|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
IceReaven
Data înscrierii: 17/Dec/2007
|
| Trimis: Dum Sep 07, 2008 9:07 am Titlul subiectului: help i legatura cu o ecuatie |
|
|
fac un joc de trivia si nu reusesc sa fac o ecuatie calumea care sa imi genereze scorul. m'am chinuit cateva ore da' nu am reusit sa fac ceva care sa imi dea cam toate numerele, calumea...ma rog.
daca va pricepeti la asa ceva uitati datele:
4 variabile:
dificultatea (ia valori intre 0 si 6, setata de user)
hint (hint dat de trivia care ii dezvaluie o parte din raspuns. apar la 20, 40 si 60 secunde cam 25% 50% si 75% din raspuns, relativ, ia valori intre 1 si 4)
lungime (lungimea raspunsului, ia valori intre 1 si 20)
timpul (cat timp i'a luat unui user sa raspunda de cand s'a afisat intrebarea. ia valori intre 1 si 80)
la ce ajunsei eu dupa cateva ore de incercari... $score = floor( (70 - $s_time) * $s_difficulty * $s_length * 0.39 / (($s_time + $s_hints) / $s_difficulty * 1.3) );
si nu e deloc geniala:)
if u have any ideeas please post:D
p.s. incerc sa mentin scorurile intre 1 si 80 sau 100 , eventual cat mai mici, dar cat mai diversificate si mai coerente:D |
|
| Sus |
|
ShD
Data înscrierii: 19/Noi/2007
Locație: Iasi
|
| Trimis: Lun Sep 08, 2008 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu prea stiu cum ar trebui sa se calculeze codul. Posteaza si tu un pseudocod sau o algoritmica sa transformam totul in php. |
|
| Sus |
|
IceReaven
Data înscrierii: 17/Dec/2007
|
| Trimis: Lun Sep 08, 2008 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| e deja totul in php, ma rog mai putin ajaxul, toate variabile sunt in php si gasite, mie imi trb doar ecuatia:| |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Sep 08, 2008 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ecuatia ti-o stabilesti tu, in functie de ponderile care doresti sa le atribui fiecaruia din cele 4 elemente. |
|
| Sus |
|
ShD
Data înscrierii: 19/Noi/2007
Locație: Iasi
|
| Trimis: Lun Sep 08, 2008 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu imi mentin ideea ca nu stiu ce vrei sa faci acolo dar un hint ar fi sa incepi de la valorile maxime pentru fiecare variabila, si din maxime scazi in functie de valorile de la utilizatori.
Nu stiu cat de mult te ajuta dar pana ce nu ma prind cum se calculeaza scorul ceva mai acurat nu prea pot :) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|