Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Unde au disparut programatorii?
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Sep 05, 2008 11:33 am    Titlul subiectului: Unde au disparut programatorii?  

vectorialpx a scris: ...vad ca nu se imbulzeste nimeni si, chiar ma gandeam ca or sa fie 200 de CV-uri, cel putin [nu stiu, asa aveam eu impresia, ca sunt multi care cauta de munca] deci.... se pare ca mai am si eu sanse in industria asta :P

acum, ontopic: nu se doreste un Guru [master, ăl mai tare etc] in PHP... se doreste un programator mediu dar, care sa aiba habar ce este o pagina web si cum se face

mai stiu 2 firme cu aceeasi problema, lipsa de oameni...
Oare nu mai vrea nimeni din Bucuresti sa se angajeze ca programator/designer? Chiar si pe site-urile de joburi e cam lipsa de asa ceva... multe cereri si putini candidati... unde au fugit programatorii din Bucuresti?
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Sep 05, 2008 11:53 am    Titlul subiectului:  

Birkoff a scris: unde au fugit programatorii din Bucuresti? Intrebarea e 'unde au fugit programatorii din tara?' - si in Sibiu avem aceeasi problema :(
Sus  
szerky

Data înscrierii: 10/Iul/2008

Trimis: Vin Sep 05, 2008 11:56 am    Titlul subiectului:  

// ma bag si eu in discutie ... ( nu ma pot abtine ) :) .

vectorialpx a scris: ...vad ca nu se imbulzeste nimeni si, chiar ma gandeam ca or sa fie 200 de CV-uri, cel putin [nu stiu, asa aveam eu impresia, ca sunt multi care cauta de munca] deci.... se pare ca mai am si eu sanse in industria asta :P

Nici macar nu imi trecea prin minte ca un angajator in ziua de azi sa nu gaseasca programatori .. traiam cu impresia ca numarul "programatorilor" a inceput deja sa depaseasca oferta ... chiar ma gandeam ca o sa am concurenta serioasa peste 7-8 ani :) .

Pacat .. sper ca pana la urma o sa primesti si ceva CV`uri amuzante de la "meseriasi" sau studneti care cer 2 mii euro / luna si nu prea situ nimic si pe care o sa le imparti si cu noi pe blogul tau >:) .

vectorialpx a scris:
acum, ontopic: nu se doreste un Guru [master, ăl mai tare etc] in PHP... se doreste un programator mediu dar, care sa aiba habar ce este o pagina web si cum se face

Cerintele nu mi se par deloc de expert si chiar putin sub mediu . Cred ca un programator poate invata in 2 ani ceea ce ai cerut tu :) .. unele de la "avantaje" tin mai mult de bun simt adica un CSRF/XSRF , un XSS ... e ca si cum ai face o masina iar dupa 10 km cu ea clientul sa intre in stalp or sa ii cada rotile .

Intr`un fel , sa fiu sincer , sa stii ca m-a bucurat postul tau .. faptul ca pot avea si eu un viitor decent :) ... uhhh , oare s au retras "programatorii" ?

Birkoff a scris:
mai stiu 2 firme cu aceeasi problema, lipsa de oameni...
Oare nu mai vrea nimeni din Bucuresti sa se angajeze ca programator/designer? Chiar si pe site-urile de joburi e cam lipsa de asa ceva... multe cereri si putini candidati... unde au fugit programatorii din Bucuresti?

Mie inca nu prea imi vine sa cred ceea ce aud .. lipsa de programatori . E o zi buna cel putin pentru mine :D .
De fugit is multe de zis Birkoff .. insa aici incepe deja celebra problema cu "viata in Romania" . Cel putin eu ieri cand am iesit pe afara sa ma relaxez , ma plimbam pe strazi iar in 1 din 5 masini se ascultau alde Guta ... plus o gramada de frezati cu tepi prin cap si paru vopsit ... sa vezi zilnic asta , incepi sa te saturi :) .

Muhaha , nici acum nu imi vine sa cred ca e deficit de programatori >:) .

