Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Structura linkuri
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ShD

Data înscrierii: 19/Noi/2007
Locație: Iasi

Trimis: Lun Sep 15, 2008 3:49 pm    Titlul subiectului: Structura linkuri  

Salut,

Am si eu o mare problema. Intru cat am ceva timp liber m-am apucat sa imi fac si eu pagina ca ete na sunt si eu devel cica.

Problema la mine(obsesie de fapt) este ca linkul trebuie sa insemne ceva pentru utilizator si nu ar trebui sa contina chestii irelevante. Spre exemplu link.com/3_Stire_de_test contine idul care e irelevant asa ca am renuntat la el si am ramas doar pe title.

Dar am dat de o mica problema: La un titlu precum link.com/firma_x_angajeaza care sunt sanse sa se repete ce fac? Dati va rog niste idei ca e agasanta problema :)

Mersi
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Sep 15, 2008 4:35 pm    Titlul subiectului:  

solutii

1. ti linkurile in baza de date de forma
id - titlu - link - continutul pagini - etc

si cand e sa introduci continut nou verifici daca nu e deja salvat acel link in bd

2. creezi pagini separate sau cum vrei tu si ai grija sa le rescrii adresele din htaccess prin rewrite mode (si pui paginile in directoare separate si astfel nu poti avea 2 pagini cu acelasi nume in acelasi director)
Sus  
ShD

Data înscrierii: 19/Noi/2007
Locație: Iasi

Trimis: Lun Sep 15, 2008 4:42 pm    Titlul subiectului:  

la 1. nu prea am ce face cu linkul in db ca am titlul care se randeaza in link si stiu daca exisat deja viitorul link.

2. vreau sa fie linkuri naturale fara mod_rewrite :)

Eu ma refer la o structura de link, un parametru distinctiv care sa nu streseze utilizatorul( sunt inca un dubii pentru un format like an/luna/titlu)

Mersic oricum, m-am exprimat si eu prost
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Sep 18, 2008 11:31 pm    Titlul subiectului:  

se face cautare in bd dupa dupa linkul generat (linkul e de cele mai multe ori titlul cu caracterele mai ciudate inlaturate)
daca exista pui un 2 la sfarsit sau depinde de cate sunt
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Sep 19, 2008 9:03 am    Titlul subiectului: Re: Structura linkuri  

ShD a scris: Dar am dat de o mica problema: La un titlu precum link.com/firma_x_angajeaza care sunt sanse sa se repete ce fac?

O mica paranteza offtopic: iti recomand sa folosesti link-uri de forma link.com/firma-x-angajeaza, nu /firma_x_angajeaza. Google o sa iti vada in primul caz 3 cuvinte diferite, dar in cel de-al doilea numai unul (underscore nu e considerat divider).
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Sep 19, 2008 10:10 am    Titlul subiectului: Re: Structura linkuri  

mihaitha a scris: O mica paranteza offtopic: iti recomand sa folosesti link-uri de forma link.com/firma-x-angajeaza, nu /firma_x_angajeaza. Google o sa iti vada in primul caz 3 cuvinte diferite, dar in cel de-al doilea numai unul (underscore nu e considerat divider).
O a doua paranteza: eu stiam ca merge si cu underscore ... sa fim seriosi, google nu este asa de retardat incat sa nu isi bage la filtre si liniuta si underscore.
Sunt dezbateri pe subiectul asta intre seo-isti dar diferentele intre cele doua sunt foarte mici sau inexistente.

Ce cuvant stii tu domnule mihaitha care are underscore ?
Atunci underscore poate fi folosit linistit ca divider.
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Vin Sep 19, 2008 11:23 am    Titlul subiectului:  

Singura chestie pertinenta pe care am auzit-o intre underscore si cratima e ca browserele fac line break (spre exemplu in body-ul unui email) cand vad cratima dar nu si cand vad underscore. Sincer n-am testat si nici nu imi mai aduc aminte, oricum, eu folosesc cratima, mi se pare mai elegant.
Sus  
beeuser

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Vin Sep 19, 2008 3:09 pm    Titlul subiectului:  

Ia uite aici ce stie google:

Cautati pe google: loc de munca cluj

si este un link pe pozitia a 7-a, cu underscore. vedeti ce ii cu bold.

www.lucrez.ro/locuri_de_munca_in_cluj_napoca.html

nu numai ca stie sa le separe, dar stie si plural.

si inca ceva, dati pe google: locurile de munca cluj

tot locuri de bolduit, se pare ca stie si articula substantive... deci cam stie
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Pagina 1 din 1