|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Brindusa
Data înscrierii: 29/Dec/2004
Locație: Gura Humorului
|
| Trimis: Mie Dec 29, 2004 8:42 pm Titlul subiectului: www.revista-amicii.ro |
|
|
Salut,
Astept si eu pareri despre acest site: www.revista-amicii.ro
Multumesc. |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Joi Dec 30, 2004 1:48 am Titlul subiectului: |
|
|
E.. scolaresc. Ceea ce e foarte bine, avand in vedere natura site-ului. Am, totusi, cateva observatii:
1. Marimea fonturilor e specificata absolut, ceea ce e destul de grav. Unii nu vad suficient de bine, altii au monitoare suficient de mici, etc/etc.
2. Nu folositi diacritice, ceea ce e destul de grav... mai ales avand in vedere cui ii e adresat. Daca folosirea diacriticelor pe un site de e-commerce nu mi se pare esential, pe unul al unei reviste de scoala mi se pare important.
3. Culoarea textului articolelor e destul de nefericit aleasa (ar trebui sa fie negru, dupa parerea mea... din aceleasi ratiuni ca la punctul 1).
A, si inca ceva. Validarea codului ar trebui sa devina un obicei. Uita-te la http://validator.w3.org/check?uri=http://www.revista-amicii.ro/ si incearca sa rezolvi problemele (unele importante, altele relativ neimportante) pe care le aveti.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
Brindusa
|
| Trimis: Joi Dec 30, 2004 8:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Multumesc pentru sfaturi. Abia am inceput sa lucrez in domeniul Web Design-ului si orice sugestie din partea celor mai priceputi este bine venite.
Acum sa te intreb eu ceva pe tine:
Ce inseamna ca marimea fonturilor este specificata absolut?
Cat despre diacritice, am vrut sa folosesc, dar proprietarul prefera fara. Mi-a spus ca pe unele site-uri s-ar putea sa nu se vada. Se poate asa ceva?
In legatura cu validarea. Folosesc HTML Validator Lite v6.52 si nu-mi da toate erorile care imi apar in link-ul trimis de tine. Presupun ca am nevoie de o versiune mai noua. Stii unde gasesc?
Merci. |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Joi Dec 30, 2004 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Brindusa a scris: Salut,
Acum sa te intreb eu ceva pe tine:
Ce inseamna ca marimea fonturilor este specificata absolut?
Inseamna ceva de genul: <span style="font-size:10px">Ala bala</span>. Asta inseamna ca "Ala bala" va fi afisat intotdeauna cu un font cu marimea literei de 10 pixeli, si asta chiar daca utilizatorul alege alta marime de baza a fonturilor (Internet Explorer: View/Text Size/Largest, etc). Cu alte cuvinte, unul cu vazul mai prapadit o sa aiba probleme in a citi textul respectiv.
Alternativa e specificarea relativa a marimii fonturilor. De exemplu: <span style="font-size: 75%">Ala bala</font>.
Brindusa a scris: Cat despre diacritice, am vrut sa folosesc, dar proprietarul prefera fara. Mi-a spus ca pe unele site-uri s-ar putea sa nu se vada. Se poate asa ceva?
Da, se poate. Dar in ziua de azi este improbabil avand in vedere ca toate browserele/sistemele de operare care conteaza au suport pentru diacritice. Si oricum, asta e un argument destul de defectuos, mai ales ca in alte privinte accesibilitatea nu e luata in consideratie (atributul ALT la imagini, de exemplu).
Brindusa a scris: In legatura cu validarea. Folosesc HTML Validator Lite v6.52 si nu-mi da toate erorile care imi apar in link-ul trimis de tine. Presupun ca am nevoie de o versiune mai noua. Stii unde gasesc?
Aici discutia ar fi ceva mai lunga. Ideea de baza este ca e recomandat sa specifici ce nivel de conformanta cu standardele folosesc paginile tale (http://www.w3.org/TR/REC-html40/struct/global.html#h-7.2) si sa respecti acel nivel de conformanta.
