-uri facute in 5 minute si mai pun si preturi mari pe ele. Nu am ce sa zic, dar al meu nu este asa de groaznic. Daca il faceam mai urat cum il catalogati incredibil de groaznic. :?:

Mersi mult arond dar css nu prea imi place, mai mult sunt atras de php si de photoshop.
Da am sa invat html, am sa citesc manualul, am si cateva probleme sunt clasa a 8 a si trebe sa mai invat si pe la scoala.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Vin Ian 14, 2005 10:49 am    Titlul subiectului:  

"Nu stiu ce conteaza asa de mult sursa, omul cand intra nu se uita cate spatii am pus eu si cate taguri am folosit."
Sa zicem ca utilizatorii obisnuiti nu se uita...vad interfata iar in functie de aceasta raman sau nu pe site...dar clientii pun accent pe profesionalism , iar la tine nu se vede acest lucru.
Si zici ca nu conteaza codul sursa...daca el nu este bun site-ul nu este bun...de ce!? pentru ca probabil tie ti se vede bine in IE 6.0...sau ce folosesti...dar pe celelalte browsere "creapa"...iar atunci s-a dus si argumentul tau...din aceasta cauza exista standarde...pentru a fi respectate!
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Vin Ian 14, 2005 4:10 pm    Titlul subiectului:  

Cata. a scris: Nu stiu ce conteaza asa de mult sursa, omul cand intra nu se uita cate spatii am pus eu si cate taguri am folosit. Cat despre css folosesc la butoane si la contact. Cum nu se vede topdesign? Fiti mai expliciti. Da era bine daca nu mai existau programele , dar daca sunt asta este. Invatam fiecare si atunci se vedea care e bun si care intr-adevar este un novice. Cat despre mine inca mai citesc html , adevarul este ca html nu prea stiu asa bine. Da domne eu vreau sa castig clienti au venit ei fara sa am site de design si acum ca am nu vin ? Ce ziceti ma ca nu se vede, ca eu vad toata pagina. Nu vedeti imaginile sau ce? Are dreptate arond ce tot vorbiti asa invatati nene sa criticati, uite un exemplu bun este arond. Hai ca mai ma uit si am sa mai vad ce-i mai fac desi nu vad ladesign prea mari greseli. Defapt nu vad deloc. Fate e alte site-uri facute in 5 minute si mai pun si preturi mari pe ele. Nu am ce sa zic, dar al meu nu este asa de groaznic. Daca il faceam mai urat cum il catalogati incredibil de groaznic. :?:

Mersi mult arond dar css nu prea imi place, mai mult sunt atras de php si de photoshop.
Da am sa invat html, am sa citesc manualul, am si cateva probleme sunt clasa a 8 a si trebe sa mai invat si pe la scoala.

nu mai zi niciodata ca nu iti place css ... nu poti sa zici asta pentru ca nici
macar nu stii ce poate face . nu stii css , nu are cum sa nu iti placa . nu se
poate incadra css-ul in acelasi grup ca si php sau photoshop .
si valideaza-ti sursa :)
Sus  
TheWanderer

Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Ian 14, 2005 7:47 pm    Titlul subiectului:  

Ok. First of all ... chiar nu poti sa spui ca nu iti place css dar esti atras de php si photoshop. Afirmatia nu are nici o logica pentru ca css, php si Photoshop sunt lucruri total diferite.

Numarul 2. Sursa este importanta. Diferenta intre o sursa scrisa corect si una scrisa prost este ca cea scrisa bine se incarca si repede. Nu se incarca rapid pentru ca nu mai trebuie sa descarce cei cativa KO de cod ci pentru ca browser-ul nu mai trebuie sa faca randarea instructiunilor nesemnificative si nici sa le corecteze/ignore pe cele eronate. Daca browserele nu ar ignora ineptiile din cod multe site-uri ar arata ... sau mai bine zis nu ar arata!

CSS este un mod foarte bun de a aplica formatari asupra paginii si de a scuti cod. Nu este obligatoriu sa folosesti css (se poate trai si fara) insa fara CSS site-ul o sa arate cam din topor.

E adevarat ca cei care viziteaza site-ul nu se uita la sursa (iar clientii nici atat, cine isi imagineaza ca un client sta si verifica sursa habar nu are ce vorbeste - daca stia ce e acolo isi facea site singur) dar ideea este ca nu poti sa ascunzi parful sub pres ... e bine sa nu existe deloc. Asta este difernta intr-o aplicatie bine facuta si alata prost facuta. Ambele merg,dar una merge mai bine, nu crapa dupa doua ore si poate si imbunatatita usor.
Sus  
johnny

Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Ian 14, 2005 8:16 pm    Titlul subiectului:  

Omu e abia in clasa a 8-a si a facut 4 site-uri in ~HTML. pentru un incepator eu zic ca e acceptabil. A facut si el o incercare si a iesit ce a iesit. Eu zic ca e acceptabil.
Are deja 46 de vizitatori pe site.

Acum depinde de el daca va lua in considerare recomandarile si va invata [poate o sa vedem versiunea 2.0 a site-ului]
Cata uite cateva linkuri care demonstreaza ce se poate realiza cu CSS:
http://www.csszengarden.com/
http://www.mezzoblue.com/
si iti recomand sa te uiti putin in sursa sa vezi de ce se incarca foarte repede, este compatibil cu browserele care respecta standardele W3C.

Citat:
Daca
-Ti-ai facut o companie
-Vrei vizitatori si clienti
-Vrei sa-ti faci publicitate
-Vrei sa fi cunoscut in lume
-Vrei sa-ti promovezi produsele
---------------------------
Atunci ai nevoie de un web site.

Da, sunt si astea cateva argumente in favoarea crearii unui sit web, dar in acelasi timp acest site reprezinta imaginea companiei. Modul in care arata, optimizarile pentru motoare de cautare [daca tot ziceai cine se uita in sursa], si alte aspecte sunt importante.

Connex de exemplu a realizat importanta site-ului web si l-a schimbat [alaturi de alte schimbari dpv marketing, etc..]. Uitati-va in sursa: nici un tabel, SEO, design clean. Mie acest lucru mi se pare ca arata mult mai bine decat un site corporate in flash sau cu un design incarcat.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Sâm Ian 15, 2005 12:20 am    Titlul subiectului:  

:oops:
Sus  
Cata.

Data înscrierii: 11/Oct/2004

Trimis: Sâm Ian 15, 2005 1:15 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc mult pentru sfaturi. Ce e facut cu css imi place normal, dar m-am referit ca nu-mi place sa-l invat.
Adevarul e ca pe viitor as vrea sa invat css.
L-am testat in netscape,firefox,ie,opera singurele probleme sunt in opera nu afiseaza meniul in rest in toate merge perfect
Acum il fac pe cata.lx.ro
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2