Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Problema cu borderul
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
LAurenZIO_4U

Data înscrierii: 04/Noi/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Sâm Dec 18, 2004 10:15 am    Titlul subiectului: Problema cu borderul  

Saluare, am o clasa CSS care are drept sco sa faca border in jurul unui td:
.tdBorder{
border-left: 1px solid;
border-left-color: #2989CC;
border-bottom: 1px solid;
border-bottom-color: #FFEA9D;
border-right: 1px solid;
border-right-color: #FFEA9D;
}

Problema este ca borderu bottom apare peste cel left ori eu nu vreau sa apara peste cea di stanga. Cum rezolv problema asta ?!
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Sâm Dec 18, 2004 12:59 pm    Titlul subiectului:  

Nu o rezolvi :)

Nu exista o modalitate de a specifica ordinea in care se deseneaza border-ul in jurul unui element.

Numa' bune.
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Sâm Dec 18, 2004 9:14 pm    Titlul subiectului:  

Fa-ma sa inteleg, cum adica borderul bottom apare peste cel din stanga?
Scuze ca iti spun insa verifica si tu de fiecare data cand postezi ceva daca te-ai exprimat cum trebuie si ai scris cat de cat corect si din care sa putem intelege ceva. Nu zic ca eu as fii vreun mare "iubitor" de limba romana dar macar ma straduiesc ca cel care citeste sa inteleaga ce am vrut sa spun.

Daca tot pui border la td, mai intai de toate pune border=0 la table si cellpaddind respectiv cellspacing setate la 0 tot in tagul table.

Bafta
Sus  
anarki

Data înscrierii: 20/Dec/2004
Locație: Sibiu

Trimis: Lun Dec 20, 2004 7:11 am    Titlul subiectului:  

"Daca tot pui border la td, mai intai de toate pune border=0 la table si cellpaddind respectiv cellspacing setate la 0 tot in tagul table. "

Nu e necesar border=0 si nici nu e cea mai eleganta solutie.
Am facut un test cu exemplul ei pe un tabel normal fara nici un fel de setare si singurul lucru care ar putea arata mai ciudat poate e lipsa linilor de bottom si left intermediare (daca are mai multe linii in tabel).
Oricum se poate rezolva foarte simplu. Cel mai elegant fara nici o preformatare html ar fi ceva de genul:

table.tdBorder {
border-spacing: 1px;
}
table.tdBorder td {
border-left: 1px solid;
border-left-color: #2989CC;
border-bottom: 1px solid;
border-bottom-color: #FFEA9D;
border-right: 1px solid;
border-right-color: #FFEA9D;
}

bafta
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Lun Dec 20, 2004 12:50 pm    Titlul subiectului:  

Exista o mica problema: border-spacing, border-collapse, etc sunt elemente CSS Level 2 si nesuportate de IE. Daca targetezi site-ul catre cei ce folosesc Firefox/etc, e ok... dar trebuie sa fii constient ca 8-9 din 10 vizitatori sunt cu IE.

In alta ordine de idei, problema domnului pare sa fie alta: ordinea in care browserul afiseaza borderele: cel bottom se suprapune peste cel left in coltul din stanga jos. Chestie care, evident, e necontrolabila prin CSS.

Numa' bune.
Sus  
LAurenZIO_4U

Data înscrierii: 04/Noi/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Mar Ian 04, 2005 10:34 am    Titlul subiectului:  

boo, cred ca m-am exprimat destul de clar: uita-te la poza atasata: borderul dbottom(blue) apare peste cel din stanga(yellow) ori eu vreau ca in jurul unui cell din tabela sa fie un contur uniform, borderele sa se uneasca in colturile celulei.
Ei pana la urma am facut altfel: in stanga in loc de border am pus o poza de 1px width si 20px length drept background aliniata la stanga. Singura problema ar fi in cazul in care celula are text ce depaseste 20px length, caz in care poza face stretch pe verticala si se deformeaza.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1