Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Poze si mysql (din nou)
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
andy

Data înscrierii: 23/Iun/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Lun Ian 03, 2005 10:35 am    Titlul subiectului: Poze si mysql (din nou)  

Salut,
Am si eu o intrebare: am in baza de date un tabel numit vacante. In el am mai multe campuri: id_oferta, localizare, hotel, servicii etc. As crea ca la fiecare inregistrare sa pot pune si poze. Adica la ID 1 sa am vreo 2-3 poze, la ID 2 tot vreo 2-3 poze. Cum fac asta?
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Lun Ian 03, 2005 1:45 pm    Titlul subiectului:  

Creezi un tabel numit poze in care ai campurile: id_poza, id_oferta, fisier.
Sus  
andy

Trimis: Lun Ian 03, 2005 3:23 pm    Titlul subiectului: Poze  

Eu as vrea sa uploadez pozele din browser cu un script php. Si asta nu prea stiu cum se face. Poate ma ajuta careva sau imi da un link sa citesc pe tema asta
Mersi
Sus  
johnutz

Trimis: Lun Ian 03, 2005 4:08 pm    Titlul subiectului:  

http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.php
Sus  
andy

Trimis: Lun Ian 03, 2005 4:16 pm    Titlul subiectului:  

Cred ca nu m-am exprimat corect :)
Stiu sa fac partea cu upload. Ceea ce nu stiu sa fac este partea cu imaginile. Vreau sa folosesc script-ul de upload care sa imi adauge imaginile. Cum fac legatura dintre tabele si cum pun calea catre fiecare poza?
Sus  
johnutz

Trimis: Lun Ian 03, 2005 4:51 pm    Titlul subiectului:  

Deci ai tabelul "vacante", in care fiecare linie e identificata unic prin coloana "id_oferta", iar tu vrei ca pentru o oarecare linie din tabelul asta sa corespunda zero sau mai multe poze.

Fiecarei poze ii corespunde cate o linie din tabelul "poze". O poza este legata de vacantza ei prin coloana "id_oferta", iar "id_poza" e ca sa identifice unic poza. In coloana "fisier" pui numele fisierului imagine upload-at pe server.

Asta daca am inteles bine ce ai vrut sa zici ... :) .
Sus  
andy

Trimis: Lun Ian 03, 2005 5:44 pm    Titlul subiectului:  

imi spui te rog cum fac ca sa le afisez? adica codul php.
mersi
Sus  
johnutz

Trimis: Mar Ian 04, 2005 9:14 am    Titlul subiectului:  

Ma gandeam eu ca asta ai vrea, dar am sperat sa ma insel...
Cred ca o sa dureze ceva pana cand ti-oi face codul ala, dar poate se gaseste altcineva intre timp...
Sau poate te apuci de treaba singur... bafta!
Sus  
andy

Trimis: Mar Ian 04, 2005 10:43 am    Titlul subiectului:  

salut
nu vreau sa te chinui sa scrii mult cod. doar secventa in care se afisaza poza in browser.
mersi
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Ian 04, 2005 12:40 pm    Titlul subiectului:  

Cred ca topicul asta ar fi mai potrivit pe "Cereri de proiecte" or whatever. Sau, si mai bine, intalniti-va la o bere si lamuriti cine ce cod scrie.

Duh!

Numa' bune.
Sus  
andy

Trimis: Mar Ian 04, 2005 12:48 pm    Titlul subiectului:  

scuza-ma daca v-am ofensat dar in momentul asta chiar nu am nici o idee cum sa fac chestia asta cu imaginile. stiu ca faza cu "scrie-mi tu codul" nu ii tocmai "ortodoxa" dar as avea nevoie de o idee de cod (asa in mare am inteles cum ar trebui sa fac cu baza de date dar cu scriptul php e mai greu).
multumesc anticipat
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Ian 04, 2005 1:09 pm    Titlul subiectului:  

Presupunem ca ai pozele in tabelul `poze`, cu urmatoarele campuri: `id`, `mime` si `fisier`. Unde `id` - id unic (autoincrement), `mime` - MIME type-ul pozei, `fisier` - numele fisierului.

poza.php:
<?php /* Database connect... aici bagi partea de conectare la baza de date */ $mysql_result = mysql_query('SELECT mime,fisier FROM poze WHERE id=\''.mysql_real_escape($_GET['id'])).'\''; $record = mysql_fetch_array($mysql_result); mysql_free($mysql_result); if ($record) {   header('Content-type: '.$record['mime']);   readfile($record['fisier']);   die; } ?>
sau, alternativ, poti stoca in `fisier` un URI al imaginii salvate (presupunand ca salvezi imaginile intr-un director accesibil prin Web). Atunci:
<?php /* Database connect... aici bagi partea de conectare la baza de date */ $mysql_result = mysql_query('SELECT mime,fisier FROM poze WHERE id=\''.mysql_real_escape($_GET['id'])).'\''; $record = mysql_fetch_array($mysql_result); mysql_free($mysql_result); if ($record) {   header('Location: '.$record['fisier']);   die; } ?>

Prima metoda e mai sigura dar, probabil, mai lenta si in plus trebuie sa afli si MIME type-ul pozei (poti s-o afli usor in scriptul de upload).

A doua metoda e neverificata (teoretic ar trebui sa functioneze) si are dezavantajul ca pentru fiecare poza se vor realiza 2 conexiuni HTTP (catre script si apoi redirect).

Ca sa afisezi imaginea cu id-ul 3, folosesti un URI de genul: http://foo.bar/foo/poza.php?id=3

Numa' bune.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Incepători
Pagina 1 din 1