Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

intrebare despre socket-uri
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Vhaerun

Data înscrierii: 05/Sep/2008

Trimis: Vin Sep 05, 2008 11:03 am    Titlul subiectului: intrebare despre socket-uri  

Salut !

Sunt nou aici , si as avea si eu o problema . Am avut de facut niste scripturi in php care sa comunice cu o aplicatie C++ . Treaba sta in felul urmator :
- aplicatia C++ asculta pe un port ( la care trebuie sa se conecteze scriptul php )
- aplicatia in C++ are pe ecran niste meniuri , ce contin butoane , imagini , label-uri , etc .
- cand deschid browserul la o anumita pagina de pe serverul web , scriptul se conecteaza la aplicatia C++ prin socket-uri , de unde primeste o structura XML .
- in structura XML sunt toate componentele din meniu , cu toate proprietatile lor .
- de fiecare data cand vreau sa efectuez vreo operatie asupra unei componente de pe ecran , trebuie sa ma conectez din nou la aplicatia C++

Problema mea e urmatoarea : daca din C++ nu inchid socket-ul ( dupa ce i-am trimis structura XML ) , atunci pagina nu se va incarca complet ( va ramane cu "waiting for localhost" ) .

Intrebarea mea este : cum as putea face sa am o conexiune permanenta la aplicatia C++ , si sa mi se si incarce paginile in browser ?

PS : mentionez ca am apelat flush,ob_flush() din php asupra datelor trimise prin socket-ul php , si flush pe socketul din aplicatia C++.

Orice pareri sunt apreciate .
Multumesc!
Sus  
Vhaerun

Trimis: Vin Sep 05, 2008 1:50 pm    Titlul subiectului:  

Cred ca as putea sa reformulez marea mea problema :

- daca realizez o conexiune printr-un socket , pot sa adaug socketul ca variabila de sesiune si sa se mentina ? ( de exemplu eu am creeat socketul intr-o pagina si vreau sa il accesez din alta )
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:00 pm    Titlul subiectului:  

cURL ai incercat ?
Sus  
Vhaerun

Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:30 pm    Titlul subiectului:  

cu ce ma ajuta curl , ca nu inteleg ?
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:36 pm    Titlul subiectului:  

te scapa de stresul cu sockets and stuff si face el direct conexiunea.
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:43 pm    Titlul subiectului:  

Vhaerun, n-ai cum sa mentii o conexiune permanenta intre browser si aplicatia ta C++. Poti insa, folosind Ajax, sa faci request-uri periodice din browser catre scriptul tau PHP, care la randul lui se conecteaza la aplicatia C++ si returneaza browser-ului meniul respectiv, prelucrat sau nu. Tehnologia asta se numeste Comet si e folosita, spre exemplu, de catre meebo.com. O alta varianta ar putea fi Flash dar aici nu sunt asa sigur cum si ce pentru ca nu am folosit, doar am citit la un moment dat ceva.
Sus  
Vhaerun

Trimis: Vin Sep 05, 2008 3:31 pm    Titlul subiectului:  

momentan am implementat cu cate o conexiune noua la fiecare operatie , dar nu is foarte fericit de solutie .

a folosit cineva pfsockopen ?
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Cod PHP
Pagina 1 din 1