|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Fandel Viorel
Data înscrierii: 19/Dec/2004
Locație: IASI
|
| Trimis: Dum Dec 19, 2004 7:35 pm Titlul subiectului: Template-uri trimise prin email |
|
|
As vrea sa realizez un script in php care sa-mi trimita un template (in html ) pe email .
De asemenea as vrea ca unele date sa se modifice pentru fiecare persoana care se inscrie la newsletter-ul de pe site-ul meu :ei primesc un numar unic ( un iD) si vreau ca fiecare sa primeasca in ordine consecutiva cate un ID. |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Dec 20, 2004 3:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa cate inteleg eu [poate tu vrei altceva] tu doresti sa ai un template html pentru un newsletter, sau ceva similar si acesta sa fie personalizat pentru fiecare user in parte [caruia ii trimit email].
Exista mai multe solutii: clasa de templating, sa iti scrii un engine de templating, embeded php, si altele.
In principal ai nevoie de o clasa de templating, careia sa-i dai tu parametrii.
Poti sa folosesti smarty, sau alt engine de templating:
http://smarty.php.net
http://htmltmpl.sourceforge.net/php.html [am gasit-o de curand, nu am folosit-o, dar pare sa faca ce ai nevoie, dupa cate am vazut este mai mult orientata spre Python] - iti retuneaza stringul html dupa procesare.
Poate altcineva poate sa iti recomanda o clasa mai buna.
Mai era o clasa de templating, dar nu imi aduc aminte de ea, era simpla si usor de integrat si utilizat.
Eu nu agreez smarty datorita cachingului si a modului de implementare a php-ului embeded; [Pentru ce folosesc eu, astea sunt concluziile la care am ajuns], asa ca am dezvoltat un engine ceva mai diferit cu suport si pentru template-uri xml/xslt si se comporta chiar foarte bine [e utilizat in cateva module de CRM, partea de comunicare prin email cu clientii].
Daca vrei poti sa iti scrii singur o clasa de templating, ceva basic e chiar usor de facut.
In principal iti definesti in corpul templateului cateva tag-uri
ex:
{NUME}, {ALT_MESAJ}, ...
si apoi faci replace cu
an style="color: #000000"><?php preg_replace($pattern, $replacement, $string);
cu valorile respective.
Ca idee de utilizare:
an style="color: #000000"><?php $T = new xTemplate;
T->addvar('nume','ION');
.....
$body = $T->parse();
...
Citat: :ei primesc un numar unic ( un iD) si vreau ca fiecare sa primeasca in ordine consecutiva cate un ID.
Nu inteleg asta... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|