|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
_5pId3r_
Data înscrierii: 14/Noi/2004
|
| Trimis: Lun Dec 27, 2004 2:31 pm Titlul subiectului: cum adaug o noua valoare la un rand din un tabel |
|
|
salutare.
am un tabel 'grup' cu coloana 'users_in_grup' care vreau sa contina 4 nume de useri.
vreau sa sa "update" acel tabel astfel incat sa nu se steaearga nimic dinaintea valorii pe care o introduc.
ex: in 'users_in_grup' am user1 , vreau sa adaug si user2 astfel incat sa ajung ca valoare in 'users_in_grup' user1-user2 si la fel si cu user4.
Eu m`am gandit sa citesc din tabel coloana 'users_in_grup' , sa o scriu intr`o variabila si sa fac: $var = $var.'-'.$var2;
$var2 fiind user2 si $var1 fiind user1.
Cum se poate face acest lucru fara sa extrag si sa reintroduc valoare in tabel?
multumesc |
|
| Sus |
|
_5pId3r_
Data înscrierii: 14/Noi/2004
|
| Trimis: Mar Dec 28, 2004 1:13 am Titlul subiectului: |
|
|
am gasit.
pentru cei ce au aceiasi problema:
se foloseste funcia CONCAT din mysql. |
|
| Sus |
|
luki
Data înscrierii: 05/Ian/2005
|
| Trimis: Mie Ian 05, 2005 2:02 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu stiu pentru ce folosesti tu acest coloana dar cam iesti limitat in modul asta de catre lungimea setat pentru coloana. Deci daca ai un numar necunoscut de useri nu prea as recomanda modelul de concatenare, Daca de pilda pui lungimea de strin pentru coloana la 256 de caracter pentru 100 de nume user fieacare avind intre 3-10 charactere e cam insufucent. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|