Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Ajutor in lucrul cu Eclipse
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Aug 29, 2008 10:46 am    Titlul subiectului: Ajutor in lucrul cu Eclipse  

In urma discutiilor despre cel mai bun IDE am hotarat sa ma joc si eu putin cu Eclipse, dar am intampinat de la inceput cateva probleme si rog pe cei care lucreaza de mai mult timp cu acest IDE sa ma lamureasca...

1. Cum adaug un proiect deja existent (un site) in Eclipse?

2. Cand creez un nou proiect se genereaza niste fisiere in directorul de lucru (.cache si .settings si .project) Intrebarea mea este cand vreau sa dau proiectul la client cum fac export ca sa nu imi apara si aceste fisiere/directoare in proiectul clientului ci doar fisierele scrise de mine?

3. Am creat manual un fisier index.php in directorul de lucru dar daca dau debug imi spune ca acest fisier nu este adaugat la proiect si nu poate sa ii faca debug... ce trebuie sa fac?
(eroarea este
Source not found for /Proiect_test/lucru/index.php at line 3. Please add the file to the Project or Include Path in project, or structure the files in Project/Include Path to more closely resemble the layout of the files on the server. )

daca o sa mai am nelamuriri o sa postez tot aici si poate iese un tutorial pentru cei care vor sa foloseasca acest IDE...
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Aug 29, 2008 11:00 am    Titlul subiectului:  

Deja stii ca eu folosesc Aptana (which is kinda the closest possible). Daca doresti, pot sa iti spun cum se rezolva in Aptana problemele tale, si poate gasesti si in Eclipse ceva similar. Da-mi un buzz pe mess daca vrei, imi gasesti id-ul in profil.
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Vin Aug 29, 2008 11:04 am    Titlul subiectului:  

In ideea ca folosesti Eclipse PDT.

1. Creezi proiect nou PHP. Apoi click dreapta pe proiect -> import. In fereastra nou aparuta: general -> file system. Selectezi ce vrei sa importi si bifezi dupa caz optiunile de mai jos, apoi OK.

2. Habar n-am daca se poate. Oricum, la 3 directoare cred ca le poti scoate manual.

3. Nu m-am lovit niciodata. Esti sigur ca folosesti Eclipse PDT? Ai configurat interpretatotul de PHP si debugger-ul in Meniu sus -> Window -> Preferences -> PHP -> Debug si PHP -> PHP interpreter ?
Sus  
Birkoff

Trimis: Vin Aug 29, 2008 11:25 am    Titlul subiectului:  

mihaitha daca nu te-ai prins, acest topic vreau sa ramana si pentru cei care in viitor vor sa lucreze cu acest editor, de aceea prefer sa tin discutiile aici pe forum...

Amenthes am luat eclipse de aici
http://download.eclipse.org/tools/pdt/downloads/ (si anume pdt-all-in-one-S20080601_RC2-win32.zip)

dupa care am luat pachetul java de aici http://www.java.com/en/download/manual.jsp (si anume Windows XP/Vista/2000/2003 Offline )

dupa care am instalat pachetul java apoi eclipse si apoi am mai instalat in eclipse 2 pluginuri si anume

- Eclipse PHP Development Tools - http://www.zend.com/en/community/pdt (urmand pasii de instalare de la sectiunea Download via the Eclipse Update Site)

si pluginul
- Plugging Aptana into an existing Eclipse configuration - http://www.aptana.com/docs/index.php/Plugging_Aptana_into_an_existing_Eclipse_configuration
(urmand pasii de instalare de acolo)

Mai departe am inceput sa lucrez cu el si m-am lovit de problemele de mai sus...

in ce priveste punctul 3 de mai sus, am incercat sa import fisierul index.php dar zice ca directorul specificat este deja
am urmat pasii astfel
clik dreapta pe proiectul existent - import - clik pe other - existing folder as new project - clik next - browse pe directorul in care creasem fisierul index.php apoi clik pe finish si in loc sa adauge fisierul la proiectul existent mi-a creat un nou proiect cu numele directorului

eu aveam asa
director Proiect_test
subdirector Lucru
in subdirector creasem index.php

adaugasem Proiect_test in eclipse si pe el am dat clik dreapta sa import directorul lucru (creat ulterior) dar la importat ca un nou proiect...

La prima vedere mi se pare complicat, mai trebuie sa ma joc cu el sa il inteleg...
Sus  
mihaitha

Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Aug 29, 2008 12:23 pm    Titlul subiectului:  

[putin offtopic]Birkoff, am zis sa imi dai un buzz ca sa stiu sa postez, nu sa iti explic acolo. Nu dau refresh din 5 in 5 minute la forum.[/gata offtopic-ul].

