|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Sâm Aug 23, 2008 5:12 pm Titlul subiectului: inregistrare idee |
|
|
salut,
am o idee de afacere, vreau sa o inregistrez si daca cineva o foloseste sa ii dau licenta anuala pt asta, stie cineva cum se procedeaza? |
|
| Sus |
|
kleampa
Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Sâm Aug 23, 2008 6:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
la noi nu cred ca poti sa inregistrezi o asa entitate
un nume, o poza, un text, un aparat/mecanism da |
|
| Sus |
|
bash
Data înscrierii: 21/Aug/2008
|
| Trimis: Sâm Aug 23, 2008 9:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
1
SERVICIUL “PLICUL CU IDEI”
Prezentare generală
OSIM București
Ing. Corneliu Petrescu
Bazna, Sibiu 2008
Istoric
* A existat de mult timp dorința oamenilor de a-și proteja diferite creații, lucrări sau idei. În ultimul timp această dorință, în contextul societii de consum, s-a transformat în necesitate iar uneori ea maschează intenții sau acțiuni neloaiale.
* Cuvintele des repetate azi sunt:
“Vreau să îmi protejez un concept !
Cum poate fi protejat un produs
Este cunoscut faptul că un produs poate fi protejat pe trei căi:
o prin depunerea unei cereri de brevet de invenție pentru alcătuirea sa constructivă;
o prin depunerea unei cereri de model pentru aspectul său exterior;
o prin depunerea unei cereri de înregistrare a mărcii pentru denumirea acestui produs.
o
o printr-o cerere de brevet de invenție referitoare la procedeu sau la metodă;
o printr-o cerere de înregistrare a mărcii pentru denumirea procedeului sau metodei.
Cum se poate înregistra
un procedeu sau o metodă
În conformitate cu Art.8 din Legea nr.64 / 91, republicată în 2007, privind brevetele de invenție, nu sunt considerate invenții:
* descoperirile, teoriile științifice și metodele matematice;
* creațiile estetice;
* planurile, principiile și metodele în exercitarea de activități mentale, în matertie de jocuri sau în domeniul activităților economice, precum și programele de calculator;
* prezentările de informații.
Nu sunt considerate invenții
Necesitatea de a atesta unor
persoane, fizice sau juridice,
într-un mod clar și verificabil,
o dată certă a creațiilor, ideilor
sau conceptelor acestora.
Problema de rezolvat
Serviciul “plicul cu Idei” este o
modalitate de a păstra în siguranță, la
OSIM o lucrare, o creație de proprietate industrială, sau un document oarecare referitoare la descoperiri, teorii științifice, creații estetice, planuri și principii, jocuri, programe de calculator, prezentări de informații, lucrări literare și muzicale, realizări artistice, de design, lucrări didactice, de divertisment și altele.
Ce poate fi depozitat la OSIM
prin serviciul "plicul cu idei"
Documentele depuse se vor prezenta numai pe hârtie de scris, hârtie fotografică, foiță, calc sau carton subțire, numai pe format A4, sau pe formate multipli ai acestuia, dar pliate.
Condiții de formă a lucrărilor
“Plicul cu idei” poate fi utilizat la constituirea unor “depozite în regim nepublic” la OSIM în scopul atribuirii unei date certe de depunere și, ulterior, la stabilirea paternității creației astfel depozitate.
La ce folosește depunerea la OSIM
a “plicului cu idei”
Marca serviciului “plicul cu idei”
” Plicul cu idei” este format din două compartimente identice, de format A5, dotate cu clape autoadezive de închidere. Compartimentele sunt unite pe una din laturile lor lungi astfel încât, în poziție desfășurată alcătuiesc un plic dublu de format A4. Un compartiment are mențiunea “Se returnează depozantului” iar celălalt “Se păstrează la OSIM”.
Descrierea “plicului cu idei”
“Plicul cu idei” poate fi obținut contra cost de la Casieria OSIM sau de la sediile Centrelor Regionale de Proprietate Industrială din orașele: Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.
Procurarea “plicului cu idei”
* Două exemplare identice ale lucrării se introduc în compartimentele “plicului cu idei”.
* Se lipesc clapele autocolante ale plicurilor.
* Se completează lizibil casetele de pe fețele compartimentelor cu numele, prenumele și adresa depozantului.
* Se lipesc timbrele poștale corespunzătoare greutății plicului ce conține materialul de trimis.
* Plicul se pliază suprapunând compartimentele și se lipește clapa adezivă laterală care păstrează plierea “plicului cu idei”.
Cum se utilizează "plicul cu idei"
* După închidere plicul se predă la un oficiu poștal.
* Plicul poate fi depus, fără timbre poștale, direct la Registratura Generală a OSIM.
Unde poate fi predat
“plicul cu idei”
Durata de depozitare a unui “plic cu idei“ este de 5 ani de la data înregistrării la OSIM și poate fi prelungită cu încă 5 ani, cu condiția achitării unui tarif de prelungire a duratei de depozitare.