Or fi in vacanta "instalatorii de windoze" si "designerii de templateuri furate" :D .

LE

mihaitha a scris: Birkoff a scris: unde au fugit programatorii din Bucuresti? Intrebarea e 'unde au fugit programatorii din tara?' - si in Sibiu avem aceeasi problema :(

noh , zi mi ca glumesti :D . Incep sa cred ca sunt paranoic ... pana in ziua de azi sunteti singurii de la care aud ca e deficit de programatori ... mereu aveam impresia ca sunt foarte multi .
Sus  
azzuro

Data înscrierii: 05/Iul/2005

Trimis: Vin Sep 05, 2008 12:49 pm    Titlul subiectului:  

E criza de programatori buni.Stii de cand ma chinui sa gasesc un om cat de cat bun, care sa ma ajute la niste proiecte. Sa stie ce e aia o clasa. De 3 luni de zile.
Sus  
Birkoff

Trimis: Vin Sep 05, 2008 12:55 pm    Titlul subiectului:  

azzuro a scris: E criza de programatori buni.Stii de cand ma chinui sa gasesc un om cat de cat bun, care sa ma ajute la niste proiecte. Sa stie ce e aia o clasa. De 3 luni de zile.

idem...
la fosta firma unde lucram acum 4 luni inca imi mai cauta inlocuitor... la firma actuala mai cautam inca 3 programatori si nu gasim... tot ce gasim sunt incepatori care vor salarii de team manager...
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Vin Sep 05, 2008 1:54 pm    Titlul subiectului:  

e nasol ca au ajuns "programatori" toti ciumpalacii fara ocupatie si orice firma filtreaza cat poate de bine angajatii. Am lucrat de curand dupa o "firma" [nu stiu de ce-si zice astfel] si m-am luat cu mainile de cap (layout-uri taiate de Photoshop, baze de date proiectate like sh*t si altele)

Unde au plecat programatorii adevarati?..
Well... zicea mihaita (pe la mine prin blog, parca): sunt cam putini si, adevarul asta e. Nu consider programator un om care are țâșpe diplome dar... un programator trebuie sa stie programare, cam atat.

szerky a scris: Mie inca nu prea imi vine sa cred ceea ce aud .. lipsa de programatori . E o zi buna cel putin pentru mine Well... programatorii au de lucru la firme bune, asta e problema. Un programator nu sta sa o arda aiurea: ori e freelancer ori e deja agatat undeva

Citat: Muhaha , nici acum nu imi vine sa cred ca e deficit de programatori sa inteleg ca te bucuri pentru ca a scazut concurenta sau ce?! :) n-are rost... asa a fost in Romania pana acum, cel putin - sunt putini care pot sa se numeasca concurenti pentru ca trebuie sa lucrezi bine [de calitate] si pe bani rezonabili... avand in vedere faptul ca o firma mica-medie nu ar da nici 300E pe un site - din care 300E se plateste teoretic: programator, designer, manager, taxe + ce ia firma si, ca programator, te alegi cu 10-15 EUR dupa o saptamana de munca si, e cam nasol. Dar... asta e, mergem inainte.

Sper sa nu vina din spate "concurenta" care scrie <div id=id-ul meu>cod valid</div> :D
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:26 pm    Titlul subiectului:  

Sa fim seriosi, daca esti programator bun tot nu o sa fii platit cat trebuie.

Si chiar daca o sa fii platit, munca o sa fie enorma. Poti sa scoti aceleasi sume de bani facand freelancing, adica dormind toata ziua si umbland prin casa in boxeri.

Ca programator "guru" nu e rentabil sa lucrezi pe 1500-2000 de euro lunar, 8-9 ore pe zi, program fix, pentru altcineva, cand ai optiunea sa iti afisezi un portofoliu si sa-ti gasesti 2-3 clienti cu proiecte a cate 500-700 euro fiecare, la care clar lucrezi de 3 ori mai putin decat ai lucra la o firma.

Deci in opinia mea acolo s-au dus programatorii ... acasa.

