Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Set de caractere
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
MasterPhoton

Data înscrierii: 06/Mar/2003

Trimis: Joi Dec 09, 2004 7:40 pm    Titlul subiectului: Set de caractere  

Salut.
Mare problema:
trebuie sa fac o aplicatie folosibila de foarte multe nationalitati (europene + chinezi, japonezi). Cum fac baza de date astfel incat userii sa poata folosi toate caracterele lor?
Am inteles ca "Utf8 Unicode" ar contine toate caracterele, insa am incercat sa folosesc in MySQL query-uri si imi da o eroare legata de "collation" (atunci cand incerc sa gasesc - de exemplu - userul 'Ionuț' in baza de date.)
Cum ar trebui sa definesc baza de date ca sa functioneze in aceste conditii?
VA MULTUMESC !
=-=-=-=
Later edit:
MySQL 4.1.7, phpMyAdmin 2.6.0-pl3, Apache 1.3, php 4
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Dec 09, 2004 9:17 pm    Titlul subiectului:  

Pe un tabel creat cu urmatoarea comanda imi merg caracterele romanesti
(ex.ȘĂPÎ .etc)
an style="color: #000000"><?php CREATE TABLE IF NOT EXISTS `gallery_images` (   `g_img_id` int(11) NOT NULL auto_increment,   `g_img_desc` text character set utf8 collate utf8_romanian_ci NOT NULL,   `g_img_keywords` text character set utf8 collate utf8_romanian_ci NOT NULL,   `g_img_title` varchar(255) character set utf8 collate utf8_romanian_ci NOT NULL default '',   PRIMARY KEY  (`g_img_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1; 

Apropo, unde ai gasit hosting cu mysql4.1?

// later:
Acum am vazut ca ai php4, din cate stiu NU EXISTA SUPORT PTR. PHP4 in MYSQL 4.1!!!
Poti sa iti downgradezi serveru de mysql la 4.0.xx sau upgrade la php 5
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1