Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

securitate
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
junioara

Data înscrierii: 26/Aug/2008

Trimis: Mar Aug 26, 2008 5:03 am    Titlul subiectului: securitate  

Salutare,

sunt noua pe acest forum, si am o problema
:oops:

luni cand m-am dus la job am gasit in homepage-ul website-ului urmatorul cod:

...

am vorbit cu cei care ne gazduieste site-ul si au spus ca la ei totul e ok si ca nu e nici o bresa de securitate la ei... si totusi...

aveti idee :idea: cum s-a putut intampla asta?

multam frumos

edit: nu am putut sa postez codul (fiind noua pe forum se pare ca nu am dreptul)

dar codul este urmatorul: un iframe, sursa fiind google analysis
Sus  
szerky

Data înscrierii: 10/Iul/2008

Trimis: Mar Aug 26, 2008 5:37 am    Titlul subiectului:  

Nu stiu daca esti prea speriata sau blonda insa tin sa cred ca ne confuzi cu mama omida . ( intrebarea ta e prea vaga )

In primul rand , bine ai venit !

Solutia daca vrei sa fi ajutata :

1. Fa rost de log-ul de la apache ( sau ce folosesc cei de la hosting )
2. Ia cu copy paste ultimele activitati salvate in log ( Duminica si Luni ).
3. Uploadeaza-l undeva si apoi arata-ne adresa :)

By the way , esti programatoare ? :D

Bafta
Sus  
junioara

Trimis: Mar Aug 26, 2008 6:09 am    Titlul subiectului:  

1. sorry dar se pare ca nu am dreptul sa postez un link decat dupa 5 zile de activare pe site...
codul este un <iframe></iframe> iar la sursa in iframe este un link catre google analysis. Daca cauti pe google cele 3 cuvinte vei gasi codul.
2. m-am uitat pe loguri dar nu ma ajuta la nimic ca sunt cateva sute in perioada respectiva
am vorbit si cu cei care ne gazduiesc website-ul (in USA) s-au uitat prin loguri, au verificat porturi..ei zic ca totul e in regula la ei si nu vad nimic ciudat. Ne-a sugerat ca poate sa fie vreo bresa in vreun script... Si aici vin eu sa va intreb ce naiba sa mai verific? drepturile de scriere le-am verificat...
3. da
Sus  
junioara

Trimis: Mar Aug 26, 2008 6:10 am    Titlul subiectului:  

multumesc ca nu dormi la ora asta!
Sus  
szerky

Data înscrierii: 10/Iul/2008

Trimis: Mar Aug 26, 2008 6:40 am    Titlul subiectului:  

junioara a scris: Ne-a sugerat ca poate sa fie vreo bresa in vreun script... Si aici vin eu sa va intreb ce naiba sa mai verific? drepturile de scriere le-am verificat...

Da-mi un pm cu linkul site-ului sa ma uit :) , poate observ vreo vulnerabilitate .
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mar Aug 26, 2008 7:28 am    Titlul subiectului:  

Sigur exista in loguri ce ai tu nevoie sa stii (anume fisierul care contine gaura de securitate) ...

"Sute de inregistrari" e un rahat. Daca aveai sute de mii de inregistrari puteai sa te plangi.

Incearca sa intri si de pe alt browser ... sau poate router-ul tau adauga analytics ... incearca sa te uiti si la alte site-uri daca apare codul respectiv ca sa stii daca e de la browser sau nu.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Pagina 1 din 1