Durata de depozitate
a “plicului cu idei” la OSIM
*
* Tariful procurării si depozitării timp de 5 ani este în valoare de 150 lei și se achită la achiziționarea “plicului cu idei”.
* Tariful pentru durata de prelungire a depozitării este în valoare de 100 lei și poate fi achitat pe parcursul ultimei luni a termenului de păstrare de 5 ani. Acest tarif poate fi achitat și într-un termen de 3 luni după expirarea duratei de păstrare de 5 ani cu o majorare de 100%.
Tariful serviciului "plicul cu idei"
*
* Depozantul “plicului cu idei” poate cere in scris, direct la OSIM, oricând și fără nici un alt tarif, retragerea plicului depozitat, prin prezentarea actului său de identitate. OSIM reține o copie după acest act.
* În cazul unei solicitări scrise de retragere a plicului adresată prin poștă se vor transmite la OSIM datele de identificare ale depozantului și ale “plicului cu idei”, precum și o copie după actul de identitate al depozantului.
* “Plicul cu idei” poate fi retras și de o persoană împuternicită de depozant, sau de urmașul acestuia, cu condiția prezentării unei procuri notariale, sau a unui certificat de moștenitor. OSIM reține procura sau o copie a certificatului de moștenitor.
* “Plicul cu idei” se transmite, la cerere, instanțelor de judecată. Solicitarea instanței se înscrie în “Registrul de evidență a documentelor în regim nepublic” și se păstrează la OSIM.
* La sfârșitul celei de a doua perioade de păstrare, într-un termen de 3 luni, plicul poate fi retras de dopozant sau, după caz, distrus de OSIM.
Retragerea "plicului cu idei"
depozitat la OSIM
* Dacă într-un termen de 3 luni după terminarea primei durate de depozitare de 5 ani, depozantul nu a solicitat retragerea plicului, sau nu a achitat tariful pentru cea de a doua durată de depozitare, OSIM va considera “plicul cu idei” abandonat și va proceda la distrugerea lui, fără obligația de a mai anunța depozantul asupra acestei proceduri.
* Dacă într-un termen de 3 luni după terminarea duratei totale de depozitare de 10 ani “plicul cu idei” nu a fost retras, OSIM îl va considera abandonat și va proceda la distrugerea lui fără obligația de a mai anunța depozantul asupra acestei proceduri.
Distrugerea “plicului cu idei”
*
* ”Plicul cu idei” poate constitui doar un mijloc de probă a datei la care autorul creației intelectuale a depozitat documentul la OSIM.
* ”Plicul cu idei” nu reprezintă un titlu de proprietate și nici nu conferă depozantului dreptul de a interzice proprietarului unui titlu de protecție în domeniul proprietății intelectuale exploatarea creației sale.
Drepturi ce decurg din
înregistrarea ”plicului cu idei”
SFÂRȘIT
Elaboratorul acestei prezentări, speră că nu a fost prea plictisitor și că mesajul său a fost bine înțeles.
În final, vă mulțumește pentru atenție și vă dorește succes în cadrul acestor lucrări.
Multă sănătate
Ing. Corneliu Petrescu
A existat de mult timp dorința oamenilor de a-și proteja diferite creații, lucrări sau idei. În ultimul timp această dorință, în contextul societății de consum, s-a transformat în necesitate și, uneori ea maschează interese neloaiale. Cuvintele des repetate azi sunt: “Vreau să îmi protejez un concept !
Încă din anul 2000 s-a manifestat, într-un mod mai evident, această dorință ea vizând, în special, protejarea unor activități, de regulă organizatorice, privind diverse tipuri de afaceri și de publicitate.
Dar, așa cum dvs.știți foarte bine, acest gen de activități organizatorice nu sunt protejabile prin niciuna dintre legile privind proprietatea industrială și, ca să ne exprimăm mai exact, sunt chiar excluse.
Este cunoscut faptul că un produs poate fi protejat pe trei căi:
-prin depunerea unei c.b.i. pentru alcătuirea sa constructivă;
- prin depunerea unei cereri pentru un model pentru aspectul său exterior;
- prin depunerea unei cereri pentru marcă pentru denumirea acestui produs.