Mai exista si o discutie despre plictiseala programatorilor ... in fond ca programator faci cam aceleasi chestii in fiecare zi. Eu sincer o sa ma angajez ca manager sau ceva, ca mi se pare mai usor sa dau telefoane si sa am grija ca altii sa lucreze, decat sa stau eu sa lucrez. Si se plateste si mai bine.
Sus  
szerky

Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:44 pm    Titlul subiectului:  

Nu ma bucur neaparat ca a scazut concurenta pentru ca acolo unde este concurenta mare este si ambitie&performanta/calitate :) . Ma bucur doar ca a scazut numarul de indivizi pe postul de programator adica cei care nu fac fata au plecat si au ramas doar cei buni cu care poti concura :) .

Despre programatorii romani adevarati , parerea mea este ca ori sunt pe la Microsoft,Google,BitDefender,GeCad,Adobe or si-au deschis propria firma or inca sunt studenti sau freelanceri . Nu stiu de ce insa pentru mine programatorul adevarat tin sa cred ca este o persoana care are cunostintele necesare incat sa inteleaga perfect cum functionaeza un limbaj de scripting si unul de programare si eventual sa fie in stare sa scrie un compilator "daca ii se pune pata" . Eu de exemplu m-am uitat peste o carte de PHP Internals scrisa de Sarah Golemon si practic priveam in stele .. nu intelegeam nimic :)) .

Singurul lucru care ma deranjeaza in IT este ca cel putin momentan au acces cam toti . Ti-am zis de tipul acela care iesise de la Jilava si vroia sa invete PHP . Nu ar fi ceva rau in asta insa stau si ma gandesc ... ma duc cu o fata la un suc sau cand propriul copil va fi nevoit sa spuna la scoala meseria parintilor si va zice programator . Iar apoi sa sara si X si Y "si tata a fost cizmar si acum e programator" . Sau cu fata la un suc "si eu am un vecin fost puscarias care acum e programator" ...

Un alt exemplu , stiu un fost coleg de clasa care s-a transferat la Timisoara deoarece tatal sau obtinuse un job de betonier pe un santier ... castiga 800 E pe luna plus cazare gratuita .

Ma gandesc cum de merita o persoana fara facultate si care nu e supusa la stres ca un programator sa ia un asemenea salariu ... adica cam cat ia un programator .

Cat despre <div class/id="x">... sa sti ca am vazut la multi ca au renuntat la Tabele :) . Photoshop chiar iti permite sa exporti layoutul in XHMTL&CSS Valid :P .

Vorbeam recent cu un prieten student la facultatea de informatica din Iasi si din vorba l-am intrebat si de fete daca sunt .. am fost uimit sa aflu ca sunt si fete "viitoare programatoare" insa spre bucuria mea cica se bazau pe colegi :)) .

Ma gandesc ce rost are ca o fata sa faca o astfel de facultate daca nu e in stare sa o treaca singura ...

A avut careva dintre voi vreo colega programatoare ? :) Sau a lucrat vreodata cu o femeie programatoare ?
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Vin Sep 05, 2008 3:00 pm    Titlul subiectului:  

Am avut eu cateva la interviu. Una dintre ele, de vreo 21 de ani, terminase Politehica cu 10 pe linie si avusese un internship de un an la Siemens in Germania. A aparut si prin ziare fata. Celelalte doua... nu le-am cunoscut suficient de bine dar nu avea o asemenea carte de vizita.

szerky, cred ca ai cateva pareri preconcepute.

Cod:
Singurul lucru care ma deranjeaza in IT este ca cel putin momentan au acces cam toti.

Nu vad unde ar fi problema. Cine crezi tu ca ar trebui sa aiba acces?
Sus  
Birkoff

Trimis: Vin Sep 05, 2008 3:26 pm    Titlul subiectului:  

szerky a scris:
A avut careva dintre voi vreo colega programatoare ? :) Sau a lucrat vreodata cu o femeie programatoare ?