In ceea ce priveste validarea markup-ului, e bine sa folosesti validatorul online al W3C (http://validator.w3.org/).
Oricum, ai facut treaba buna pentru un incepator.
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
carco
Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Dec 30, 2004 10:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Brindusa, poti face urmatorul experiment (banuiesc ca folosesti windows):
CTRL+ALT+DEL si activeaza pagina Performance, urmareste incarcarea procesorului in timp ce ai activa pagina cu site-ul tau. Obervi ceva dubios?
E frumoasa o ninsoare pe site, poti face (desi nu se mai "poarta") o pagina de inceput cu "jucarii" (animatii, ninsori, nebunii) dar scoate scriptul ala criminal din paginile cu continut. |
|
| Sus |
|
stealth
Data înscrierii: 21/Iun/2004
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Lun Ian 03, 2005 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| este foarte reusit pt un incepator. dar serios acum ... scoate ninsoarea aia ca nu face nimic bine la site. |
|
| Sus |
|
Brindusa
|
| Trimis: Mar Ian 04, 2005 11:40 am Titlul subiectului: |
|
|
em@il a scris:
... dar scoate scriptul ala criminal din paginile cu continut.
Despre ce script este vorba? |
|
| Sus |
|
Brindusa
|
| Trimis: Mar Ian 04, 2005 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
stealth a scris: este foarte reusit pt un incepator. dar serios acum ... scoate ninsoarea aia ca nu face nimic bine la site.
Buna,
Poate ca ninsoarea nu face nimic bun la site. Totusi este vorba despre un site in special pentru copii, este iarna si copiilor le place zapada. Te asigur ca fulgii nu vor aparea pe site la primavara sau la vara.
Si inca ceva. Nu cred ca exista site care sa satisfaca pe deplin gusturile tuturor vizitatorilor. Ceea ce unuia place poate displace altuia si invers.
Ma bucur cand primesc sfaturi de la altii, dar trebuie sa intelegi ca nu le pot urma pe toate, pentru ca in acest caz ar trebui sa schimb destul de radical site-ul. |
|
| Sus |
|
Cata.
Data înscrierii: 11/Oct/2004
|
| Trimis: Mar Ian 04, 2005 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Arata bine, dar totusi este prea copilaresc. Fontul este mic. Fulgi de zapada te incomodeaza cand citesti. mai bine incercai sa pui fulgii sa treaca pe dedesuptul scrisului. Dar nu stiu daca merge. headeru zic eu ca ar fi trebuit sa aiva alta culoare fata de fundal.
Oricum daca tot zici ca esti la inceput felicitari pt ce ai facut arata f bine pt inceput. BV!!!. |
|
| Sus |
|
arond
|
| Trimis: Mar Ian 04, 2005 8:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cata. a scris: Fulgi de zapada te incomodeaza cand citesti. mai bine incercai sa pui fulgii sa treaca pe dedesuptul scrisului.
Merge. Cu conditia ca div-urile (sau img-urile) cu fulgii de zapada sa aiba z-index negativ.
Informatii suplimentare la http://www.blooberry.com/indexdot/css/properties/position/zindex.htm
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
micael
Data înscrierii: 25/Apr/2004
Locație: Constanta(deocamdata)
|
| Trimis: Mie Ian 05, 2005 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
si mie im place ninsoarea, dar crede-ma, sa pui fulgii doar pe prima pagina ar fi super. datorita lor nu am avut puterea sa "citesc" siteul de la cap la coada si as fi renuntat chiar daca erau informatii pe care le cautam. poate e o parere subiectiva, mai ales ca eu stau cu ochii in monitor 8-12 ore/zi, dar sincer tot ce pilpiie, "alearga" , sare sau mai stiu eu ce face pe ecran, imi agreseaza ochii si asa obositi.
pe de alta parte, cind ceri pareri, se presupune ca vrei sa afli ce trebuie indreptat si nu laudele. :D
concluzia: ne-ai cerut parerea, ai aflat-o. dar voiai sa afli pareri ca sa si faci ceva sau doar asa...informativ?
siteul imi place in rest... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|