În conformitate cu Art.8 din Legea nr.64 / 91, republicatăîn 2007 nu sunt considerate invenții:
- descoperirile, teoriile științifice și metodele matematice;
- creațiile estetice;
- planurile, principiile și metodele în exercitarea de activități mentale, în matertie de jocuri sau în domeniul activităților economice, precum și programele de calculator;
- prezentările de informații. |
|
| Sus |
|
bash
|
| Trimis: Sâm Aug 23, 2008 9:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu ti-am dat adresa web a paginii respective pentru ca nu imi este permis decat dupa 5 zile de la activarea mea pe forum |
|
| Sus |
|
crivion
Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere
|
| Trimis: Sâm Aug 23, 2008 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sarumana |
|
| Sus |
|
bash
|
| Trimis: Sâm Aug 23, 2008 10:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cod:
#!/bin/bash
user=crivion
user1=alti useri
time=disponibil
mesaj=drept la tinta
mesaj1=oricand
echo "$user cred ca am fost $mesaj"
echo "$mesaj1 pot ajuta $useri1 cand sunt $time"
|
|
| Sus |
|
NooK
Data înscrierii: 21/Iun/2007
|
| Trimis: Lun Aug 25, 2008 11:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ignorance is bliss:) |
|
| Sus |
|
szerky
Data înscrierii: 10/Iul/2008
|
| Trimis: Mar Aug 26, 2008 6:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Crivion, cunosc pe cineva care a facut un script open source si din cate am inteles e inregistrat tot la OSIM , deci probabil e o solutie buna asta :) .
// offtopic
Pe voi nu va enerveaza bash asta ? De cand a venit posteaza numai rahaturi cu bash .. de cand php == bash !?
bash : esti pe PHPromania ! |
|
| Sus |
|
bash
|
| Trimis: Mie Aug 27, 2008 9:08 am Titlul subiectului: |
|
|
1.Asta s-a lamurit intr-un alt post.
2.Rahaturi spui tu si mananci la greu.Si legatura te las sa o afli tu.
3.Gata pe subiectul acesta. |
|
| Sus |
|
szerky
Data înscrierii: 10/Iul/2008
|
| Trimis: Mie Aug 27, 2008 9:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Mandriva, te credeam un om inteligent .
De cand te-ai inregistrat cu nickul asta bash ai devenit un isteric . De semnatura aia nici nu mai vorbesc .. peste tot pe unde apuci postezi numai coduri de bash si incerci sa faci pe "gigi inteligentu" .
E bine ca macar ai invatat si tu sa scrii corect gramatical , poate daca ai mai primii inca un ban ai devenii ceva si mai normal , nu ai mai scrie coduri bash pe o comunitate PHP .
Esti la fel de patetic ca un conducator de trabant care se duce la o intalnire a posesorilor de BMW defiland printre ei in incercarea de a-i impresiona .
Daca pentru tine php == bash inseamna ca esti mai nebun de cat te credeam .
Cat despre afirmatia ta "rahaturi spui tu si mananci la greu" , nu am ce comenta . Degeaba ai 28 de ani si o facultate facuta , din punct de vedere al caracterului si al felului in care te manifesti esti mai jalnic decat un sapator de santuri. |
|
| Sus |
|
adix
Data înscrierii: 02/Oct/2007
|
| Trimis: Mie Aug 27, 2008 10:17 am Titlul subiectului: |
|
|
szerky a scris: Crivion, cunosc pe cineva care a facut un script open source si din cate am inteles e inregistrat tot la OSIM , deci probabil e o solutie buna asta :) .
// offtopic
Pe voi nu va enerveaza bash asta ? De cand a venit posteaza numai rahaturi cu bash .. de cand php == bash !?
bash : esti pe PHPromania !
Mda, si eu tot la osim am vazut ca se face.
Dar o "idee" in sine nu stiu daca o poti breveta, nu ar trebui sa ai intai ceva in mana ca sa poti spune ca tu esti inventatorul, iluminatul...?
Offtopic:
mandriva nu e inteligent. Nu a fost niciodata.
Daca era, ceda in fata presiunilor de mult, si ne lasa pe noi sa amagim incepatorii asa cum stim mai bine. Dar el s-a luptat in continuare aiurea.
Deh, ideea era alta. |
|
| Sus |
|
NooK
Data înscrierii: 21/Iun/2007
|
| Trimis: Mie Aug 27, 2008 11:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| IN FUNCTIE DE NATURA IDEII , ai putea inregistra un patent .Parerea mea este ca trebuie sa apelezi la un avocat daca doresti sa faci o investitie in "protejarea" corespunzatoare a proiectului. |
|
| Sus |
|
vectorialpx
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE
|
| Trimis: Joi Aug 28, 2008 11:23 am Titlul subiectului: |
|
|
ii rog pe toti cei care au postat in thread injuraturi sau probleme adresate personal altor useri [offtopic clar] sa-si editeze post-ul si sa le stearga... ca sa nu sterg eu tot post-ul. Aveti termen 2 zile [3 e mult]... astept!
nook a scris: IN FUNCTIE DE NATURA IDEII , ai putea inregistra un patent .Parerea mea este ca trebuie sa apelezi la un avocat daca doresti sa faci o investitie in "protejarea" corespunzatoare a proiectului.
mda... eu cred ca cel mai bine e sa intrebe la OSIM. Un avocat e cam scump si, depinde daca merita asemenea protectie. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|