| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Mar Sep 02, 2008 10:01 am Titlul subiectului: probleme cu ceva expresii regulate [rezolvat] |
|
|
niciodata n-am stiut si, mereu zic ca ma apuc sa invat..
am de luat [furat, cum vreti sa-i ziceti] niste articole care sunt formatate ceva de genul:
<a name='un_numar'></a> {ARTICOL} <a name='alt_numar'></a>
am incercat ceva de genul
preg_match_all("/<a name='(.*)'><\/a>(.*)<a name='(.*)'><\/a>/U", $get_content_page, $articole);
si, imi da un array gol... un pic de help? :) |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mar Sep 02, 2008 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
foloseste un regex coach, ia un programel dasta free de pe google si pui intr-o fereastra stringul si in cealalta faci combinatii pana ti se coloreaza exact portiunea din string de care ai nevoie si combinatia aia e sintaxa de care ai nevoie...
cat despre reguli ai aici o mica descriere de cum se folosesc |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Mar Sep 02, 2008 1:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa ce m-am chinuit 3 ore mi-a zis ca de fapt baza de date nu e pierduta si, o sa ni se dea sql-ul deci... solved! 8O
Birkoff, nu am folosit niciodata un regex coach dar tocmai am gasit unul acum si, o sa incep sa ma joc. Si tutorialul e ok insa bazele le mai stiu si eu dar... daca intalnesc o problema... ma omoara practica :) Multam! |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Mar Sep 02, 2008 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Muta-l si tu la PHP Avansat pentru ca regex nu e ceva ce tine de incepatori.
Parerea mea. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Mie Sep 10, 2008 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| recomandati-mi si mie un regex coach, in afara de http://www.softpedia.com/get/Others/Home-Education/The-Regex-Coach.shtml pentru ca nu stiu sa-l folosesc sau nu merge :) |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Sep 10, 2008 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.softpedia.com/get/Others/Home-Education/The-Regex-Coach.shtml
si aici un tutorial de cum se foloseste
http://www.weitz.de/regex-coach/tutorial1.html |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Mie Sep 10, 2008 3:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
revin
<td width='150' valign=top align='left' ><b>(.*)<\/b><\/td>?????<td><div align='justify'>(.*)<\/div><\/a><\/td>
ce e in loc de ????? ca sa primesc si eu (.*)-urile
deci, daca pun <td width='150' valign=top align='left' ><b>(.*)<\/b><\/td>
sau <td><div align='justify'>(.*)<\/div><\/a><\/td> e totul ok. Daca incerc sa le unesc nu mai merg. Deci, cum se unesc [eu am pus .* pentru ca stiu ca reprezinta ORICE - acolo sunt niste spatii, tab-uri, \n-uri etc] |
|
| Sus |
|
Amenthes
Data înscrierii: 12/Dec/2005
|
| Trimis: Mie Sep 10, 2008 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Daca ai putea reduce toata problema ta la un scurt test-case ar fi perfect si probabil ai primi mult mai mult ajutor. Sunt prea multe chestii care ma impiedica (pe mine) sa incerc macar sa dau un raspuns. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Joi Sep 11, 2008 10:28 am Titlul subiectului: |
|
|
poate nu ai inteles ideea (e simpla explicatia, problema e mai complicata - pentru mine)...
deci, trebuie sa iau dintro pagina care are structura [care ma intereseaza] de genul:
<td width='150' valign=top align='left' ><b>[continut_care_ma_intereseaza_titlu]</b></td>
[continut care nu ma intereseaza_cu_spatii_and_sh*t]
<td><div align='justify'>[continut_care_ma_intereseaza_content]</div></a></td>
acum, am impartit in 2 reg_exp-ul si, cand iau titlul e OK asa:
preg_match_all("/<td width='150' valign=top align='left' ><b>(.*)<\/b><\/td>/U", $get_content, $matches);
cand iau content-ul, e ok asa:
preg_match_all("/<td><div align='justify'>(.*)<\/div><\/a><\/td>/U", $get_content, $matches);
dar, daca vreau sa le iau impreuna nu merge... si am incercat sa iau [continut care nu ma intereseaza_cu_spatii_and_sh*t] in alta variabila, pe care s-o ignor... adica asa:
preg_match_all("/<td width='150' valign=top align='left' ><b>(.*)<\/b><\/td>(.*)<td><div align='justify'>(.*)<\/div><\/a><\/td>/U", $get_content, $matches);
acum, nu pot sa ma bazez pe asocierea celor doua array-uri [titlu and content] pentru ca se decaleaza la un moment dar si ajung sa asociez unui titlu un alt content
sper ca m-am facut inteles... |
|
| Sus |
|
vectorialpx
|
| Trimis: Joi Sep 11, 2008 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
rezolvat de piry [10x!]
preg_match_all("/<td width='150' valign=top align='left' ><b>(.*)<\/b><\/td>(.*)<td><div align='justify'>(.*)<\/div><\/a><\/td>/miUs", $get_content, $matches);
adica, lipsea /miUs de la final... eu am pus doar /U |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|