Eu, si pot sa spun ca sunt ok, am colege programatoare si pe felia lor stiu tot ce trebuie, avem chiar si pe aici prin forum 3 programatoare (3 stiu eu) si par sa se descurce...
De obicei fetele sunt mai mult pe css, layout si chestii de imagine... baietii se baga mai mult pe coding... dar nu e o regula, e doar ce am observat eu...

Am o prietena buna care aici in ro era administrator de sitem la o firma mica... s-a mutat in canada si acolo e administrator de sistem la o firma cu peste 3000 de calculatoare doar in sediul unde lucreaza ea... si e foarte desteapta, stie multe pe felia ei...
Sus  
Quber

Data înscrierii: 27/Iun/2006
Locație: localhost

Trimis: Vin Sep 05, 2008 4:08 pm    Titlul subiectului:  

szerky a scris:
Cat despre <div class/id="x">... sa sti ca am vazut la multi ca au renuntat la Tabele :) . Photoshop chiar iti permite sa exporti layoutul in XHMTL&CSS Valid :P .

Chiar eram curios sa vad cum Photoshop asta face, am intrat si am cautat, dar din pacate nu am gasit, unde el asta face. :( poate ma ajuti sa vad si eu cit de valid e pe css..?

Multumesc!
Sus  
szerky

Trimis: Vin Sep 05, 2008 5:08 pm    Titlul subiectului:  

Quber a scris: szerky a scris:

Chiar eram curios sa vad cum Photoshop asta face, am intrat si am cautat, dar din pacate nu am gasit, unde el asta face. :( poate ma ajuti sa vad si eu cit de valid e pe css..?

Multumesc!

Imi era greu sa iti arat in screenshoturi cum sa il setezi .. asa am filmat vreo 40 de secunde :) .

Cine e interesat de "cum sa exporti un layout PSD in XHTML&CSS" poate vedea la : http://www.speedyshare.com/518293707.html

Amenthes : mi se pare ca se obtin prea usor diplomele de "programatori" cele din facultati , ti-am zis mai sus despre acele persoane . Pe scurt ma deranjeaza acele persoane care fac astfel de facultati manate de parinti sau pur si simplu efectul turmei or ca au vazut in ziar ca este un domeniu profitabil . Nu cred ca o astfel de persoana va putea sa aduca ceva de calitate in IT ... ramane sa ma conving :P
Sus  
ShD

Data înscrierii: 19/Noi/2007
Locație: Iasi

Trimis: Lun Sep 08, 2008 2:51 pm    Titlul subiectului:  

Nu au disparut programatorii ca breed au disparut cei pe php in general dat fiind faptul ca se considera ca php e piece of cake si nu se incurajeaza deloc orientarea pe acest limbaj.

Exemplu pe care ma bazez este acela ca cel putin la info in Iasi nici nu se aminteste de php decat asa tangential cum ca ar exista si ca se pot face niste lucruri dar ASP rules, dat fiind investitiile microsoft si logic, interesele unor companii din Iasi.

Subscriu si la ce zicea Piry. Dupa 3 ani de php si desi nu tocmai guru in php (mai am multe de invatat si sunt constient de asta) salariul nu este tocmai captivant ba chiar mai fac de 2 ori pe atat "overtime" din mici proiecte.
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Lun Sep 08, 2008 4:09 pm    Titlul subiectului:  

sincer, salarii captivante in Romania nu au decat parlamentarii si birocratii... in rest, mai rar. De ce? pentru ca, asa cum am scris mai sus, firma trebuie sa isi scoata profit ca sa te plateasca pe tine si, pentru ca statul ii ia mai bine de 50% din bani, la tine ajung tot injumatatiti ;)

in alte parti programatorii sunt ceva mai respectati tocmai pentru ca se incurajeaza dezvoltarea si impozitele se pun cu cap. La noi ar fi in stare sa-ti puna impozit si pe praful de pe monitor :?
Sus  
ShD

Data înscrierii: 19/Noi/2007
Locație: Iasi

Trimis: Lun Sep 08, 2008 4:57 pm    Titlul subiectului:  

Daca pun impozit pe praf I am screwed :(
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2