|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Amenthes
Data înscrierii: 12/Dec/2005
|
| Trimis: Sâm Aug 30, 2008 3:04 pm Titlul subiectului: Propunere noua: concurs de umflat muschii |
|
|
Am de ceva timp o idee pe care m-am hotarat sa o expun in urma acestui thread.
Intr-un alt topic pe aici, szerky propunea sa facem noi un forum de la temelie. vectorialpx replica ca nu prea avem timp, dar... daca pentru proiecte mari, care necestia lucrul in echipa nu avem timp, poate avem timp pentru niste concursuri saptamanale de programare, in diferite limbaje. Asta ca se ne umflam muschii si la ceva util in afara de topic-uri certarete.
Nu stiu daca ar trebui sa fie castigatori in urma concursurilor, ci ma gandesc ca mai degraba se vor forma aprecieri individuale fata ce ceilalti competitori, iar daca ar fi vorba de vot deja avem implementata functionalitatea asta. Apoi, unele din bucatile de cod ar putea ajunge intr-o sectiune de download a forum-ului la care sa trimitem viitori utilizatori in cautare de X functionalitate sau exemple. Pot fi si teme de genul "code golf" (cine scrie cel mai putin cod pentru o anumita functionalitate) sau obfuscare de cod.
Concurs de articole si tutoriale ar fi iar o chestie utila dupa parerea mea, sunt destui incepatori care nu stiu sa lucreze cu array-uri multidimensionale (spre exemplu) sau care le cer in romana.
Probabil ar trebui sa fac eu primul pas, daca tot am venit cu ideea asta, si sa propun o tema de concurs, insa sunt curios ce parere aveti. |
|
| Sus |
|
bash
Data înscrierii: 21/Aug/2008
|
| Trimis: Sâm Aug 30, 2008 9:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Man e buna ideea , dar fiind forum de php sa ramana tot php, dar poti face altceva de exemplu :un user nu a inteles ce e ala un array ,sau un pointer,vector etc , faci un subiect nou in care explici notiunile de baza ale programarii pe masura ce apar cereri de acest gen , sau daca tu observi ca mai multe persoane nu si-au insusit o anumita notiune.De exemplu o metoda f uzitata e DIVIDE ET IMPERA, una din metodele pe care o folosesc si eu si care consta in impartirea pe module a unui program , sau fiind vorba de baze de date ,notiuni elementare ca:triggere,functii,tuple , etc.Succes |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Dum Aug 31, 2008 9:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca un user nu a inteles ce e ala array, sa mai citeasca o data ... sunt multe locuri in care este explicat termenul de vector, deci nu vad de ce sa rescriem din nou tot.
Nu vad de ce sa rescriem din nou tot forumul.
Ma voi n-aveti ceva mai bun de facut cu timpul liber ? |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Lun Sep 01, 2008 9:37 am Titlul subiectului: |
|
|
| bash a scris: De exemplu o metoda f uzitata e DIVIDE ET IMPERA, una din metodele pe care o folosesc si eu si care consta in impartirea pe module a unui program Ai auzit si tu un termen si te-ai facut inventator. Habar n-ai ce e aia DeI! Fa o facultate de automatica sau calculatoare si vei vedea, pana atunci nu te mai da cu parerea ca devii tot mai penal. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|