Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

.htaccess mod rewrite
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
dedy

Data înscrierii: 04/Mar/2009

Trimis: Mie Mar 04, 2009 3:21 pm    Titlul subiectului: .htaccess mod rewrite  

help, as vrea sa schimb link-urile din:

pagina/index.php?id=500

in pagina/titlul stire

Multumesc
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Mie Mar 04, 2009 3:33 pm    Titlul subiectului:  

N-ai cum face chestia asta direct din mod_rewrite, pentru ca rewrite-ul nu are de unde sti care e id-ul pentru un anume titlu de stire. Ai doua variante:
1. folosesti un rewrite_map (http://www.webmasterworld.com/forum92/26.htm) iar fisierul de mapare il generezi dinamic
2. treci totul prin index.php, unde cauti in baza de date dupa titlul stirii, acesta regasindu-se in $_SERVER['REQUEST_URI']
Sus  
dedy

Data înscrierii: 04/Mar/2009

Trimis: Mie Mar 04, 2009 4:28 pm    Titlul subiectului:  

multumesc!
am facut rewrite numai la "categorii" in functie de valoarea id

am alta problema acum...

am facut o pagina 404.html, am scris in .httaccess:

ErrorDocument 404 site/404.html

problema este ca in loc sa se deschida pagina, se deschide o fereastra care ma intreaba daca vreau sa o salvez sau sa o deschid...

am incercat sa pun link relativ dar si absolut; daca pun relativ imi deschide o pagina care afiseaza txt 404.html
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Pagina 1 din 1