|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
norbi00
Data înscrierii: 10/Apr/2007
|
| Trimis: Sâm Aug 30, 2008 7:54 am Titlul subiectului: Oboseala si Functia [REZOLVAT PANA LA URMA] |
|
|
Nb deci sa va explic am gasit un script php care sami detecteze Tara numai ca problema a aparrut la functia asta amarata pe care eu nu stiuy sal rezolv sami afiseze TARA cea draga ... :D
<?php
include('./config.inc.php');
function get_user_country() {
global $dbname, $dbuser, $dbpass, $dbhost, $fp, $dbselect;
$user_ip_address = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];//Gets user's IP Address
$user_ip_number = ip2long($user_ip_address);//Converts IP address to IP Number
$record_query = "SELECT * FROM `hcip2c` WHERE IP_FROM <= $user_ip_number AND IP_TO >= $user_ip_number;";
$record_array = mysql_query($record_query, $fp) or die(mysql_errno($fp).': Could not query database. '.mysql_error($fp));
mysql_close($fp) or die(mysql_errno($fp).': Could not disconnect from database. '.mysql_error($fp));
if (mysql_num_rows($record_array) == 0) {
$found = 0;
return $found;
}
while ($row = mysql_fetch_assoc($record_array)) {
$cc2 = $row['COUNTRY_CODE2'];
$cc3 = $row['COUNTRY_CODE3'];
$country = $row['COUNTRY_NAME'];
$found = 1;
}
return array('found'=>$found, 'cc2'=>$cc2, 'cc3'=>$cc3, 'country'=>$country);
}
?> |
|
| Sus |
|
bash
Data înscrierii: 21/Aug/2008
|
| Trimis: Sâm Aug 30, 2008 9:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa-ti afiseze tara mai intai trebuie sa ai o baza de date corespunzatoare.Nu iei asa scriptul cu copy paste si dai run.Select din multimea vida da tot multimea vida.Pai urmareste putin scriptul partea asta:
Cod:
if (mysql_num_rows($record_array) == 0) {
$found = 0;
return $found;
}
Ce-ti spune tie secventa asta de cod?Simplu , daca numarul de linii care indeplinesc conditiile din $record_querry sunt 0 atunci el iti returneaza normal 0.Asa ca daca iti returneaza 0 by exemple inseamna logic ca nu a gasit nimic in tabela hcip2c care sa indeplineasca conditia: Cod: WHERE IP_FROM <= $user_ip_number AND IP_TO >= $user_ip_number;"; |
|
| Sus |
|
norbi00
|
| Trimis: Sâm Aug 30, 2008 5:03 pm Titlul subiectului: da |
|
|
| sal acuma sincer nu sunt prost am baza de date am copiat scrioptu ca orice as face la functie in afiseaza Array nu tara. |
|
| Sus |
|
bash
|
| Trimis: Sâm Aug 30, 2008 9:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai e normal sa-ti returneze array: Cod:
return array('found'=>$found, 'cc2'=>$cc2, 'cc3'=>$cc3, 'country'=>$country);
Man inlocuieste mysql_fetch_assoc cu [url] http://www.php.net/mysql_fetch_row[/url] si la querry foloseste distinct.Te-ai complicat mult cu copy paste ,puteai sa ti-l faci si tu mult mai simplu daca te gandeai putin, fara suparare.
PS:Citeste despre declararea functiilor .Orice functie este compusa din:
-argumentele functiei
-actiunea functiei
-valoarea returnata.
Concluzie :Modifica actiunea functiei si valoarea returnata,scoti ciclu while pt fetch_row. |
|
| Sus |
|
norbi00
|
| Trimis: Dum Aug 31, 2008 6:26 am Titlul subiectului: rezolvat |
|
|
| Adevaru e ca am fost obosit :D si na acuma se mai intampla :D si eu am zis ca e complucat si am facut eu un script de interogare baza de date si merge :D numa a trebuit sa dorm un pic ca fara somn omu cam uita exemplu eu :D e o cestie pt care nu trebe functie :D sincer php este mult mai simplu fata de action script pt flash cu care lucrez eu si adevaru e ca scriptu acela a venit cu baza de date :D ca in reste prefer sa fac eu codu ca stiu ce e acolo ciar daca o copiez o scriu nu copy paste :D oboseala ... lucru mult ca trebuie sa lansez televiziunea luni si trebe sa termin :D ... dar ms mult de ajutor. |
|
| Sus |
|
bash
|
| Trimis: Dum Aug 31, 2008 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ok man |
|
| Sus |