|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Vhaerun
Data înscrierii: 05/Sep/2008
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 11:03 am Titlul subiectului: intrebare despre socket-uri |
|
|
Salut !
Sunt nou aici , si as avea si eu o problema . Am avut de facut niste scripturi in php care sa comunice cu o aplicatie C++ . Treaba sta in felul urmator :
- aplicatia C++ asculta pe un port ( la care trebuie sa se conecteze scriptul php )
- aplicatia in C++ are pe ecran niste meniuri , ce contin butoane , imagini , label-uri , etc .
- cand deschid browserul la o anumita pagina de pe serverul web , scriptul se conecteaza la aplicatia C++ prin socket-uri , de unde primeste o structura XML .
- in structura XML sunt toate componentele din meniu , cu toate proprietatile lor .
- de fiecare data cand vreau sa efectuez vreo operatie asupra unei componente de pe ecran , trebuie sa ma conectez din nou la aplicatia C++
Problema mea e urmatoarea : daca din C++ nu inchid socket-ul ( dupa ce i-am trimis structura XML ) , atunci pagina nu se va incarca complet ( va ramane cu "waiting for localhost" ) .
Intrebarea mea este : cum as putea face sa am o conexiune permanenta la aplicatia C++ , si sa mi se si incarce paginile in browser ?
PS : mentionez ca am apelat flush,ob_flush() din php asupra datelor trimise prin socket-ul php , si flush pe socketul din aplicatia C++.
Orice pareri sunt apreciate .
Multumesc! |
|
| Sus |
|
Vhaerun
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca as putea sa reformulez marea mea problema :
- daca realizez o conexiune printr-un socket , pot sa adaug socketul ca variabila de sesiune si sa se mentina ? ( de exemplu eu am creeat socketul intr-o pagina si vreau sa il accesez din alta ) |
|
| Sus |
|
punctweb
Data înscrierii: 24/Mar/2004
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cURL ai incercat ? |
|
| Sus |
|
Vhaerun
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cu ce ma ajuta curl , ca nu inteleg ? |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| te scapa de stresul cu sockets and stuff si face el direct conexiunea. |
|
| Sus |
|
Amenthes
Data înscrierii: 12/Dec/2005
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 2:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Vhaerun, n-ai cum sa mentii o conexiune permanenta intre browser si aplicatia ta C++. Poti insa, folosind Ajax, sa faci request-uri periodice din browser catre scriptul tau PHP, care la randul lui se conecteaza la aplicatia C++ si returneaza browser-ului meniul respectiv, prelucrat sau nu. Tehnologia asta se numeste Comet si e folosita, spre exemplu, de catre meebo.com. O alta varianta ar putea fi Flash dar aici nu sunt asa sigur cum si ce pentru ca nu am folosit, doar am citit la un moment dat ceva. |
|
| Sus |
|
Vhaerun
|
| Trimis: Vin Sep 05, 2008 3:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
momentan am implementat cu cate o conexiune noua la fiecare operatie , dar nu is foarte fericit de solutie .
a folosit cineva pfsockopen ? |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|