O sa postez solutia si in conditiile in care se foloseste Aptana Studio standalone, poate la un moment dat te vei hotari sa il folosesti:

1. daca site-ul exista in filesystem, atunci in al doilea pas al wizzard-ului 'File -> New... -> Project...' trebuie debifat check-ul 'Use default location' si ales folder-ul corespunzator de pe disc in textbox-ul 'Location' (cu browse sau introdus manual).

2. Pentru a ignora un folder sau un tip de fisier la sincronizarea cu serverul prin FTP, ai 2 variante:

2.1. in sidebar-ul 'Project View', dai click-dreapta pe fisierul sau folder-ul pe care doresti sa il ignori, si in meniul contextual alegi Synchronize -> Cloak this file type. Problema este ca in acest mod se ignora doar foldere sau extensii (adica daca dai ignore pe index.html, in lista de ignorare se va adauga *.html)

2.2. varianta manuala - in meniul principal se alege Window -> Preferences... si in fereastra care apare se navigheaza pe arborele din stanga pe directia Aptana -> Synchronization. Aici se introduce un nou fisier sau folder de ignorat apasand pe butonul de sus cu un 'plus' verde, se introduce fisierul (de retinut ca se pot folosi si wildcard-uri, si expresii regulate), click pe ok, gata.

3. aici nu te pot ajuta, Aptana nu are debugger de PHP :(
Sus  
Birkoff

Trimis: Sâm Oct 11, 2008 8:39 pm    Titlul subiectului: Schimbare culori la eclipse  

Stie cineva cum schimb culorile (highlights) la codul din eclipse php?
Vreau sa imi afiseze functiile cu o culoare, constantele cu alta culoare, string-urile de alta culoare etc... da nu gasesc de unde se modifica chestia asta...
Sus  
Birkoff

Trimis: Sâm Oct 11, 2008 8:46 pm    Titlul subiectului:  

am gasit intre timp pun aici cum se modifica ca sa se stie

window - preferences - php - editor - sintax coloring
Sus  
Birkoff

Trimis: Sâm Oct 11, 2008 9:19 pm    Titlul subiectului:  

se poate seta ca sa nu imi afiseze erorile (warning sau e_notice) din anumite subdirectoare/fisiere din proiect?

adica pe unele fisiere/directoare vreau sa pot vedea toate tipurile de erori, pe altele nu...
Sus  
Birkoff

Trimis: Lun Oct 20, 2008 4:27 pm    Titlul subiectului: salvare pagini utf din eclipse  

Stie cineva cum rezolv eroarea asta?

Ideea e ca am un fisier php in care am caractere românești si nu pot salva fisierul din eclipse ca imi da eroarea aia si nu imi dau seama pe unde sa mai umblu ca sa ii specific sa salveze paginile ca UTF default.
Sus  
Amenthes

Trimis: Lun Oct 20, 2008 4:46 pm    Titlul subiectului:  

Window -> Preferences -> General -> Workspace -> Text File Encoding -> Other -> UTF-8
Sus  
Birkoff

Trimis: Lun Oct 20, 2008 4:51 pm    Titlul subiectului:  

multumesc Amenthes a mers acum. intrasem pe acolo da nu exact in workspace...

nu stii cumva raspunsul si la cealalta problema, cea referitoare cu afisarea mesajelor de care am scris mai sus? sau macar daca se poate asa ceva...
Sus  
Amenthes

Trimis: Lun Oct 20, 2008 4:57 pm    Titlul subiectului:  

Nu, la cealalta habar n-am. Se poate pentru validarile HTML (in teorie, caci practic nu am reusit pana acum) dar pentru PHP nu stiu.
Sus  
Birkoff

Trimis: Lun Oct 20, 2008 5:07 pm    Titlul subiectului:  

k si in teorie, cum fac sa nu imi afiseze avertizarile ce tin de javascript sau html in anumite directoare ale proiectului (sa afiseze doar alertele)? poate la mine merge :D
Sus  
Amenthes

Trimis: Mar Oct 21, 2008 9:15 am    Titlul subiectului:  

Cam asa: click dreapta pe un proiect -> properties -> validation (ultima de jos) si apoi faci override la cele generale care se gasesc in Window -> Preferences -> Validation. Mie nu mi-a iesit niciodata dar sunt destule lucruri care nu merg in Eclipse PDT 1
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Discuții generale
Pagina 1 din 1