Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Back si determinarea rezolutiei pe Mozilla
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
LAurenZIO_4U

Data înscrierii: 04/Noi/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Lun Dec 06, 2004 1:40 pm    Titlul subiectului: Back si determinarea rezolutiei pe Mozilla  

Salutare,

1. vrea o pagina care atunci cand se incarca se te duca automat in pagina in care ai venit. Mai concret atunci cand se incarca pagina sa se faca redirectare catre cea anterioara (care poate fi orice pagina de pe net).
Eu ma gandeam la ceva de genul:

<javascript>
function go(){
window.back();
}

</script>
<body onload="go()">
...............
Dar nu merge ! Ceva solutii?

2. Cum de trermin pe Mozzilla, Netscape, etc rezolutia?
Cu "screen.width" imi arata tot 1024 chiar daca sunt pe 800x600 :lol:
Merge doar in IE varianta de sus.

screen.width
Sus  
Tudy

Data înscrierii: 22/Sep/2004
Locație: Cluj-Napoca, Romania

Trimis: Lun Dec 06, 2004 4:36 pm    Titlul subiectului: Re: Back si determinarea rezolutiei pe Mozilla  

LAurenZIO_4U a scris: Salutare,

2. Cum de trermin pe Mozzilla, Netscape, etc rezolutia?
Cu "screen.width" imi arata tot 1024 chiar daca sunt pe 800x600 :lol:
Merge doar in IE varianta de sus.

Wow. As fi interesat si eu de chestia asta. Nu stie nimeni ? Deci, sa-ti arate chiar daca esti pe 800*600 , tot de marimea lu' 1024*768 ??? Nu-nteleg exact dar si eu am probleme cu rezolutia si browserele ... :(
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Dec 06, 2004 9:45 pm    Titlul subiectului: Re: Back si determinarea rezolutiei pe Mozilla  

Tudy a scris:
Wow. As fi interesat si eu de chestia asta. Nu stie nimeni ? Deci, sa-ti arate chiar daca esti pe 800*600 , tot de marimea lu' 1024*768 ??? Nu-nteleg exact dar si eu am probleme cu rezolutia si browserele ... :(

Ce vrei tu se poate face in 2 feluri si anume
1. creezi cate un template pentru fiecare rezolutie si afisezi paginile cu template-ul respectiv in functie de ce rezolutie detectezi
2. creezi un singur template dar care sa aiba dimensiunile tableleor si ferestrelor in procente nu cu tablele fixe si se redimensioneaza automat pentru fiecare rezolutie

In ce priveste treaba cu detectarea rezolutiei, asta tine de java si de tehnologia client side si nu sunt asa de priceput pe partea de client, dar cred ca a mai fost discutata chestia asta pe la inceputul anului daca imi aduc bine aminte, probabil cu un search in forum gasesti ce te intereseaza...
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mar Dec 07, 2004 10:07 am    Titlul subiectului:  

Sau, a treia solutie este sa ai dimensiuni fixe, optimizate pentru 800x600. Asta inseamna o latime (width) de 750px, iar daca vrei sa intre toata pagina in fereastra browserului, o inaltime (height) de ~420px (in functie de cate toolbar-uri ai, dimensiunea butoanelor de navigare din browser etc.)

E naspa cand intri pe un site si e facut tre' sa dai scroll la stanga-dreapta! Scroll sus-jos e ok...
Sus  
LAurenZIO_4U

Trimis: Mar Dec 07, 2004 10:49 am    Titlul subiectului:  

Ok, problema 2 se rezolva asa:
if(document.body.clientWidth>=1000) ....
Dar cum ramane cu problema 1 :?:
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Mar Dec 07, 2004 11:48 am    Titlul subiectului:  

Pentru determinarea rezolutiei, indiferent ca este Opera, Mozila, IE... se foloseste:

Cod:
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
var rezolutie=screen.width+'x'+screen.height;
document.write(rezolutie);
//-->
</script>

Iar pentru "prima problema" fii atent la codul urmator:

Cod:
<!--
var referinta = document.referrer;
if(referinta!=''){
window.location.href=referinta;
}
else{
document.write('S-a intrat direct');
}
//-->
</script>

Spune-mi daca merge pentru ca eu nu le-am testat.
Sus  
eyecon

Data înscrierii: 05/Noi/2002

Trimis: Mie Dec 08, 2004 3:23 pm    Titlul subiectului:  

BOO> sunt curios ce faci daca dimensiunea ferestrei nu este aceeasi cu cea a ecranului. In general continutul din interiorul fesretrelor de navigare este mai mic ca cel al ecranului
Sus  
boo

Data înscrierii: 24/Mar/2004
Locație: Ploiesti

Trimis: Mie Dec 08, 2004 5:29 pm    Titlul subiectului:  

eyecon a scris: BOO> sunt curios ce faci daca dimensiunea ferestrei nu este aceeasi cu cea a ecranului. In general continutul din interiorul fesretrelor de navigare este mai mic ca cel al ecranului

screen.width si screen.height intoarce "dimensiunea ecranului" deci indiferent ca fereasta este minimalizata tot va intoarce rezolutia folosita (1024x768, 800x600...). Incearca codul ala si ai sa vezi.

Pentru ceea ce spui tu se foloseste window.innerWidth si window.innerHeight (pentru mozilla, opera) si document.body.offsetWidth respectiv document.body.offsetHeight (IE).
Sus  
eyecon

Data înscrierii: 05/Noi/2002

Trimis: Mie Dec 08, 2004 6:27 pm    Titlul subiectului:  

Multumesc ca mi-ai aratat. Am incercat codul si ai dreptate. Asa face.

Problema pusa de mine este ca nu ai ce face cu rezolutia ecranului. Plus discutia din acest subiect nu este relevanta pentru ca detectia dimensiunii paginii nu este necesara daca cunosti html si css. Plus java script trebuie sa fie crossbrowser si daca nici html nu se stie de unde java script.

Trebuie sa multumesc iar lui boo pentru informatiile ce m-au luminat.
Sus  
LAurenZIO_4U

Trimis: Mar Ian 04, 2005 10:41 am    Titlul subiectului:  

Boo codul atu pt rezolutie NU MERGE ! Pe Firefox, poti testa (Firefox 1.0), pe 800x600 tot 1024x768 afiseaza :(
Merge insa pe Netscape si IE.
Sus  
LAurenZIO_4U

Trimis: Mar Ian 04, 2005 11:08 am    Titlul subiectului:  

Gata am gasit o mretoda sigura :)

<!--
var rezolutie=screen.availWidth +'x'+screen.availHeight;
document.write(rezolutie);
//-->
</script>

Va afisa corect pe toate browserele (800x572) :wink:
Sus  
LAurenZIO_4U

Trimis: Mar Ian 04, 2005 11:22 am    Titlul subiectului:  

Sorry Boo, m-am primit, solutia ta merge si pe FireFox insa daca deschizi browserul pe 1024 si schimbi rezolutia "din mers" la 800x600 afiseaza tot 1024x768, doar IE isi da seama ca s-a schimbat rezolutia.
Cheers !
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> HTML/JavaScript/CSS
Pagina 1 din 1